|
Jak założyć firma cateringowa lub agencje ślubna. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałabym założyć firmę zajmującą sie organizacją ślubów lub innych imprez okolicznościowych. Jednak potrzebuje podpowiedzi od czego zacząć może ktoś z was taką firmę założył i dobrze mu funkcjonuje. Jak zacząć sie reklamować i zdobywać klientów, jak stać się wiarygodnym i dobrze zorganizowanym. Czekam nie tylko na pomysły ale również na wiadomości od osób którym ten interes sie udał lub też nie.
Poczytaj forum, było.
Powiem ci tak-u mnie w Gdańsku są takie trzy agencje.Kiedy ja wpadłam na ten pomysł to nie miałam jeszcze na to pieniędzy,ale najpierw musiałam sobie grunt przygotować-napisać meile do wszystkich restauracji o swoim pomyśle-tak zrobiłam,i oczywiście pomysł okazał się świetną inwestycją,ale to było kilka lat w tył.Co za tym idzie,podpisanie umów z tymi restauracjami nie jest łatwe,musisz mieć samochód i jedną jescze osobę do pracy,tv,dvd,dużo nagrań ze swoimi ofertami np.lokalu,reklamy itp. Telefony się nie urywały...Szkoda,że to było za późno,teraz restauracje się zrobiły sprytne i zaczynają swoje kampanie pod nazwą-Dom Weselny,każdy sobie rzepkę skrobie a jak wiadomo klientów nie brak,więc udają sie bezpośrednio do tych restauracji.Od tego przecież sa menedżerowie.Teraz jest tak świetnie wszystko zorganizowane,że agencja jest już nie potrzebna,jedna u nas upadła,nie miała racji bytu.A druga sprawa- nie każdy ma czas i chętnie skorzystałby z takiej agencji,za której usługi trzeba sporo zapłacić.Taki organizator dodatkowo bierze 500 zł za to,że do godz 24 uczestniczy w weselu by dopilnować swoich przygotowań,kwiaty,zjęcia, kamery-duży wkład emocji i zaangażowania do pracy jest potrzebne.A do tego sporo pracy i nerwów.To było moje marzenie,ale to zdaje egzamin w leniwych stanach niż w ubogiej polsce. Ja bym się głęboko nad tym zastanawiała,nooo...że masz tyle pieniędzy by nie bać się w to inwestować.
|
|