vavis dziękuję za odpowiedz :-)
HTML-a nie znam ale mam program FrontPage w którym obecnie robię aukcje na Allegro.
Pozdrawiam
Ewa
|
Jak założyć sklep internetowy krok po kroku - strona 4 |
Jak założyć sklep internetowy krok po kroku
Biznes Forum ‹ E-Biznes ‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
vavis dziękuję za odpowiedz :-)
HTML-a nie znam ale mam program FrontPage w którym obecnie robię aukcje na Allegro. Pozdrawiam Ewa
ale html jest prostrzy niz sie wydaje :P wiem bo sam na poczatku sie na to patrzylem jak na jakies cuda na kiju same znaczki a w nie wplatane zdania wyrazy itp... Nie mam pojecia jak to dziala ale wiem juak tego urzyc :D
Odradzam wszelkie rozwiązania pudełkowe, ponieważ próba jakiegokolwiek rozwoju sklepu w przyszłości będzie bardzo kosztowna. Nie wspominam o technologiach, w jakich te sklepy sa wykonane oraz o bezpieczeństwie, które z założenia pozostawia wiele do życzenia.
Jedynym słusznym rozwiązaniem są sklepy dedykowane, czyli budowane pod klienta oraz pod branże. Sklep może być w przyszłości w sposób nieograniczony rozwijany, ponieważ na pewno (o ile robi to profesjonalny webmaster) będzie zbudowany w opaciu o najnowsze technologie (PHP5, MySQL5.x, AJAX, XML/XSL, itd). Koszt rozwiązania dedykowanego jest ściśle zależny od wymagań klienta. Jeśli sklep ma współpracować z programem zewnętrzym (np Symfonia itd), jeśli ma posiadać moduły śledzenia odwiedzającego, personalizacji i zaawansowanych statystych, koszt może przekroczyć 10 tys zł. Oczywiście żadne rozwiązanie pudełkowe nie dostarcza właściwości o których wspomniałem. Jeśli ktoś chce uzyskać więcej informacji, proszę pisać iost@op.pl pozdrawiam
iost, to oczywiste ze najlepszym rozwiazaneim jest zamowienie indywidualnego skryptu ale to sie polaca jesli masz sklep z poterznym obrotem jak np merlin dla mniejszych sklepow gdzie zysk jest zedu 1000-4000zl/mc to taka inwestycja jest nie oplacalna...
Rozważam założenie sklepu internetowego i wpadłem na jak mi sie wydaje nie zły pomysł, dzięki któremu uda sie pozbyć problemu z zamówieniami towaru.
Otóż, czy jest możliwe, aby na swojej stronie sprzedawać towary np. z innego zaufanego sklepu internetowego, ale żeby uzgodnić z nim, że sprzedaje jego towary i zamówienie dokonane na mojej stronie on bezpośrednio realizował a mi by przesyłał moją marże na konto. Czy coś takiego jest możliwe z prawnego punktu widzenia? Nie wiem czy ten pomysł w rzeczywistości jest realny i czy ktoś na takie warunki sie zgodzi, ale rozważam wiele możliwości i to jest jedna z nich. Pozdrawiam Jarek Dutka
a nie lepiej bylo by skorzystacz programu partnerskiego takiego sklepu? wszystko wyglada do kladnie tak samo...
Witam
Obecnie posiadam nowy sklep internetowy, w którym sprzedaje kilka rzeczy. Nie mogłem ustawić się na jeden tor sprzedaży i sprzedawałem kilka działów towarowych, np. komórki i konta internetowe. Teraz jednak znalazłem odpowiedni dział dla siebie. Chodzi mi o koszulki, bluzy, a także ewentualnie kubki, poduszki, ręczniki z nadrukami. Nadruki mają być zabawne, ze sławnymi ludźmi, itp. takie jak w innych sklepach tego typu. Mam także kilka pomysłów na zapakowanie takiego towaru. Kłopot jest jedynie w samym towarze i jego przygotowaniu. W moim mieście nie ma hurtowni z koszulkami, bluzami itd, a te które są oferują ,, dziadoskie ,, towary. Także z metodą nadruku nie jest tu za łatwo, ponieważ jest kilka agencji i one oferują usługę za wysoką jak na inne firmy cenę. Zastanawiam się skąd wziąć towar, a także gdzie dalej obrabiać ten towar. Może jakieś internetowe firmy tego typu? Wszystko inne, łącznie z reklamą jest już gotowe. Pomóżcie....
Proponuję współpracę , Mogę sprowadzać dla ciebie kubki , koszulki i inne gadżety wyprodukowane w Chinach , w jakiej ilości sprzedajesz swoje produkty , miesięcznie?
no właśnie- jeszcze w żadnej
importera już mam- ty... czas poszukać firmy poligraficznej. na jutro jestem umówiony na spotkanie w jednej z firm i wszystko sie wyjaśni. podaj mi cennik produktów, jeśli możesz.
Potrzebuje konkretów , ile , co , z czego ? W jakiej ilości ?
ok, konkrety potem- najpierw proszę o inforamcje na temat tego co napisałem w pierwszym poście...
Witaj,
Mam nadzieje że wypali ci ten biznes :) słyszałem kiedyś o bardzo fajnej technice nanoszenia nadruków na dowolne powierzchnie „termotransfer”. Polega ona na tym, że drukuje się odpowiedni szablon na papierze transferowym, zwykłą drukarką laserową – TO BARDZO WAŻNE. Następnie przykłada się ten szablon do przedmiotu, na który chcesz przenieść wzór. Jakieś rozgrzane żelasko na to kładziesz i pod wpływem wysokiej temperatury wzór przechodzi na przedmiot. Nie wiem jak trwałe są takie nadruki i co z bhp, ale myślę że warto spróbować. Pewnym jest że nie do wszystkich typów powierzchni nadaje się taki sposób. Jeszcze jedno, sklep internetowy to super rzecz ale kilka sklepów z podobnym ale nie takim samym asortymentem z pewnością powiększyłoby twoje szanse na sukces. Jeśli mogę coś ci doradzić to załóż sobie dodatkowo jakieś sklepy np. darmowe jak www.bazarek.pl ale nie wygląda to za fajnie :) albo półdarmowe :) takie gdzie płacisz za efekty w postaci zamówień, widziałem ostatnio coś takiego: wdobrejcenie.pl ciekawa sprawa. No i oczywiście jeśli chcesz zbadać czy twój pomysł ma rację powodzenia, zajrzyj na allegro tam znajdziesz podobne oferty do twojej i ceny. Możesz znaleźć tam również specjalistów od druku w szałowych cenach. pozdrawiam
witam,
Mam pytanie odnosnie sklepu internetowego. Do tej pory wykonywalem projekty jako freelancer, teraz jednak chcem otworzyc maly sklep internetowy z projektami www itp. Pytanie dotyczy legalnosci takiej sprzedazy, musze miec zarejetrowany taki sklep gdzie wszystko jest wykonywane przeze mnie i sprzedawane tylko za posrednictwem internetu?
co kolwiek robiac i na tym zarabiajac musisz placic podatek jesli chcesz wystawiac faktury to musisz miec zarejestrowana DG
alternatywa moze byc np umowa zlecenie z kazda osoba dla ktorej wykonywal bys zlecenia
1.Jak wyglada taka umowa zlecenie? jaka czesc pieniedzy idzie na podatek w tym przypadku.
2. Do kazde sprzedanego np layoutu musial bym dostarczas umowe?
Sprawdź również podobne tematy:
- Jak założyc wypożyczalnie? Krok po kroku
- E-sklep krok po kroku - Jak otworzyć sklep z odzieżą używaną - krok po kroku - Krok po kroku - Giełda krok po kroku - Zakładanie DG krok po kroku ? - Pizzeria krok po kroku - Krok po kroku Jak dostać dotacje z UE - Dotacja działanie PO KL 6.2 krok po kroku Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|