|
Jak założyc wypożyczalnie? Krok po kroku |
Jak założyc wypożyczalnie? Krok po kroku
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czesc! Czy moglby mi ktos napisac krok po kroku jak zalozyc wlasna wypozyczalnie sprzetu, hmm. RTV? Caly biznes juz obmyslilem, nie wiem jak dac drugi krok... Ma to byc firma nie posiadajaca lokalu, sprzed bede dowozil osobiscie. Skad mam wziasc np. prawomocna umowe. Prosze o wyrozumialosc! Ponoc nie ma glupich pytan;)
Czyli dokładnie czego ? Inaczej się ma sprawa jeśli chodzi o sprzęt np telewizor a inaczej wypożyczalnia filmów na BRD.
Myślę, że coś masz z głową i wydaje ci się że są jeszcze wczesne lata osiemdziesiąte, gdzie wypożyczało się magnetowid i kolorowy telewizor na całą dobę i pół bloku przychodziło oglądać filmy karate. Niestety te czasy minęły.
każda umowa którą napiszesz w zeszycie a klient podpisze jest prawomocna.
jeśli chodzi o sam biznes to kolega wyżej ma rację. biznes skazany na porażkę
Chodzi mi konkretnie o mikrosluchawki. Wiem, ze jest duza konkurencja, ale jest to do przeskoczenia;) mam juz maly plan, wiem gdzie zdobede klientow. Pieniadze do zainwestowania mam, pomysl mam, tylko co mam dalej zrobic, zeby to legalnie dzialalo, nie wiem gdzie mam sie dalej udac...
Tulismanore... zero
no jak jesteś pewien to do urzędu gminy żeby zarejestrować działalność. Ale zastanów się bo pierwsze dwa lata masz konkretną zniżkę zusu a jak biznes padnie to druga taka opcja będzie dopiero po pięcioletniej przerwie. Ja osobiście nie zakładałbym słuchawek wiedząc że przede mną zakładało je 100 osób ale może o coś innego biega.
wracając do tematu to w urzędzie gminy pokierują cię dalej czyli do urządu skarbowego, potem regon (teraz chyba mailem) i zus a działać możesz od tego dnia który wpiszesz w urzędzie gminy jako datę rozpoczęcia działalności, czyli praktycznie możesz od tego dnia co wypełnisz wniosek. Ale też od tego dnia zaczyna ci się liczyć składki zus
Rozjasniles mi sprawe, dzieki wielkie!
By założyć wypożyczalnię, wystarczy zarejestrować jednoosobową firmę, bo nie jest to działalność licencjonowana. Żadnych pozwoleń nie trzeba mieć nawet do wypożyczania filmów erotycznych
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak założyc wypożyczalnie? Krok po kroku": - Jak założyć sklep internetowy krok po kroku - Krok po kroku - Giełda krok po kroku - e-sklep krok po kroku - Zakładanie DG krok po kroku ?
• Strona 1 z 1
|
|