|
Jak założyć sklep internetowy krok po kroku - strona 26 |
Jak założyć sklep internetowy krok po krokuBiznes Forum ‹ Biznes w Internecie ‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Zdecydowanie lepiej sprzedawać na allegro - większe przebicie. Wypozycjonowanie strony do TOP 3 a nawet TOP 1 nie koniecznie obróci się w większy zysk. Większość ludzi danych rzeczy szuka bezpośrednio na allegro bo jest bezpieczniej niż na zwykłej stronie. Co do pozycjonowania ja Addera używam od 3 lat i jestem zadowolony. Najbardziej cieszy mnie w nim funkcja obsługiwania pingowania serwerów, co znacząco przyśpiesza indeksowanie strony oraz wszystkich podstron.
Kręci się to potem tak mniej więcej jak na załączonym obrazku:
http://www.facebook.com/Afiliant/posts/169158423178337 Dobrze? Źle? Nie wiem, chyba powinno być lepiej?
No nie wiem czy na Allegro bezpieczniej, ja jednak wolę zwykły sklep internetowy bo moim zdaniem łatwiej pociągnąć do odpowiedzialności taki sklep, a poza tym jeśli sklep chce się utrzymać musi mieć renomę solidnego
Witam
Trochę poczytałem postów tego tematu większość ludzi poleca platformę Click Shop, chciałem się dowiedzieć czy ta platforma posiada integracje z hurtowniami? Jakie jeszcze polecacie platformy prócz tej którą podałem, chodzi mi mianowicie o to aby była jak najkorzystniejsza oferta, cena nie gra znaczącej roli
Ja Ci niestety nie pomogę jeśli chodzi o Click Shop, za to mogę polecić http://msite.pl/ zadzwoń, porozmawiaj, załóż sklep testowy i sprawdź - może akurat zainteresuje Cię ich platforma
Ja polecam rozejrzeć się jeszcze przed założeniem własnej strony ze sklepem. Nie wiem czy jest sens się męczyć z oprogramowaniem i potem pozycjonowaniem strony. Najlepsze są teraz chyba internetowe pasaże handlowe, typu ubieramy24 . pl, gdzie firmy z tej samej branży mogą prezentować swoje produkty i mają zapewnionych klientów, bo kiedy strona zawiera wielu sprzedawców to łatwiej jest na nią trafić.
Firma którą podałem umożliwia integrację gotowego sklepu z wieloma tego typu pasażami czy porównywarkami cenowymi, tak czy siak żeby się pokazać trzeba czymś przyciągnąć klientów.
Ja raczej unikam firm, które zajmują się wszystkim (=niczym), jak np. wspomniany powyżej home. Jeśli sklep to w firmie wyspecjalizowanej tylko w tym kierunku
To prawda dlatego warto zainwestować w specjalistów!
Rónież polecam ich stronę ;) mam sklep i zamierzam założyć drugi, bardzo sobie cenię współpracę z nimi ;) pozdrawiam!
Znajdź poradnik w internecie . ;)
Osobiście zleciłam to zewnętrznej firmie.Podajże ministerstwu reklamy. Stwierdziłam, że jestem zbyt słaba, aby samemu stworzyć dobry sklepik internetowy. I nie żałuje, w gruncie rzeczy wiele nie zapłaciłam a stronka działa bez zarzutu, szybko i sprawnie. Techniczne sprawy szybko wyprowadzają mnie z równowagi, dlatego wolałam oszczędzić sobie nerwów.
Witam,
pomimo wszystko uważam, że warto skorzystać chociażby z opcji bezpłatnego przetestowania propozycji platform internetowych. Wówczas dostajemy gotowe narzędzie, bezpłatne aktualizacje, integracje z płatnościami, kurierami (lista jest długa) oraz w części przypadków integracje z hurtowniami. Techniczne kwestie nie powinny zaprzątać nam głowy, gdyż do obsługa sklepu wymaga nie wiedzy technicznej, a zwyczajnego obycia z komputerem i z panelem administracyjnym. Snoopx360, RedCart posiada bardzo wiele gotowych integracji z hurtowniami o zróżnicowanym asortymencie, a ich koszt zależy od wybranego pakietu abonamentowego. Sandra Wojciulewicz-Kozubal RedCart
a może ktoś jest chętny odsprzedać działający już jakiś czas sklep internetowy? Różnie bywa, dla większości osób jest to dodatkowe źródło dochodu, pracują, na etacie i nie maja już sił i czasu na obsługę takiego sklepu.. Chciałabym otworzyć sklep internetowy oferujący bieliznę, odzież, być może odzież vintage.. Przeraża mnie tylko to od strony technicznej :/
Witam wszystkich użytkowników, od niedawna niosę się z zamiarem założenia sklepu internetowego z podłogami laminowanymi. Towar chciałbym zamawiać prosto od producenta i na bieżąco (bez możliwości magazynowania). Dysponuję kontaktami do przedstawicieli handlowych bo sam pracuję w jednej sieci z podłogami, więc mógłbym spróbować się dogadać. Chciałbym handlować produktami z wyższej półki cenowej (Quickstep, Balterio, Alloc, Parador) ponieważ z doświadczenia wiem, że przychodzą klienci je oglądać w sklepie stacjonarnym, a często na zakup decydują się przez internet (niższa cena). Kapitału wielkiego nie mam, chciałbym wszystko powoli rozkręcać. Są w sieci fajne sklepy, na których mógłbym się wzorować. No właśnie już ktoś te panele sprzedaje więc czy miałbym szansę się ze swoim pomysłem przebić? Dzięki
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak założyć sklep internetowy krok po kroku - strona 26": - Jak założyc wypożyczalnie? Krok po kroku - e-sklep krok po kroku - jak otworzyć sklep z odzieżą używaną - krok po kroku - Krok po kroku - Giełda krok po kroku
|
|