|
JAK WYPROMOWAĆ STRONE? - strona 5 |
JAK WYPROMOWAĆ STRONE?Biznes Forum ‹ Biznes w Internecie ‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
top 10? żartujesz? co tak słabo? Ja uzyskałem po pewnym czasie nawet top 3 :) wystarczy umiejętnie wykorzystać to cudo jakim jest Adder 8 :)
Adder 8 jest chyba jednym z gorszych narzędzi na rynku seo. Polecam zdobywanie linków w sposób naturalny czyli katalogi stron, fora dyskusyjne, komentarze na blogach, wymiana linkami ze stronami tematycznymi.
siema, zastanawiam się, może to żmudna praca itd ale jak wygląda przesyłanie linków razem z krótkim opisem do firm, czasem na skrzynki osób prywatnych w firmie. Czy to już spam, a jeśli nawet to jakie są ewentualne konsekwencje takiego spamu poza niechęcią przed niepożądaną korespondencją.
jeżeli w mailu są jakiekolwiek znamiona oferty lub link prowadzący do ofert na jakiejś stronie to jest to spam - oczywiście w sytuacji, gdy adresaci w żaden sposób nie zgodzili się na przesyłanie informacji handlowej.
a czy komentarze na blogach nie podchodzą pod spam ?
Nie, dlaczego mialoby to byc spamem? Chyba, ze nie jest w ogole zwiazany tematycznie z danym wpisem na blogu i tylko przedstawia link do strony, oferte handlowa lub cos w tym stylu. Natomiast jesli odwoluje sie sensownie! (bo czesto mozna spotkac takie wpisy "hej, ciekawy wpis, zapraszam na strone www.....) do tresci wpisu i link wrzucony jest w dodatku w stopce to nie ma zadnego problemu.
czyli wszystko zależy od sensowności wypowiedzi... np: ja np. malowanie mieszkania odbyło się bardzo szybko i terminowo. Pracownik pomógł mi wybrać farbę i nawet podwiózł mnie do domy.. polecam www.maluj.pl z tym że ja jestem właścicielem maluj.pl tak to się odbywa ?
Dokłądnie Adder to program który jst wielkim niewypałem a ilość spamu na forach jest po prostu wprost proporcjonalna do słabości tego programu. Gdzie się nie wejdzie to nieudany spam na temat tego narzędzia.
hmmm, więc może faktycznie pisanie tekstów na forach bądź blogach jest dobrym sposobem na promocje. a może dobrym pomysłem jest też założenie swojego blogu i opisywanie w nim promocji czy też wydarzeń w firmie czy na stronie. Czy jest taka możliwość aby założyć taki blog typowo pod promocję na portalu takim jak onet czy google. Czy lepszym rozwiązaniem jest stworzenie własnego blogu gdzie za drobną opłatą blog będzie bez reklam ?
No z tymi komentarzami pozytywnmi jest tak jak napisalem w innym dziale...Jesli chcesz zareklamowac swoja firme, pokazac ja w dobrym swietle, to nie musisz tego robic sam. Mozna zatrudnic powiedzmy 5 osob, ktore z roznych kont napisza takie komentarze oczywiscie za drobna oplata...Wydasz powiedzmy 200 zl, a bedziesz miec w zamian ok 400 pozytywnych koemntarzy na jakims znanym portalu...Oplaca sie? Oplaca. Czy to jest fair? Nie jest. Czy to jest biznes? Tak...reszta pytan jest zbedna.
A propos blogu. Mozesz zalozyc konto firmowe na facebooku i dzialac tak jak piszesz.
Ciężko jest ale jest to możliwe.
mamy 21 wiek, ludzie już czują kiedy jakiś tekst jest szeptanym marketingiem, także nie łudźmy się że zapłacenie 200 zł za 400 wpisów sprawi, że zbudujemy markę, prędzej ją nieodracalnie zniszczymy, bo te wpisy będą wisieć na Google i straszyć...
Bardzo popularne są fanpage na facebooku. zastanawia mnie, jak zostałyby odebrane zaproszenie do swojego fanpage jeśli byłby rozsyłane hurtem, czy podchodzi to pod spam... naturalnie jeśli jesteśmy właścicielami serwisu internetowego i zaproszenie wysyłamy do znajomych, ale jak się to ma do ludzi których zupełnie nie znamy, działanie odwrotne, nie oni nas znajdują i klikają lubię to ale to my zapraszamy ich do siebie ?
Nie do konca moge sie z tym zgodzic. Na takich portalach jak ceneo, gdzie niczego nie reklamujesz tylko zachwalasz, nie jestes w stanie odroznic "pracownika" od rzeczywistego klienta. Oczywiscie 400 wpisow podalem przykladowo. Natomiast wystarczy nawet te 20 pozytywow, zeby juz pomyslec przychylnie o danej firmie. Choc z drugiej strony, jezeli firma sprzedaje produkty dobrej jakosci, jest profesjonalna itd. nie musi sie starac o takie bzdury - klienci sami pisza pozytywy. Taka promocja dotyczy firm, ktore sa mlode lub, niestety, sa slabe, a chca sie wykreowac pozytywnie.
Kiedy wykorzystuje się Squeeze Page ,odpowiednio stosuje e-mail
marketing i ma dużą ilość adresów e-mail(zebraną dzięki Squeeze Page), to korzyści mogą być fajne.E-maile powinno się wysyłać nie rzadziej niż raz na tydzień, nie 1 na miesiąc.Ze swoimi subskrybentami trzeba budować więź,stać się dla nich dobrym znajomym,któremu zależy na tym,żeby im pomóc,a sprzedaż nie może być na pierwszym planie. Dlatego nie raz na miesiąc. E-mailing ma tą super zaletę,że jest za DARMO,nie licząc tego,że trzeba kupić autorespondera.Freebot jest za darmo,ale nie ma tak dużo opcji jak Implebot.Trzeba wykupić do niego transfer i miejsce na serwerze.można też kupić autorespondera na własność "FUMP".Piotr Majewski"guru e-biznesu w Polsce", Jest zwolennikiem mailingi,od początku swojego e-biznesu zaczął budować swoją listę adresową. Adrian Gonet
Przeczytaj również posty podobne do tematu "JAK WYPROMOWAĆ STRONE? - strona 5": - Jak wypromować stronę - Jak skutecznie wypromować stronę! - Jak wypromować taką stronę? - Jak wypromować stronę firmową w Google? - chcę stworzyć stronę i wypromować się
|
|