Witam
Mam , można powiedziec: rodzinne kontakty w Turcji (Istanbul , Riwera Turecka). Czesto tam bywam. Dość dlugo juz sie zastanawiam , jak to przelozyc na pole biznesu. Moze ktos jest w stanie cos mi podpowiedziec?
Pozdrawiam
Piotr
|
Jak wykorzystac tureckie kontakty ? |
Jak wykorzystac tureckie kontakty ?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
Mam , można powiedziec: rodzinne kontakty w Turcji (Istanbul , Riwera Turecka). Czesto tam bywam. Dość dlugo juz sie zastanawiam , jak to przelozyc na pole biznesu. Moze ktos jest w stanie cos mi podpowiedziec? Pozdrawiam Piotr
Turcja to doskonały kontakt. Potrzebujesz źródła towaru, którego mało jest na polskim rynku lub towaru standardowego ale chodliwego za niewielkie pieniądze. Skoro często tam bywasz, to ja rozejrzałbym się za czymś, co mogło by ładnie się w Polsce sprzedawać. Skoro rynki zbytu na różne towary są już zalane, to należy sobie stworzyć własny rynek. Generalnie, jeśli masz dostęp do poważniejszej gotówki, to mógłbyś poszukać jakiegoś towaru "z jajem", który w Turcji jest tani i poprzez reklamę w mediach spróbować stworzyć modę, która zapewni Ci bardzo duży obrót. Przykładem są elektroniczne zabawki modne kilka lat temu - malutkie breloczki z wyświetlaczem, na którym było zwierzątko, które trzeba było karmić, poić i dopieszczać poprzez naciskanie różnych przycisków. Tylko, że największy problem w tym, że taka operacja, choć przynosi ogromne zyski wymaga także ogromnego wkładu finansowego (najęcie ludzi, opłacenie reklam, kupno towaru, transport, magazynowanie, dystrybucja). Przede wszystkim kalkulator w rękę, obserwacja rynku, trendów i wzmożone myślenie często konfrontowane z warunkami na polskim rynku. Jeśli tego nie zabraknie, to masz duże szanse na powodzenie.
Witam, mam pewien pomysł zapoznaj sie z rynkiem tirami jakie roczniki ceny i czy duży jest popyt mam znajomego który wywozi takie samochody na syrie i inne kraje dalekiego wschodu. Coś co u nas nie nadaje sie do jazdy tam całkiem nieźle sie sprzedaje jakbys miał ochote pogadac to zapraszam 509688010 odprawe celna oraz transport możemy załatwić
pozdrawiam
Proponuje ubrania. Tam są tanie i dobrej jakosci. A w Polsce dobrze schodzą na aukcjach internetowych.
witam
ja proponuje to co w turcji mozna kupic tanio a w polsce sa kolosalne ceny czyli ... sheeshy , tyton smakowy to ma powodzenie do tego wegielki i masz super interes w warszawie jest taki klub pod nazwa sheesha bylem bardzo sympatycznie bardzo duzo ludzi wlasnie tam zaczyna swoje palenie tytoniu smakowego a sa rozne smaki poprzez cole truskawke itp musisz sie rozejrzec za rynkiem zbytu i dzialac
Sprawdź również podobne tematy:
- Super tureckie bluzeczki i topy
- Tureckie tekstylia szukamy dystrybutorów - Tureckie tekstylia szukamy dystrybutorów - CARGO W KATONIE-polskie,rosyjskie,tureckie? - Jak wykorzystac 3 tys - Jak wykorzystać? - 1.000 numerów tel. kom. - jak to wykorzystać? - Plac na ok. 30 jak wykorzystać? - Jak wykorzystać informację??? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|