|
Jak zareklamować nowo otwartą firmę - strona 2 |
Jak zareklamować nowo otwartą firmę
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Mozesz sprobowac dodac swoja firme do map Google w Internecie, ale cudow nie oczekuj - moze z 3 osoby miesiecznie wpadna dzieki temu. Generalnie lepiej sie w tym przypadku promowac poza Internetem.
Ulotki ,ulotki i jeszcze raz ulotki.Wtedy na pewno więcej osób do Ciebie przyjdzie .
Według mnie nie powinieneś rezygnować z reklamy w internecie. Owszem ulotki są dobrym sposobem, ale pamiętaj, że obecnie ludzie coraz częściej chcąc znaleźć jakąkolwiek usługę korzystają z sieci. Na Twoim miejscu stworzyłbym stronę internetową (coś w rodzaju e-wizytówki) na której mógłbyś dokładnie opisać swoją działalność. Koszt takiego przedsięwzięcia jest naprawdę niski i zajmuje bardzo mało czasu. Dodatkowo zastanowiłbym się na kampanią reklamową w wyszukiwarkach. Z tego co pisałeś, to podejmowałeś już takie kroki, jednak nie przyniosły one oczekiwanego rezultatu. Według mnie powinieneś jeszcze raz zastanowić się nad odpowiednim doborem słów kluczowych, ponieważ to one stanowią w tym przypadku klucz do sukcesu.
Mi wydaje się, że strona nie ma sensu. Kto szuka myjni przez internet ? Same wpisy w katalogach z numerem telefonu adresem i zdjęciem wystarczą. Tutaj najskuteczniejszą formą reklamy są ulotki, wizytówki wszystko off line i polecanie usługi przez innych.
Wydaje mi się, że skoro jest to myjnia mobilna to powinna opierać się na stronie www gdzie można udowodnić wyższość takiego rozwiązania nad popularnymi myjniami. Oczywiście wzajemnie polecenia wśród klientów czy ulotki są jak najbardziej wskazane.
Mapy google dają o wiele większy efekt. Mapy są wykorzystywane na wielu serwisach i potencjalni klienci zapamiętują lokalizację miejsca na mapie, szczególnie na wzrokowców (większość społeczeństwa) dobrze działa taka forma reklamy. Mógłbym jeszcze polecić dodanie zniżek ukazujących się na mapie na portalu tutejszy(kropka)pl.
W przypadku takiego profilu działalności również nie rezygnowałbym z map w Google.
Warto też spróbować takiej formy reklamy, dzięki której będzie można w łatwy i darmowy sposób prowadzić badania marketingowe. Mam na myśli Google Analytics, czyli aplikację która pozwala śledzić ruch na stronie. Dzięki niej możesz śledzić m.in. w jakich dniach wchodzono na stronę i z jakiego miasta. Zdecydowanie namawiałbym Cię do założenia strony internetowej i jej pozycjonowania. Dzięki Google Analytics będziesz mógł zweryfikować, czy taka forma reklamy jest skuteczna, jaki jest współczynnik konwersji (jest to pochodna wejść na stronę i liczby klientów, które za pośrednictwem strony zdecydowały się na skorzystanie z oferty). Dobre agencje SEO świadczą takie usługi.
Już wiele osób zadało to pytanie więc się powtórzę:
Mobilna czyli jaka? Że przyjeżdżasz pod wskazany adres razem z pompą i własnym zbiornikiem wody? - jeśli tak to powiedz gdzie można znaleźć zdjęcia/filmy tej myjni bo sobie nie potrafię tego wyobrazić.
Dobra reklama to po pierwsze trzeba przekazywać znajomym , aby polecali Twoją firmę. To naprawdę pierwszy kluczowy krok do dobrego biznesu ;) Kolejnym krokiem jest oczywiście jakieś rozwieszanie ulotek na jakichś tablicach ogłoszeń, czy zgłaszanie banerku swojej firmy do kalendarza, przynajmniej ja to zrobiłam :) Przybywało nowych klientów, a ja w pełni nie byłam jeszcze zadowolona. Inwestowałam w serwisy z tanimi reklamami , teraz niestety nie pamiętam strony. Pozdrawiam! :)
na pewno strona internetowa, potem ulotki lub plakaty, ewentualnie groupon
Możesz wypromować swoja formę całkowicie za darmo, jedynie, co Cię będzie kosztować to czas, jaki spędzisz na wyszukiwanie miejsc w sieci. A chodzi o tworzenie wizytówek Twojej firmy na portalach, które oferują takie wpisy za darmo!!!
Poszukaj też forów pod kątem Twojej działalności. Na wielu jest tak, że możesz śmiało się reklamować w odpowiedniej kategorii forum. Musisz zainwestować w promocję w sieci, bo tak jak już poprzednicy na forum zauważyli, nie ma Cię w sieci, nie istniejesz :):)
ale tak czy siak nic nie zastapi wlasnej strony internetowej, to jest najlepsza wizytówka w sieci!
groupon go może zniszczyć, tak jak fryzjera z Łodzi, który musiał dokładać do interesu bo go oszukali, a reklama w necie jest akurat bardzo opłacalna, ale może na początku nie jako osobna strona? Jak masz stronę to potrzeba dużo kasy na pozycjonowanie, a jakby dał ogłoszenie które wygląda jak strona, a służy jak wizytówka w panoramie firm, to jest pozycjonowana nazwa firmy. A jak jest w necie, to ma szansę, żeby się odezwali do niego z jakiejś korporacji taksówkowej i dogadali na współpracę, a jeśli to mobilna firma, to na pewno nie ograniczałbym się do jednego miasta tylko raczej kilku największych, a wtedy net jest nie zastąpiony, bo płacisz raz, a docierasz wszędzie, a w prasie i ulotkach umoczysz tysiące i pójdą na podpałkę najwyżej :/
może warto postawić na działania w internecie, pozycjonowanie, social media, mogą skutecznie zbudować pozytywny wizerunek firmy. Tylko też trzeba pamiętać o tym, żeby dobrze się do tego zabrać, bo Internet jest doskonałym zajęciem, żeby się wypromować swoją firmę, ale równie dobrze można sobie zniszczyć wizerunek jak się nieumiejętnie prowadzi działania marketingowe i myślę, że do promocji firmy warto jest zatrudniać specjalistów, jak tych z Advanced Art. Poza tym koszty promocji w sieci nie są jakoś specjalnie wysokie.
Musisz wyeksponować to, co wyróżnia Twoją myjnię spośród innych.
Wyraźnie wyjaśnić, co to znaczy mobilna, co klient może zyskać. Skoro od dawna nie odnotowałeś znaczących zysków, spróbuj może jakiejś promocji, zachęć obniżką cen, kartą stałego klienta...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jak zareklamować nowo otwartą firmę - strona 2": - Nowo otwarta firma czy leasing jest możliwy?? - nowo otwarta spolka - kredyt na start... jaki bank - Jak zareklamować firmę w internecie? - jak zareklamowac firme fotograficzna - jak zareklamowac firme remontowo-budowlana?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|