|
Jak zainwestowac 50 tysiecy?? |
Jak zainwestowac 50 tysiecy??
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
moj pomysł na to jak zainwestowac 50 tys to wynająć w centrum handlowym ok 15 m2 powierzchni na korytarzu - mała zabudowa z regaów i wstawic rajstopy apaszki skarpety wszelkiego rodzaju podobne artykuły. czy ktos moze mi powiedziec co o tym mysli i jakie są koszy i możliwości na uzyskanie miejsca na taki drobny biznes w centrum handlowym
wypowiadam się choć nie mam zielonego pojęcia na zadane przez Ciebie pytanie. Najlepiej jakbys zadzwonił do tego centrum handlowego i się wszystkiego bezposrednio dowiedział od nich.
ostatnio dzwoniłem do CH Blue City i powiedzieli mi że wynajecie powierzchni na korytarzu to wydatek 3000 - 5000 PLN w zależności od miejsca (chodziło mi o powierzchnie ok 8mkw), wiec jeżeli chcesz wiedziec dokladnie to poprostu zadzwoń i sie dowiedz:P
Temat dobry. Np. w galerii auchan za powierzchnie taką jak mówisz do 8m2 płacisz dokłądnie 5 tys. netto miesięcznie . kolosalne pieniądze. Waidomo, nie puszczą cie z jaką targówą, musisz spełniac wymogi, meble zaprojektowane, kable z pradem czy od podłogi idealnie schowane. Szukaj jakiś tanich galerii, bo te wszystkie tesco, auchany reale itp. to ciągną kase ile wlezie. Zrób sobie symulację orientacyjnych obrotów. 30 dni. wiadomo, że będziesz bił ceny minimum 100%. ale obserwoawałem takie stoiska z z jakimis kamieniami to na przykladzie kamieni itp rzeczy juz ich nie ma w galerii, musiało plajtnąc
Pomysł bardzo dobry tylko przelicz sobie dokładnie na początku wszystkie koszty realne na wypadek gdyby okazało się że potem braknie Ci gotówki a wiem z doświadczenia że ciężko o nią...
pozdrawiam i powodzenia
Ja bym zaproponował otwarcie 4-5 kiosków.Może nie kolosalne pieniądze ale licząc że każdy da 500 zl na ręke to jest już ponad 2000 zł a procz tego można jeszcze pracowa normalnie - do obsługi wynająć ludzi - a są tacy co na cały etat potrafią pracować za 500 zł bo są ubezpieczeni.I nie jest ich mało.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|