|
Jak wypromowac swoj sklep internetowy? |
Jak wypromowac swoj sklep internetowy?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Założyłam sklep internetowy miesiąc temu, ale mam bardzo małą ilość odwiedzających. Zajmujemy się sprzedażą biżuterii sztucznej i odzieży damskiej. Jak wypromowac swoj sklep? Mam google adwords, wydrukowane ulotki, zastosowałam marketing szeptany, dałam ogloszenia na str internetowych, dodałam sie do katalogów firm, allegro. co jeszcze mogłabym zrobić? prosze o pomoc
może facebook,twitter, wpisuj się na blogi o tematyce odziezowej
Wszystko jest i w zasadzie nic. Skup się na dwóch trzech skutecznych formach reklamy. Na facebooku możesz założyć stronę, ale prawdą jest jeśli ludzie nie będą wchodzić na stronę nie znajdą cię też na FB. Ja skupiłabym się na dobrym pozycjonowaniu, dodała też kilka aukcji okazyjnych na allegro, tak aby ludzie znaleźli ciebie i twój produkt. Buzz marketing jest skuteczny jeśli jest dobrze opracowany, dawanie postów, wisów na blogi gdzie popadnie może tylko irytować i przynieść odwrotny skutek od zamierzonego.
a można link do sklepu? albo nazwę? Może uda się coś podpowiedzieć :)
Można odwiedzać fora tematyczne, takie które odwiedzane są przez twoją grupę docelową. Czasem można coś podszepnąć, zasugerować ... oczywiście będzie to jeden z elementów marketingu szeptanego. Hmmm... może wspomniane ulotki reklamowe warto pozostawić w jakichś "kluczowych" punktach - zakłady kosmetyczne, fryzjerskie, solaria, kwiaciarnie.
a z adwords jaki jest ruch? duzy czy mizerny? moze reklamy są do poprawki?
Pytam, gdyz u mnie byl podobny "zestaw promocyjny" (mam jeszcze pozycjonowanie) ale tak naprawdę dopiero po wejsciu w adwords zauwazylam, ze ruch poszedl do góry (pozycjonowanie - wiadomo, wymaga czasu). Do tego gdzies czytalam, ze dla nowego sklepu konwersja wynosi 0,3%, wiec mozna statystycznie policzyc, jaki ruch da pozadana liczbę klientów i do tego dązyc. pozdrawiam.
Może jakiś gratis do zakupów za daną kwotę,np jaki długopis z grawerem firmy
A może po prostu powinnaś kontynuować dotychczasową strategię i popracować jeszcze przez jakis czas nad tym wszystkim? Z czasem powinno się chyba rozkręcić... Tak w sumie to jeszcze mailing mi przyszedł do głowy...
mogę zaoferować reklamę internetową 100% widoczności, (min. 100.000 odsłon) za 99 zł/m-c. proszę o kontakt na priv.
Być może mam dziwne pojęcie na temat reklamy, ale nie chodzi o liczbę wejść, tylko o konkretne uderzenie w docelową grupę odbiorców. Postaw bannery reklamowe o mięsie w mieście gdzie 99% je tylko warzywa - Jaki w tym sens?
Napisz na PW to zaproponuję Ci kilka ciekawych pomysłów i miejsc gdzie warto uderzyć
z adWords bywa różnie, dużo zależy od słów kluczowych i od konkurencji. Nikt nie mowi, że konkurencja też Ci nie może klikać i płacisz za ich kliknięcia, które do nikogo nie dotrą.
Co najważniejsze, Twój sklep działa dopiero około półtora miesiąca. Poza adwords nie ma wielu sposobów żeby szybko wypromowac Twoj sklep w internecie. Bannery denerwują ludzi, ale i tak zawsze ktos coś zobaczy. Tak jak ktos wcześniej wspomniał, postawiłbym na jakieś fora tematyczne i tak zareklamowanie się. Powoli powinno coś ruszyć.
Banery reklamowe chyba nigdy nie były opłacalną formą reklamy. Nie kojarzę by kiedykolwiek były skuteczne. Możesz zorganizować program partnerski, spróbować podpisać umowę z siecią reklamową taką jak Tradedoubler. Dodawaj sklep do serwisów opinii takich jak http://www.recomena.pl/ Im więcej będzie o tobie pozytywnie pisane w internecie tym lepiej. Po prostu musisz aktywnie działać.
najlepszą formą reklamy w internecie jest pozycjonowanie (cena/skuteczność), przed związaniem się umową przeprowadź sobie próbną kampanię Google AdWords; zarejestruj konto, kup na Allegro kupon np. 300zł na reklamu za 25zł albo poczekaj aż Google prześle Ci podobny z automatu, eksperymentując z reklamami tekstowymi w wyszukiwarkach dowiesz się jakie słowa kluczowe przynoszą najlepsze efekty a które lepiej odpuścić (np bo są zbyt ogólne, bo klienci wpisując je szukają jednak czegoś innego etc.). Dobrze przy okazji zerkać na statystyki strony mówiące o czasie odwiedzin, klikalności w linki na stronie itp.
Z taką wiedzą będziesz mógł wybrać dobry komplet fraz do pozycjonowania, który przyniesie Ci zyski, oczywiście trzeba jeszcze wybrać odpowiednią firmę, na rynku jest sporo oszustów i amatorów więc trzeba uważać, googlować mocno każdego kandydata, popytać znajomych, poprosić o referencje itd.
Najskuteczniejsze jest połączenie kilku form reklamy w internecie czyli: pozycjonowanie w Google, linki sponsorowane w Google i sieci partnerskiej Google, marketing szeptany, social media, kampanie wizerunkowe ale to już jest droższy temat.
Kiedyś wystarczało samo pozycjonowanie, obecnie przy dużej konkurencji w każdej branży jest to za mało aby się wybić, szczególnie gdy sklep jest nowy na rynku. Blue Vision Internet Marketing
Chyba trzeba najpierw się zastanowić, kto ma być odbiorcą Twoich produktów (i do tego dopasować język którym się będziesz posługiwać) a dopiero później się zastanawiać, czy iść w social media, czy w Adwordsy, a może np. prowadzić ciekawego bloga i przez to generować ruch na sklepie... możliwości jest wiele, wszystko zależy od czasu jaki możesz poświęcić i od środków jakimi dysponujesz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak wypromowac swoj sklep internetowy?": - Jak Mogę wypromować swój sklep internetowy - Jak i gdzie wypromować sklep internetowy - Jak wypromować, rozreklamować sklep internetowy - jak otworzyc swoj sklep internetowy - Uruchom swoj sklep internetowy od 49pln
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|