Witam,
Czy ma ktos duze doswiadczenie w korzystaniu z rekam google? Chcialbym rozpoczac taka kampanie ale zastanawiam sie czy jest to warte zachodu.
Help Desk Software
http://www.componentsdev.com
http://www.slycom.net
|
JAK WYPROMOWAĆ STRONE? - strona 3 |
JAK WYPROMOWAĆ STRONE?
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Witam,
Czy ma ktos duze doswiadczenie w korzystaniu z rekam google? Chcialbym rozpoczac taka kampanie ale zastanawiam sie czy jest to warte zachodu. Help Desk Software http://www.componentsdev.com http://www.slycom.net
Jestem pewien że będziesz zadowolony z adseo (adseo.pl)
Preferuję gwarantowane efekty - to z mojego doświadczenia.
Dobrym sposobem jest AdWords. Ja zapłaciłem bardzo małe pieniądze za reklamę i skutkuje. Już po kilku godzinach od startu miałem kilkanaście tysięcy wyświetleń z czego kilkadziesiąt wejść na strone. Naprawde polecam bo juz za około 100zł można coś zdziałać.
Jak to mówią: najlepiej sprzedaje się to, co jest kontrowersyjne - swego czasu jeden Amerykanin stanął na wieżowcu i krzyczał, że jeśli ludzie nie nabiją jego serwisowi odpowiedniej liczby statystyk to skoczy:D Pomyślcie jaki był efekt:D
Troche ciężki przykład:D Ja proponuje cos bardziej przyziemnego. Proponuje jakis kontrowersyjny tekst (poruszający tematy tabu) i wrzucenie go np. na wykop, eiobe...oraz po prostu do przedruku. To daje niezłe efekty, przy małym koszcie.
...jeszcze kilka lat temu wystarczyło wpisać odpowiednie słowa kluczowe i na stronie zamieścić też ich zlepek niewidzialny dla widza: np.: w kolorze tła, kiedyś miałem taką stronę, gdzie było tysiące takich słów, jakieś 15 miesięcy byłem na pierwszym miescu :-) a potem ban!
Teraz wyszukiwarki już dbają o takie rzeczy, podnoszą jakość oferowanych wyników, a wszystkie próby ominięcia zasad nagradzają banami ;-) więc najlepszym sposobem jest stosowanie się do ich zasad, to popłaca. Dobrym sposobem jest promocja firmy, czy strony na dobrym portalu, jednak nie wszystkie są dobre. W wynikach wyszukiwania pokazują się słowa kluczowe a na stronie oglądający, czyli potencjalny klient widzi alfabetyczny spis firm...a co jeżeli firma nazywa się VIZO Reklama (moja tak się nazywa) ))) jestem zawsze na szarym końcu, a wejście na górę kosztuje kilkaset złotych miesięcznie! to bez sensu! Znalazłem jednak dobrą stronę (Firma się nazywa Polska Księga Branż), gdzie sam jestem odpowiedzialny za pozycję w wyszukiwarkach, zapłaciłem raz, po kilku tygodniach wykupiłem kolejny abonament i terz mam kilkadziesiąt wejść dziennie na stronę! Na efekty trzeba poczekać bo jest to pozycjonowanie zgodne z zasadami wyszukiwarek...a to trwa. jednak po osiągnięciu pierwszych miejsc na pierwszej stronie, pozostaje się tam na stałe! Jedynym mankamentem jest to, że należy na pozycjonowanie poświęcić kilkanaście minut tygodniowo ale ma to też swoje dobre strony: Twoja firma nie jest wyświetlana wśród konkurencji a serwis daje możliwość zamieszczania nieograniczonej ilości tekstów, słów kluczowych, zdjęć i Bóg jeszcze wie czego, a wszystko na największej powierzchni ekranu!!! ....a ! ai zarabiać na nim można :-) zwerbowałem5 klientów i dostałem zwrócone pieniądze za pierwszy abonament :-)...szkoda tylko, że nie ma prowizji od klientów moich klientó..ale to byłaby tzw. piramida i abonament musiałby kosztować trzy razy tyle....... dobra, teraz lece do pracy! Pozdrówka!
ładny post reklamowy ;)
Witam,
Dziś dbanie o wizerunek to niemal podstawa efektywnego funkcjonowania każdego przedsiębiorstwa. Każdy chce mieć ciekawą stronę www, dobrą prasę, stworzyć obraz firmy przyjaznej, innowacyjnej, otwartej. Tym bardziej warto zadbać o e-wizerunek. Jeżeli chodzi o płatną formę skutecznej promocji w sieci, to dobrym przykładem jest prowadzenie kampanii Google Adwords. Zarządzanie kampanią linków sponsorowanych – przede wszystkim – wymaga właściwego doboru słów kluczowych, zwrócenia uwagi na prawidłowości w budżecie dziennym i ustawieniach samego konta. Takie działanie jest bardzo korzystne, ponieważ efekty naszej promocji widać już po paru godzinach. Należy tylko pamiętać o wyżej wymienionych elementach, które mają kluczowe znaczenie przy budowaniu kampanii Adwords. Pozdrawiam, JoannaSz ADSEO - Bezpłatne Audyty Adwords
W punktach:
- zoptymalizowana i miła dla oka strona - pozycjonowanie strony - kampania Adwords, ale w Twoim przypadku najlepsza będzie geolokalizacja, czyli trafiamy tylko do mieszkańców danego miasta; reklamy nie wyświetlają się w całej Polsce, bo nie ma to sensu - reklama na portalach branżowych (OGÓLNOPOLSKICH), np. woralach o zdrowym trybie życia, o chorobach itp też z geolokalizacją - artykuły o Twoich działaniach - ePR, czyli wynajęcie agencji, która będzie Ci robić bardzo dobry PR. Uwierz, że ludzie szukają informacji o lekarzach w necie. Wpiszą nazwisko i jak będzie parę (wystarczą nawet 5) złych opinii to raczej odwołają wizytę. Dobry PR to podstawa. A wszystko to za niewielkie pieniądze. Zapraszamy do nas :) www sem.twojwizerunek pl Marta Wojtanowska
To ja poproszę o wytyczne inwestowania z głową bo mi już ręce opadają jak przeglądam swoje statystyki:). Pozdrawiam
a ja bym wykupił reklamę na autobusie albo tramwaju bardziej skłaniam się do tramwaju bo kierowcy stojący w korkach podążają za szynowozem z zazdrością w oku
Jak skutecznie promować taki serwis internetowy? w skrócie:
-AdWords, czyli linki sponsorowane google, odpowiednio zoptymalizowane: słowa kluczowe, grupa docelowa, itd. -Marketing szeptany na tematycznych forach internetowych, grupach dyskusyjnych i blogach. -Kampania w serwisach społecznościowych. -Pozycjonowanie Jeśli jesteś zainteresowani zleceniem takiej kampanii profesjonalnej firmie, są jakieś pytania lub wątpliwości, proszę pisać info@internet-image.pl Pozdrawiam Kowalski
Wyobraźmy sobie że nasza strona jest pierwsza w wynikach google dla kilku popularnych słów. Z pewnością da nam to bardzo dużą liczbę osób odwiedzających. Świadczy to o tym że główna rolę w promowaniu strony odgrywa wyszukiwarka a co za tym idzie pozycjonowanie. Czynność mozolna ale przynosząca ruch na stronie.
Najpierw musisz zadbać o treść strony i jej wartość merytoryczną. Pan Google ostatnio na to patrzy. Pozycjonowanie bym powierzył specjalistom. Najlepszy sposób na znalezienie takich, to po prostu wpisanie w wyszukiwarce słów "pozycjonowanie" oraz "seo". Bo jak ktoś własnej strony wypozycjonować nie potrafi, to Twojej raczej też nie wypromuje
Dobrze powiedziane...
Ja korzystałem z reklam google Adwords wiele razy, skuteczność zależy od dobrej konfiguracji. Współczynnik jak najwięcej kliknięć za jak najniższą cenę musi być dobrze ustawiony.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|