Bo jak napisałem kolego:
1. Nie mam takich pieniędzy aby zatrudnić programistów, grafików i inne osoby do pomocy
2. Wiem że nie znajdę chętnych, którzy będą pracowali za „free” , bo nie chce im się czekać na zysk, którego nigdy nie wiadomo czy na 100% będzie
3. To wymaga czasu, nie jestem w stanie sam tego zrobić, potrzebuję pomocy, nie dam rady robić wszystkiego
4. Kredytów nie lubię i wcale bym go nie chciał.
5. inne powody, których teraz nie będę wypisywał
Ten pomysł w którym zaproponowałem ci 8000zł , zrobię sam przy pomocy jednego pracownika.
Kolejne pomysły w których każda z osób by coś tworzyła, dostała by jakiś procent od zysków w późniejszym okresie.
A kierował bym to do takiej grupy przedsiębiorstw, gdzie wiem że by to brali bo jest na to zapotrzebowanie. Wiem bo : a)badałem rynek pod kątem tych rozwiązań b) rozmowy przedsiębiorcami. Jaki morał z tego że brakuje „czegoś” i nie ma mędrców którzy by to zrobili, wszyscy ściągają jeden od drugiego, konkurują ze sobą a nie przeanalizują sytuacji
Żeby była jasność nie wymądrzam się, mam dobre pomysły, ale brakuje mi kapitału i ludzi.
Ale wkrótce mam nadzieje się to zmieni.
Rozmowy się prowadzi z różnymi osobami, więc jako że jestem zajebistym za przeproszeniem optymistą wierzę ze się uda proces tworzenia „xxxx”.
Pozdrawiam.