no wiesz ja np. przy stronie ktora odwiedzalo 100 osob dziennie zarabialem 5 $ dziennie:)
To zalezy od tematyki, jaka branza:)
|
Jak zarabiacie na stronie ? - strona 2 |
Jak zarabiacie na stronie ?
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
no wiesz ja np. przy stronie ktora odwiedzalo 100 osob dziennie zarabialem 5 $ dziennie:)
To zalezy od tematyki, jaka branza:)
co do zarobków z typu google adsense jest jeszcze peakclick, może być na stronce razem z google. Co do promowania stronki to jest tzw spamowanie w przeglądarkach, gdzieś czytałem o tym wszystkim, chyba na pozycjonowanie.pl
Pozostaje mi tylko pogratulowac - chociaz niezupelnie w to wierze. Wychodzi ze jesli kazdy kto wchodzi na twoj serwis kliknie w reklame google i reklama ta bedzie miala platnosc 5 centow za przekierowanie to wtedy zarobisz 5$ dziennie. na polskich reklamach kontekstowych platnosc jest srednio 3 centy za klik a ratio klikniec do wyswietlen pomiedzy 0,5% do max 7%. Jesli masz takie wyniki jak podajesz to jedynym wytlumaczeniem jest to ze lamiesz zasady Google nabijajac klikniecia lub naklaniajac do nich osoby 3-cie.
oj boze boze. Jakims cudem nie dostalem bana w google a to swiadczy o tym ze nie bylo sztucznych klikniec. Byla to bardzo dobra tematyka, strona byla tematyczna ale zrobiona tak aby ludzie chcac sie dowiedziec wiecej klikali w reklamy. Da sie to osiagnac i to latwo i nie rozumiem dlaczego nie wierzysz. Zreszta nie musze ci niczego udowadniac.
gandalf: poczytaj raz jeszcze bo glupoty gadasz...
ja zarabiam na Google Adsense- można zarobić chyba najwięcej pieniędzy w ten sposób (jeśli chodzi o pp)
Najwiecej mozna zarobic gdy ma sie dobra tematyke i powiazany PP. Np. Prowadzi sie strone o lekach i sie ma dobrze połaczony PP apteki ze strona.
A google Adsense powiedzmy ze laczy taka możliwość ale nie zupelnie.
Porownujac program partnerski Google do wspolpracy z firma wykorzystujaca powierzchnie reklamowe serwisow takich jak np. ADNET lub ARBOMEDIA to wyswietlanie banerow jest duzo bardziej oplacalne niz wyswietlanie reklamy kontekstowej Google.
Hymmm bywa różnie. Adnet i Abromedia (itd.) nie podpiszą umowy z pierwszą lepszą stroną wiec na start Google jest lepsze poza tym przy dobrze skonstruowanej treści na reklamach Google też można sporo zarobić. Choć z czasem też pewnie bym zdecydował sie na współprace z jedna z tych firm tylko po co isę ograniczać tylko do jednego źródła dochodów? Można przecież stosować i googla i wynajmowac powierzchnię na reklamę.
AdSense jest dobry dla angoli. U nas jakoś mi się to nie widzi. Jeśli dostarczają głównie reklamy ze stron agnielskich to porażka.
A ceny odsłon są różne, ja słyszałem o 10gr za wejście. Jaka jest prawda trudno wyczuć.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|