Witam
Tak jestem przedsiebiorca. Mam 24 lata zaczynalem w wieku 22 lat. Jestem uczciwy. Zawsze wszystko oplacalem. Mam wyszsze wyksztalcenie magisterskie. Zawsze chcialem miec cos swojego. Juz na poczatku studiow znalalzlem prace. Na umowe zlecenie zarbialem 300zl miesiecznnie. Potem w ramach praktyk laczylem studia z praca. Przyjeli mnie do Urzedu Skarbowego na staz. Przesiedzialem 8 miesiecy za 450zl brutto i wylecialem! Nie'ze nei mialem kwalifikacji jednak braklo ochoczych checi do zatrudnienia. Moje rodzice nie sa nikim szczegolnym choc posiadaja wyzsze wyksztalcenie. W ieku 22 lat otworzylem sobie taxi. Mimo to przypominalo to przewoz osob. Mieszkam na terenie przygranicznym. Wspolpracowalem z niemcami. Zarejestrowany bylem jedak jako taxi. Dzis po 2 lata uczciwego prowadzenia firmy. Zawsze oplacone podatki, zawsze wlaczona kasa, zawsze oplacone skladki. Zadnych zawieszanek firm i prowadzenia dalej. STWIERDZAM NIE WARTO! MOji koledzy z branzy kombinowali . Zawieszali firmy pracowali. Jeden zaoszczedzil na zusie ok 12tys zl w ciagu roku! Inni nie robili raportow nie odprowadzali podatkow. Jednego zlapali US nakazal przyniesc kase fisklana i pargony. Raporty faktury. Nagle bylo wlamanie do jego firmy. Skaradziono wszystko. Tzn kase i faktury . Skarbowy umorzyl postepowanie. Chcialem Was zapytac. CZy da sie prowadzic firme w pelni w 100% uczciwie? czy zawsze nawet w malym stopniu trzeba nagac przepisy? Dlaczego nieudolne panstwo kaze nam placic tak wielkie oplaty zuswskie poczym daje nam 600zl emerytury! MOj kolega w nimeczech taka sama branza transport turystyczny placil 100Euro miesiecznie podatkow i oplat emerytalnych. Przychod jego przekracza moj 11 krotnie!
Nie pislaem tego posta w celu namawiania do oszustwa. Napisalem go w celu przedstawienia jasnej sprawy polskiego przedsiebiorstwa. Ktos mi powiedzial ostatnio aby prowadzic firme musisz nagiac przepisy bo nie wytrzymasz. Panstwo zamiast ciebie wielbic ze nie jestes na jego garnuszku zgnoji Cie do potegi. Taka jest prawda o polskich realiach.