|
Jak załozyc Bar ??? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam Chce załozyc bar na wsi mam lokal własny w domu w podpiwniczeniu (sutrynie) lokal około 100m2 jak moge zdobyc pieniadze na teo typy działalnosc prosze o rade POZDRAWIAM Łukasz:D[/b]
Czy bar na wsi bedzie miał przyszłośc ???? Bedzie to opłacalny interes ???
Powinieneś sprecyzować ile osób mieszka na tej wsi, czy dom jest usytuowany blisko ruchliwej drogi, rejon itp.
Ja ni wyobrażam sobie baru na wsi przez którą nie przebiega żadna ruchliwa trasa. Pozdrawiam
Witam Wies nie jest duza bo tylko około 1000 mieszkanców ale jescze doszło by raz tyle z innych pobliskich wsi . Wies jest 25 km od Lublina . Łaczy Łęcznę ze Świdnikiem (miasta ,maja prawa miejskie ) A pozatym nie ma w okolicy baru tylko 2 sklepy najblizszy bar jakies 4 km od mojego domu :)
Najlepiej otworzyć bar tuż przy drodze krajowej, otwarcie tego interesu wiąże się z bardzo dużymi kosztami, musisz mieć odpowiedni sprzęt, personel - zadaj sobie pytane czy możesz sobie pozwolić na otwarcie baru, czy otrzymasz odpowiednie pożyczki. Szczerze odradzam, lepiej porozglądaj się za czymś innym, takie jest moje zdanie na ten temat.
Ale patrzec z innej strony to Bar bede miał u siebie w domu wiec nie bede płacił czynszu za wynajem i mysle ze znajdzie sie wielu chetnych do mojego baru przynajmniej 20 dziennie a w piatki i weekendy 3 razy tyle . A gdzie moge sie starac o jakies dofinansowanie dotacje itp kredyty bezwrotne ??????
czyli tak zwana mordownia?:)))
Przepraszam, ze tak pisze, ale wlasnie u mnie w sasiedniej wsi jest taki bar. Wlasciciel ma sklep i obok bar. Piwko z beczki i w butelkach. Towarzystwo bordowe na twarzach i bardzo glosne. U mnie 4 wsie maja 2500 mieszkancow, wiec z klienteli to tylko starsi mezczyzni lub mlodzieniaszki nie rzadko bioracy na zeszyt. Ryzykowne.
20 osob dziennie?
60 w weekendy? bogata ta wies
Pierwsza zasada nic na zeszyt !!!! A pozatym nie było by samego piwa - jakies mocniejsze trunki haha jedzonko jakies zapiekanki frytki chipsy paluszki orzeszki jakies dobre ciacho kawa chcerbata soczki ful wypasss i przede wszystkim fajny wystrojjj z deczka luksusowy jakies kanapy stoliki ale tez pare normalnych stolików ,telewizor 42'' mecze i takie tam a w sobotki jakies małe imprezy ! Najwazniejszy jest wystrój tak mysle ???
hmm
nie wiem jacy ludzie mieszkaja u ciebie na wsi ale u mnie to przewaznie starsi, zarobieni, czerstwi albo matki dzieciom... nie widze ich na kawce w barze, no chyba ze u ciebie mlodzi mieszkaja tu jak maja wypic to w domu wypija, najlepiej smakuje przemycana zza granicy (ukrainskiej rzecz jasna) gorzałka, zagryzana kiełbasa własnego wyrobu. Zapiekanki?Herbatka? hahaha jakos tego nie widze, bynajmniej tu na mojej wsi. Bar z tv na mecze na wsi dla mnie rowna sie mordownia.
Tak takie bary a raczej puby gdzie można także coś zjeść są bardzo fajne do tego telewizorek i mecze, teoretycznie wszystko pięknie, fajna atmosfera, mili ludzie - śmieją się piją, jedzą. Nic tylko zakasać rękawy i liczyć kasę ale spójrz na to racjonalnie. 1000 ludzi to według mnie za mało, 2000 także. Będąc na Twoim miejscu poświęcił bym trochę pieniędzy i czasu na przeprowadzenie ankiety, tylko kilka pytań dzięki którym mógł byś dowiedzieć się czegoś o zainteresowaniu mieszkańców.
Wybierz się w jakiś dzień do innych wsi gdzie są bary podobne do Twojego przyszłego, spędź w nich trochę czasu, podpatrz jak wygląda zainteresowanie, co ludzie kupują i ile – Operacje powtórz kilka razy - a po tym powinieneś znać już odpowiedź czy warto czy też nie. Piszę to bo nie warto spekulować, lepiej działać! ps. Otwierając bar pomyśl o takich sprawach jak lotki (rzutki), bilard, piłkarzyki i inne typowe gry. Nie powiem, gdyby w mojej wsi był bar z takimi gadżetami to na pewno bez chwili zastanowienia po pracy poszedł bym tam ze znajomymi na piwko, ale patrząc na innych mieszkańców niestety nie zauważam wielu takich jak ja, raczej typowych ludzi "zeszyciarzy" i innych przynależących do razem do spółki. Jeżeli chodzi o pożyczki bezzwrotne niestety nie mogę Tobie pomóc.
SAm jus nie wiem co mam robic to było moje takie mazenie :(
Heh mieszkam w Łęcznej :]
Nowłaśnie na wsi są głównie tacy ludzie i bar to za duża inwestycja ja bym proponował same pifko jakieś automaty i ewentualnie jakieś mrożone zapiekanki z mikrofali bo nie powinieneś tyle inwestować na początku a jak się rozkręci to już sam dobrze wiesz co robić......:) Powodzenia
marzenie dobre ale na duze miasto ja tez mam marzenia ale na wsi sie nie sprawdza
Pożyczke bezzwrotną możesz dostać z urzędu pracy jeśli jesteś bezrobotny, jest to kwota 12000zł
|
|