nie chodzi o pozycjonowanie-tym zajmuje się odpowiednia osoba. Ale o inne sposoby na dotarcie z adresem www do odbiorców lokalnych(działam na terenie dużego miasta, w branży usług medycznych)
z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
|
JAK WYPROMOWAĆ STRONE? |
JAK WYPROMOWAĆ STRONE?
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
nie chodzi o pozycjonowanie-tym zajmuje się odpowiednia osoba. Ale o inne sposoby na dotarcie z adresem www do odbiorców lokalnych(działam na terenie dużego miasta, w branży usług medycznych)
z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam
Google AdWords?
Jeżeli chcesz przygotuje odpowiednia strategie dla twej strony:) prosze tylko o konkretne informacje na PW :)
Hej
Robie to dokładnie o co pytasz:P Od kiedy stonka mojej firmy wyglada normlanie, chodzę sobie co dziennie po necie i ogłaszam sie oraz reklamuje w róznych miejscach dotyczących mojego miejsca zamieszkania. Może dla niektórych jest mało profesjonalne ale są z tego juz efekty, po za tym poznałem w sieci takie miejsca o których nie miałem do tej pory pojęcia. Spróbuj poświecić co dzien 1 h i wystarczy. Zresztą zawsze mozesz zwrócić sie do profesjonalistów ....
możesz skorzystac z Google Adsense jak juz bylo wspomniane, AdKontekst, z kursu pozycjonowania gdzie dowiesz sie jak sie pozycjonowac i promowac..
odwiedzaj fora.. katalogi branzowe itp itd.. odwiedzaj fora tematyczne gdzie dowiesz sie wiele.
Google adwords jak juz cos, pomyliles sie marlonk
Moi drodzy.
A ja uparcie będe powtarzał z praktyki - reklama bez wsparcia public relations, jest tylko chwilowym działaniem. Wyszukiwarki - na pewno chętnie. Ale warto zadbac równiez o promowanie firmy i witryny w Sieci, budowanie jej świadomości w oczach userów, a tu już w grę wchodzą nie tylko działania stricte marketingowe, ale e-PR. Zważywszy na jałowość polskiego rynku public relations w Sieci, na pewno w tym momencie działania podejmowane z głową przełożą się wprost na końcowe efekty - bez dwóch zdań. PW w razie potrzeby. Pozdrawiam serdecznie, Bartłomiej Juszczyk
wg mnie reklamowanie sie w google to nieporozumienie...
Ja myślałbym raczej o zdobyciu adresów mailowych osób ze środowiska w którym chcę sprzedawać własne produkty, niezależnie od tego co by to było. Ale jak je zdobyć to już inna bajka, fora internetowe ??? Nie mam pojęcia - fajnie byłoby mieć kilka tysięcy adresów e-mail w swojej książce adresowej i rozsyłać ofertę do wszystkich tak raz w miesiącu, aby nie dręczyć ich za bardzo. Może są jakieś bazy danych i adresów mailowych - nie wiem bo nigdy nie interesowałem się tematem - a może warto sprawdzić.
Jeśli macie jakieś pomysły - piszcie. Sam chętnie sie dowiem. Jeszcze tutaj zajrze. Pozdrawiam
Takie wysyłanie informacji do potencjalnie zainteresowanych to mailing ;) Choćby w Interii możesz wybrać docelową grupę odbiorców (np. kobiety między 25-35 rokiem życia, które podczas zakładania konta pocztowego zadeklarowały, że interesują się sportem, muzyką i filmem). Inna sprawa, że mailing jest dość drogą usługą, a im więcej odbiorców Twojej reklamy i im bardziej grupa ta jest zawężona pod względem zainteresowań, tym on droższy. Mailing oferuje też sporo osób na Allegro, ale - nie masz wówczas pewności, czy reklama trafi do osób, które faktycznie mogłyby być zainteresowane Twoim produktem/usługami, nie wiesz też, czy wyraziły zgodę na otrzymywanie materiałów reklamowych. Jeśli nie, wysłana reklama będzie traktowana jako spam.
Nie no ja nie mówie, że tak zabrzmiał tylko wolałem jasno powiedzieć "nie warto".
Już się bałam, że może gdzieś między wierszami wyczytałeś aprobatę ;D
Tani? Zależy, kto się nim zajmuje ;) Na Allegro owszem, 18 zł i mail trafia (ponoć) do paru tysięcy odbiorców. Rodzi się tylko pytanie czy owi odbiorcy to nasza docelowa grupa (choć w jakimś sensownym procencie) i czy w ogóle wyrazili oni zgodę na otrzymywanie materiałów reklamowych ;)
Dobrym moim zdaniem rozwiązaniem jest wykorzystanie autoresponderów takich jak FreeBot lub jego rozszerzona płatna wersja ImpleBot. To nie jedyne rozwiązanie tego typu, ale te akurat teraz przyszły mi na myśl. Są chyba najpopularniejsze.
Pozdrawiam Damian Ganita
Mailing na darmowe konta w bądź jakim portalu - zakładając, że nie stać nas na potężną liczbę wysłanych postów - to pieniądze stracone. Bardzo słabe sprecyzowanie targetu powoduje, że wysłanie mailingu do powiedzmy kilkdziesięciu tysięcy adresów, będzie miało skuteczność kliknieć na poziomie powiedzmy 0,5%. Czy to dużo? Nie.
Jeśli mailing, to ze świetnie dobranym targetem. Natomiast warto pamiętać, że to wciaż działanie jednorazowe, reklamowe, które wygasa wraz z końcem reklamy - skasowaniem maila, zniknięciem go pod tonami innych.... Jak inwestowac - to z głową... Miłej nocy. Bartłomiej Juszczyk http://www.adweb.pl
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|