|
Jak założyć sklep internetowy krok po kroku - strona 8 |
Jak założyć sklep internetowy krok po krokuBiznes Forum ‹ Biznes w Internecie ‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Pomysł wyspecjalizowanej księgarni wydaje mi się w miarę dobry, jestem pracownikiem naukowym i orientuje się w wydawnictwach naukowych. Myślałam o sklepie specjalizującym sie w książkach, podręcznikach naukowych z zakresu np. biologii. Głównie skierowane do studentów, ale nie tylko. I wcale nie twierdzę że mi sie to uda, stąd pytam o rady. Nie uważam że to jest najtańszy sposób na zarabianie i licze tylko na siebie, nie na kasę od rodziców.
Wszystko zależy ile masz pieniędzy żeby zainwestowac. Samo zrobienie sklepu to wydatek, a do tego zaopatrzenie to jeszcze większy wydatek.
Kasa kasą ale wykonanie, planowanie, to dla mnie bedzie najtrudniejsze. Stawiam pierwsze kroki..
Jeżeli się znasz na projektowaniu grafiki itp. co w sklepie jest najważniejsze to lepiej to zlecić profesjonalnym serwisom. Do tego dochodzą opłaty za serwer i domene
a własnie napiszesz jakies przedzialy cenowe? z gory dziekuje
Sklep i grafika na sklep to okolo 3000 zł chyba ze chcesz wiecej.
Domena 39 zł pierwsza rejestracja na rok, druga juz okolo 120 zł na rok PL Serwer zalezy od sklepu minimum 20 zł, max 400 zł miesiecznie( ten 400 starczyyyy na wielkiii sklep :)
Mam pytanie.Posiadam sklep internetowy zarejestrowany we Włoszech funkcjonujący w języku włoskim,na jakich zasadach mogę sprzedawać na teren Polski jeżeli byłby także w języku polskim.Czy istnieją jakieś warunki do spełnienia?Co z fakturami i paragonami?Proszę o pomoc.
Dzień dobry.
Zazwyczaj w historii bywało tak, że jeśli nie się wiedzy skąd wziąć towar, podpisuje się umowę o współpracy gospodarczej z hurtownią, która ma oferuje wystarczająco dobre warunki współpracy na początek. Później, gdy jakoś idzie, kombinuje się dalej, znajomi, poszukiwania za granicą. Tak to wygląda w praktyce ;-) Wybudowanie sklepu internetowego to koszt naprawdę baaardzo różny, projektowałem i realizowałem sklepy za 2 tys, ale także za 11 tys. (dla znanych polskich firm). Za co się zabrać ? 1. Zbudować prawidłowy technicznie sklep internetowy (aby dobrze się pozycjonował) 2. Założyć firmę - obecnie obowiązuje stawka referencyjna - miesięcznie musisz odprowadzać około 286zł do zusu, potem jedynie podatek dochotowy, vat - ale to tylko jak zarabiasz. 3. Podpisać umowe o współpracy gospodarczej (zazwyczaj nie są one zoobowiązujące na zasadzie musisz kupić za 10000 zł miesięcznie towaru, abyśmy z tobą współpracowali - nic podobnego. Zazwyczaj są to swobodne umowy. Dostawcy zależy tak samo jak i Tobie, na zarobku.) 4. Zamówić pierwszy towar, choćby po 1 sztuce danej pozycji. Wcześniej na sklepie oczywiście umieścić odpowiedni asortyment. 5. Pierwszy zarobek przeznaczyć na prostą promocję, choćby link sponsorowany za 100zł miesięcznie. 5. Być twardym i nigdy nie poddawać się. Jeśli ma się głowę na karku i oczy dookoła głowy, biznes się uda. Na pewno. pozdrawiam serdecznie iost
iost
powiedz mi , skąd ja czerpię przekonaie ze sadzisz farmazony ? ,,baaardzo różny" farmazony ,, obecnie obowiązuje stawka referencyjna " JAKA ? ,,286zł do zusu, potem jedynie podatek dochotowy, vat - ale to tylko jak zarabiasz" ZUPEŁNIE NIE MASZ POJĘCIA O CZYM MÓWISZ vat ,to jest podatek który płaci sie od sprzedazy nawet jak nie ma dochodu to przewaznie vat i tak płacisz ( chyba ze masz większy naliczony ) NATOMIAST DOCHODOWY płacisz własnie wtedy jak masz dochód , a nie własnie "potem '" takie pomieszanie z poplątaniem nigdy nie zrozumiem motywów działania osób które udzielaja porad a nie mają o tym pojęcia ale wystarczy być twardym ja to zawsze mówie do swojego wacka
Witam!
Jestem tu pierwszy raz i widze naprawde ciekawe opinie wielu ludzi. Ja mam takie pytanko od 15 lat moj ojciec prowadzi hurtownie art.sanitarnych typu ( umywalki,kompakty, piece, grzejniki, zawory itp. typowo hydrauliczne) Teraz zastanawiam sie nad otworzeniem sklepu internetowego (tez z materialami hydraulicznymi) i podlaczenie sie pod istniejaca firme! Zadam moze glupie pytanie ale czy ludzie juz na tyle sa wygodni by takie rzeczy jak te umywalki czy piece kupowac juz w internecie! Czy znacie kogos kto prowadzi taka hurtownie internetowa i czy to jest dla niego oplacalne? bo mnie nurtuje wlasnie to czy ludzie sa na tyle juz wygodni aby takie rzeczy kupowac w necie?
W sklepie internetowym nie chodzi tylko o to aby kupic w necie. Zawsze mozna obejrzec, zorientowac sie na cene, i przyjsc do zwyklego sklepu. To jest takze forma reklamy przez internet. Znam firme ktora opiera swoja sprzedaz ( kolektory słoneczne) na internecie i dobrze im idzie. A sila rzeczy kolektory to duza inwestycja i ludzie sa zianteresowani.
Tak samo ludzie nie ktorzy wola podyskutowac na gg z biurem obslugi niz przez tel czy osobiscie. Bo maja duzo nie wiedzy i nie chca wyjsc na idiotow. Inwestycja w sklep nie jest znowu takim duzym kosztem. Mysle ze warto ale sam powinnienes ocenic.
Witam otwieramy na przelomie stycznia i lutego sklep internetowy, odn utrzymania sie na rynku jestesmy pewni swojej wysokiej pozycji bo mamy juz klientow. Jesli jest Pan zainteresowany wspolpraca zapraszam do kontaktu napewno i Pan i My bedzie my zadowoleni. Na ten moment planowo witryna bedzie obslugiwac telewizje przemyslowa cala komputerowke i materialy budowlane oraz drzewne.
Nie wymagamy wkladu wlasnego w tworzenie , reklame i inne aspekty sklepu. Osoby z innych branz zainteresowane zapraszamy do kontaktu, przeanalizujemy propozycje. Kontakt 606 656 989
Musisz sie liczyć z tym, ze sklep internetowy będzie (wbrew pozorom) wymagał od was wiecej pracy niż tradycyjny. Jeśli nie macie na to czasu śmiało możesz pominąć tą formę sprzedaży (choć ja osobiscie uważam, że to byłby błąd). Ważne jest też by go rozreklamować "z głową" tzn. skutecznie ale nie astronomicznym kosztem bo wówczas okres zwrotu inwestycji będzie bardzo długi. Innymi słowy nie możesz się nastawiać na to, że otworzysz sklep internetowy i odrazu pomnożysz zyski. Raczej musisz się liczyć z tym, ze w przeciągu 1. roku wydasz więcej niż zarobisz no ale tak to już jest z inwestycjami. Poleciłbym Tobie nawiązać współpracę z kimś kto ma doświadczenie w realizacji projektów e-commercowych i ich późniejszym rozwoju (reklamie). Polecam też zapoznać się z tym: http://km.bblog.pl/wpis,5;krokow;do;wla ... ,5437.html i tym: http://km.bblog.pl/wpis,5;krokow;do;wla ... ,6802.html artykułem.
Ja mam takie pytanie dotyzcace sklepu internetowego! Jesli np. mam sklep zoologiczny realnie
i chce sprzedawac takze jego produkty w sklepie internetowym to wszystko co w nim sprzedam moge naliczyc na realny sklep??
Możesz a nawet powinieneś.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak założyć sklep internetowy krok po kroku - strona 8": - Jak założyc wypożyczalnie? Krok po kroku - e-sklep krok po kroku - jak otworzyć sklep z odzieżą używaną - krok po kroku - Krok po kroku - Giełda krok po kroku
|
|