Jestem zainteresowany Panstwa zdaniem. Jakmi frazami poslugujecie sie, badz posluzylibyscie sie, gdy chcielibyscie znalesc firme zajmujaca sie tworzeniem stron internetowych?
dzieki za odp. pozdrawiam
|
Jak wyszukujecie firmy tworzące strony internetowe. |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Jestem zainteresowany Panstwa zdaniem. Jakmi frazami poslugujecie sie, badz posluzylibyscie sie, gdy chcielibyscie znalesc firme zajmujaca sie tworzeniem stron internetowych?
dzieki za odp. pozdrawiam
Wyszukiwarki - Google, WP, Onet
mysle ze frazy podstawowe, bezposrednie, rozumiem ze chcesz zalozyc firme robiaca www?
Panie MAteuszu, wydaje mi sie ze nie zrozumial Pan pytania. Doskonale wiem gdzie mozna wpisywac frazy. Chodzi mi o rodzaj wpisywanych wyrazow.
do TheArt Firme juz mam ale interesuje mnie, ze wzgledu czysto reklamowych, jak ludzie nie zwiazani z branza, wyszukuja takie firmy. pozdrawiam
To fascynujące. Jak Wy w ogóle ciągniecie te swoje firmy, skoro uważacie, że trzeba za wszystko płacić? Może warto trochę się pouczyć i skorzystać z wiedzy i doświadczenia innych? Czasem wystarczy się schylić, nie trzeba od razu sięgać do portfela.
Witam
W kwestii marketingu słów kluczowych polecam się ;-) przeleć agencje interaktywne i strony freelancerów i zobacz na co się pozycjonują - raczej konkurencyjnej frazy nie znajdziesz w tej akurat branży. Ewentualnie na wypróbowywanie słów i ocenę CTR, proponuję boksy reklamowe. Pozdrawiam
;) tu zdaje się wszyscy w jakiś sposób w branży. Gdybyś powiedział, że potrzebujesz informacji na jakie hasła się pozycjonować to zaraz by Ci tu wszyscy odpowiedzieli ;). A teraz na poważnie Z moich obserwacji wynika, że większość firm znajduje webdesignerów poprzez polecenie. Czyli znajomy znajomego poleca... Najczęściej wpisywane w wyszukiwarkach to: "projektowanie stron internetowych" "tworzenie stron internetowych" i pochodne. Zerknij na stronę: http://boksy.onet.pl/ranking.html?n=1 - znajdziesz tam ranking słów dla Onetu.
w firmach robiących strony www, tak jak w muzyce najważniejsze jest to co umiesz, Zrób świetną swoją stronę i dodaj do katalogów branżowych, zostanie dobrze oceniona, potem zrób stronę za darmo komuś znanemu, i wszystko się zgodzi w przyszłości. Podstawa w tym fachu to reklama ustna. Najważniejsze pierwsze wrażenie.
To prawda rzadko bierze się firmę do tworzenia strony WWW "z marszu".
Najważniejsze są: a)polecenia b)referencje z poprzednich zleceń c)portfolio d)opinia na rynku Jeżeli będziesz się próbował pozycjonować na frazy typu:'projektowanie stron internetowych" zdecydowana większość odwiedzających Twoja witrynę będą osobami poszukującymi wiedzy na temat projektowania stron internetowych
Dzieki za odp. Faktycznie nie przemyslalem tresci zapytania. Moglo sie ono zdawac nieco dziwne.
pozdrawiam
Nie mogę się z tym zgodzić. Osoby poszukujące wiedzy na temat projektowania stron wpisują hasła związane z konkretnym problemem, np: "standardy sieciowe", "css", "xhtml", "programowanie php" itp.". Nawet jeśli faktycznie zdarzy się komuś wpisać tak irracjonalnie niekonkretne zapytanie, to otrzymane wyniki wyszukiwania (firmy projektujące) skorygują ten błąd przy kolejnym zapytaniu.
Zazwyczaj każda firma podpisuje się pod stroną, wtedy można łatwo znaleźć dobrego producenta stron www.
jeszcze nigdy nie szukalem poprzez wyszukiwarke typu google, wp, onet firmy ktora zrobila by mi stronke/grafike czy poprawil skrypt.
korzystam http://www.webhandel.pl jakos sie jeszcze nie zawiodlem na wykonanej grafice lub stronce. pozdrawiam
http://www.zlecenia.przez.net - największy serwis freelancerski w Polsce
|
|