|
Jak założyć skup złomu?? |
Jak założyć skup złomu??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam chciałbym założyć skup złomu i makulatury na obrzeżach niewielkiego miasta około 6000 tysięcy ludzi w mieście jest tylko jeden skup i czy opłaci się taka działalność w takim mieście np.w sąsiednim mieście jest około 4 skupów podobnej wielkości i dobrze się trzymają wiem bo mój kumpel tam robi mówie o biała piska ale chodzi mi o autozłom stacja demontażu pojazdów nabliższa jest około 30 km od mojej miejscowości.chciałbym żeby ktoś mi pomogł.
Uderzasz do starostwa powiatowego lub urzędu miasta, wydział ochrony środowiska.
Mówisz co Cię boli i dostajesz kwity na zbieranie odpadów za o ile dobrze pamiętam 512pln jeśli rozpiszesz im prymitywny plan twojej działalności. Wypisujesz co chcesz zbierać i zaznaczasz kody odpadów, które zbierasz. NIe bierz pozwolenia na transport bo to tylko wyłudzenia kasy na początek, napisz, że będą odbierać od ciebie większe firmy zajmujące się skupem odpadów. Wypisujesz nazwy i adresy, najlepiej jakby przefaxowali jakiś list w którym proponują współpracę. Musisz kupić sobie wagi, mała na makulaturę i drobnicę i duża na auto. Do tego jakiś dostawczak by odbierać ze sklepów i prywaciarzy złomik. Na plac widlak lub ładowarka teren musisz ogrodzić bo ci rozkradną wszystko. Tyle na początek. Wszystkiego dowiesz się w urzędach, bo oni zarabiają na pozwoleniach więc muszą pomóc :)
a ja mam takie pytanie do was... Gdzie pozniej wlasciciel takiego skupu zlomu sprzedaje ten zlom ze mu sie to oplaca?? do huty zawozi ten zlom??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak założyć skup złomu??": - Chce założyć skup złomu! potrzebne pilne informacje - SKUP ZŁOMU!! - Skup złomu na wsi - skup złomu - eksport - Skup złomu, makulatury etc.
• Strona 1 z 1
|
|