Spółka Cywilna, z określona w umowie spółki wysokością udziałów na każdego udziałowca.
ZUS przez pierwsze 2 lata rzeczsywiście wynosi około 300 zł, z tym, że każdy ze wspólników płaci za siebie te 300 zł.
|
Jak założyć firmę - strona 8 |
Jak założyć firmę
Biznes Forum ‹ Twoja firma ‹ Firma
Autor
Wiadomość
Spółka Cywilna, z określona w umowie spółki wysokością udziałów na każdego udziałowca.
ZUS przez pierwsze 2 lata rzeczsywiście wynosi około 300 zł, z tym, że każdy ze wspólników płaci za siebie te 300 zł.
Wielkie dzieki. A mozesz mi napisac jak sie ma sprwaw co do podatku,tzn ksiazka,vat itd?
Witam dostałem ofertę pracy, ale muszę założyć działalność. Firma dla której będę pracował będzie mi przelewała co miesiąc określoną kwotę pieniędzy. Z tego będę musiał utrzymać samochód który będzie moim głównym narzędziem pracy, oraz opłacić ZUS, US i wszelkie koszty. Mam pytanko jaki rodzaj rozliczeń z US wybrać czy mogę też płacić tańszy ZUS przez 2 lata, i czy mogę wciągnąć mój własny samochód pod firme ? Proszę o info dzięki.
cześć wam,
przeczytałem cały topic i do końca nie rozumiem wszystkiego, otóż: pierwsze wątpliwości mam jak to jest z otwarciem konta bankowego, żeby otworzyć konto potrzebny jest nip, a nip dostaję się w następnym kroku i trzeba czekać do 30 dni na przyznanie, a z drugiej strony żeby dostać nip trzeba mieć konto bankowe?? i kolejne pytanie jak to jest z tymi podatkami, co najlepiej wybrać na początek??
nie musisz zakładac konta wszelkie płatności mozesz płacic na poczcie chyba że potrzebujesz konto
Offshore Services & Company Formation
Certus Corporate Services jest firma usługowa. Od 2003 r. mamy przewidziane usługi dla klientów na całym świecie. Możemy pomóc dla wszystkich międzynarodowych klientów w zakladaniu wszelkiego rodzaju firm z ograniczonym ryzykiem dzialalnosci. Pomagamy w zmniejszeniu podatku, rejestrowac w inny sposob pracownikow niezarejestrowanych, pomagamy w jej ochronie, pomagamy zabezpieczyc majatek firmy, pomagamy w jej ubezpieczeniu, pomagamy w zdobyciu licencji na dzialalnosc wszelkiego rodzaju np. na kasyna , sklepy w internecie itd. Zajmujemy się pełnym procesem rejestracji wraz z otwarciem konta bankowego oraz adresem firmy. Dostarczamy ci porad co najlepiej wybrac, gdy masz zamiar założyć przedsiębiorstwo.Prowadzimy również księgowośc i obsługe prawna dla przedsiębiorstw. Również kontakt z firmami podatkowymi. Jesteśmy bezpiecznym wyborem, jeśli chodzi o zmiany dostawcy usług. Jeśli masz już istniejących biznes np. w Anglii jesteśmy chętni i gotowi do pomocy i zaoferowania własnych interesów w dyskretny i profesjonalny sposób. Nasze usługi są dostępne dla obu firm, jak również osoby prywatne, które chcą zwiększyć swój kapitał w bezpieczny i korzystny sposób. Jeśli wybierzesz jeden z naszych rozwiązań otrzymasz swojego osobistego doradce finansowego. On będzie dostepny zawsze dla efektywnej rady i usługi. Gwarantujemy poufne i profesjonalne doradztwo od naszych doświadczonych doradców. zadzwon, podamy ci stronke internetowa tel 004540230041, 0048918846502 Z pozdrowieniami Paulina Certus
31 marca br wchodzi w życie nowa ustawa o zakładaniu firmy w urzedzie miasta, a ten zazlatwi za nas formalnosci z GUS i powiadomi US oraz ZUS.
Orientujecie sie jak to bedzie wygladac? Bo czytalem komentarze ze wszystko się przez to wydluzy, UM wysyla list do GUS ten do US itp itd. Kazda instytucja ma czas do np 2 tyg rozpatrzenia wniosku + czas dojscia listu. Czy po 31 marca bedzie mozna mimio wszysyko samemu pozalatwiac z GUS i US ? Jak to teraz będzie ?
witam oto punkt który powinien znaleźć się w biznes planie wszystkich którzy zainteresowani są produkcja siatki ogrodzeniowej chętnie doradzę oraz zdradzę tajniki produkcji pomogę w zbycie oraz w kupnie taniego drutu sprzedaje nowe maszyny do produkcji siatki oraz jej powlekania prosciarki przewijarki itp nr 515778968
Co to ma wspólnego z tematem ? Od tego typu ofert są portale ogłoszeniowe
Nie czytalem wszystkich stron w tym dziale ale podejrzewam ze sie nie doczytam bo szukalem tego na innych stronach i byly tylko ogólne wiadomosci. Odnosnie zalozenia firmy czy potrzebne jest jakies konkretne wyksztalcenie aby móc zalozyc wlasne firme, czy trzeba sie tylko uporac ze sprawami urzedowymi?
Z góry pisze ze mam 17 lat i pytam z ciekawosci, mój wiek nie oznacza raczej wiekszego doswiadczenia w tych sprawach wiec prosze bardzo nie krytykowac ;)
Witam! mam pytanie odnosnie zalozenia firmy. Czy aby zalozyc firme trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie, czy tylko pomysl, fundusze i uporac sie ze sprawami urzedowymi? Byc moze watek ten byl na stronach miedzy 3-6 od razu mówie ze nie czytalem bo mi sie nie chcialo ale czytalem wiele innych dzialów i nigdzie nie moglem tego znalezc wiec podejrzewam ze i tu tego nie bylo.
P.S. mam 17 lat pytam tylko z ciekawosci i prosze mnia bardzo nie krytykowac bo wiek jest raczej równoznaczny z baaardzo malym doswiadczeniem ;)
Witam.Mam pytanie...
Zakładam biuro rachunkowe wraz z koleżanką.Mam certyfikat MF na prowadzenie ksiąg rachunkowych,znajoma jeszcze czeka na wydanie. Czy możemy założyć spółke cywilną,a drugi certyfikat donieść po otrzymaniu?? pozdrawiam.
Witam,
Mieszkam i pracuje w Wielkiej Brytanii. Chciałbym założyć firmę w Polsce. Jak mam to zrobić i jakie koszty działalności ponoszę?Monstrum o nazwie "ZUS" będzie mnie prześladował i wyciągał do mnie łapę?
witam oto punkt który powinien znaleźć się w biznes planie wszystkich którzy zainteresowani są produkcja siatki ogrodzeniowej chętnie doradzę oraz zdradzę tajniki produkcji pomogę w zbycie oraz w kupnie taniego drutu sprzedaje nowe maszyny do produkcji siatki oraz jej powlekania prosciarki przewijarki itp nr 515778968
Witam mam pytanie
Jestem rolnikiem i chciałbym rozpocząć działalność po za rolniczą. A dokładnie otworzyć małą wiejską piekarnie . Chciał bym w tym celu ubiegać się o dotacje, i tu się pojawia problem. Ponieważ musze mieć zarejestrowaną działalność lub ja otworzyć . Teraz pytam czy mogę otworzyć działalność bez prowadzenia jej ? tz otwieram fikcyjnie piekarnie . Wiem tez ze można otworzyć firmę na KRS ale nie wiem dokładnie na jakich zasadach
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|