|
Jak zareklamowac firme remontowo-budowlana? |
Jak zareklamowac firme remontowo-budowlana?
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Jak wyzej ,bardzo prosze o pomysly?
Najlepszą reklamą są referencje od klientów i ich polecenie. Warto pomyśleć nad reklamą w jakimś puncie sprzedaży materiałów remontowych, oczywiście gazety, ulotki po klatkach schodowych, reklama na samochodzie. Ostatnio zauważyłem ciekawą rzecz (pewnie ciekawą tylko dla mnie). Firmy remontowe mają np. zasłony na rusztowanie z ofertą reklamową.
Cześć, uważam że outdoor będzie najlepszy nie znamy wielkości firmy budowlanej jesli jest to mała firma to najlepszą reklamę tworzy poczta pantoflowa. Mam znajomego ktory ma taka firemkę 3 osobową nigdzie sie nie reklamuje a ma mnóstwo zleceń gdyż ludzie wymieniają sie takimi informacjami miedzy sobą podstawa to dobrze wykonywac zlecenia. Obecnie na rynku ciężko jest o fachowców w tej branży ja jak robiłem remont musiałem sie awizować 3 miesiące wcześniej tyle jest zleceń. Dobrym pomysłem jest równiez zareklamowanie w lokalnej telewizji np kanał info. Pozatym tak jak kolega mówił plakaty ulotki zależy od tego ile chcesz przeznaczyć na reklame. Dobrym pomysłem jest zarejestrowanie firmy w internetowym katalogu firm w danym rejonie. Życzę powodzenia na pewno będzie skutecznie.
tez o tym ostatnio myslalem bo moj ojciec mial otwierac firme remontowo-budowalana ale ojciec dostal dobra oferte w niemczech i wyjezdza za 3 dni wiec nie bede mial czego reklamowac:P
1. Pomysl byl prosty zaprojektowanie ulotki A6 oraz kalendarzykow (150zl) nazwa firmy zakres dzialalnosci + adres strony www (wiekszymi literaminiz opis zakresu uslug z informacja o rekomendacjach na stronie). Jak juz wyzej zostalo wspomiane rekomendacje to dla firm uslugowych najlepsza forma reklamy! 2. Stworzenie strony z grafika rozszerozna informacja o zakresie uslug jakis przyblizony cennik galeria wykoinanyh prac + rekomendacje. Chcialem prosic osoby u ktoryh moj ojciec wykonywal jakas prace o udzielenie rekomendacji + mozliowsc umieszczenia ich nr telefonu na stronie w zamian za jakis rabat. Ulotki i kalendarzyki mialy byc roznoszone przez najblizsze 3 miesiace raz ulotki nastepnie kalendarzyki i nastepnie znowuz uilotki (na 4 miesiac myslalem o rozdaniu wizytowek ale to jesli wczesniesza forma nie przyniesie spodziewanej ilosci zlecen). W lokalnej gazecie malo kto czyta reklamy a one i tak szybko trafiaja do pieca podobnie jak ulotki ale kalendarzyki juz nie! Ulotki mialy kierowac ludzi na strone www gdzie mili by poczytac sobie o rekomendacjach. Internet w domu ma sporo osob jesli klientem byla by osoba starsza nie umiejaca sie poslugiwac komputerem to ma od tego dzieci (ktore wykorzystuje tak jak ojciec wykorzystuje mnie do szukania czegos w necie :P). Wiadome ze nie kazdy klient firmy remontowej ma neta ale z tego co zaobserwowalem to jakies 70% pozostale 30% klientow mozna sciagnac artykulem sponsorowanym w gazecie gdzie mozna umiescic z powodzeniem rekomendacje ;) Jesli masz kase mozesz zastosowac wszystkie z mozliowsci jesli nie to zacznij od tego co przynosi najlepszy efekt czyli od strony www + rekomendacje + ulotki/kalendarzyki pozdrawiam P.S. co do zaslon na rusztowaniu pomysl stary jak swiat ale remont wykonuje sie czesto w srodku ale mozna wywiesic plandeki w oknach :D co i tak bedzie nie widoczne na ktoryms pietrze w bloku :/
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.reklama w lokalnej gazecie juz jest ,ulotki rowniez.no ciekawy pomysl(chociaz nie nowatorski)to kalendarzyki,poniewaz ulotke nie zal wyrzucic ,natomiast kalendarz zawze moze sie przydac:)
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
2 lata temu w moim miescie zrobilem test najpierw puscilem na miasto okolo 2000 ulotek a czego moze przyszlo 5% gora 10% klientow a pozniej juz cisza 3 miesiace pozniej puscilem 2000 kalendarzykow nawet pol roku po tym przychodzili klienci z kalendarzykiem w portfelu! Projekt kalendarzyka u grafika to 50zl a druk 0.6gr/szt
mlodzierzy w wieku licealnym porozdawalem naklejki i raz jakas matka do mnie wparowala ze jej mlodszy syn ja nakleil w pokoju na meblach i nie mogla tego zmyc (oczywiscie chciala sie dopytac czy wiem jak usunac ta naklejke - niestety mialem podobny problem jak ja nakleilemna samochod :/) ;p reklama w calej rodzinie za free :D
Moim zdaniem w tej chwili zaistnieć w internecie to podstawa sukcesu. Ludzie są zbyt leniwi by wertować książki telefoniczne, czy patrzeć na ulotki przyklejone na słupach czy klatkach schodowych. Net to podstawa, dobry katalog firm gdzie zostawisz wizytówkę firmy, przedstawisz ją klientowi plus dobrze zrobiona strona internetowa i pozycjonowanie, a efekty będą szybko widoczne.
Sprawdź również podobne tematy:
- Jak załozyć firme remontowo-budowlana?
- Jak nazwać firmę remontowo budowlaną - Jak rozreklamować nową firmę remontowo-budowlaną? - Otwieram ponownie firmę remontowo-budowlaną. - Usługi remontowo-budowlane- jak skutecznie zareklamować? - Firma remontowo-budowlana - Firma remontowo-budowlana chce 7% vat... - Firma remontowo - budowlana jak zaczac ?? - Dotacja PUP firma remontowo budowlana Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|