|
Jak zarobić pierwszy milion - strona 5 |
Jak zarobić pierwszy milion
Biznes Forum ‹ Po godzinach ‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym ‹ Dowcipy
Autor
Wiadomość
Fakt, nie zauważyłem. Przepraszam.
both
prawie 3500 wejść wooow,tego może dokonać tylko geniusz....piotrgeniusz!!!gratujeszens
Panie Piotrze napisze pan coś bo temat zaczyna umierać:)))))
ok W sumie to może i macie racje , a zwłaszcza ty kolego sam nie zrealizuje pomysłu za milion ale wy bez zemnie też
i to nazywa się w spół zależnością lub czynnikiem ludzkim .Myślę że łatwiej bym założył takie coś w Holandii,Norwegi, lub Irlandii gdzieś gdzie się szanuje fachowców a ktoś kto ma 20 lat praktyki i już zakładał innym biznesy które funkcjonują może się za takiego uważać . Pisze ten post z miejsca pod warszawą do którego inny internet niż z kabla nie dociera wiec wyśle go dopiero po powrocie do "cywilizacji" A wiec skoro jesteście tacy wszechwiedzący ciekawi mnie co powiecie na to , zaznaczam że całość tego pomysłu wziąłem z stąd z forum biznesu czytając różne posty mnie - bardziej szalone i nie dorzeczne , nie realne albo tylko osoby które je pisały wiedziały czego chcą ale nie znały realiów rynku (bazarowych realiów) pomysł jest bardzo rozbudowany nie opiera się tylko na jednej nodze ma aż trzy : 1.Pierwsza to sam plac, obsługa techniczna placu, magazyn , i tyle to ja wam opisałem do tej pory tzn na ogrodzony plac byli by wpuszczani ludzie w celu : - wymiany - udziału w licytacji samo wejście było by płatne max 5zl a dzieci darmo co daje nam przy odwiedzinach w skali miesiąca 1000 osób 5tyś zł z licytacji pobierałbym opłatę stała 5zł plus 6% od każdej transakcji czemu tak? musi powstać bariera żeby nie było drobnicy czyli obiektów po niżej tej wartości do tego celu służy miejsce do wymiany bez gotówkowej które będzie zarazem magnesem przyciągającym ludzi. Tu też możemy liczyć na około 5tyś zł a czemu aż tyle no to policzmy 5zł za wystawienie 800licytacji tylko w realu ! czyli 800 x 5 = 4000zl plus 6% czyli jakieś 240zł = 4240zł licząc minimum a to raczej mało realne Musze dodać że ów 800aukcji to cztery dni po 200aukcji dziennie to naprawdę nie wiele. Już słyszę jak się śmiejecie bo mi powiecie że 200 aukcji to nie realne a tu niespodzianka czy ktoś powiedział że wszystkie aukcje to są aukcje ludzi z zewnątrz firma czyli plac może wystawiać swoje przedmioty o pozyskiwaniu ich innym razem czyli w dalszej części Tak więc doliczyliśmy się kwoty 9240zł podstawowej a zyski wciąż się pojawiają ze sprzedaży swoich rzeczy i odliczeniu podatku możemy spokojnie doliczyć kolejne 5tyś a wiec ogólna suma to 14240zł i rośnie a to nie wszystko Ktoś powie jak rozreklamować taki biznes i tym zajmie się druga noga biznesu 2. To nic innego jak aukcje w internecie, mogą to być np. przelicytuj, lub podbij o 0.10gr od ceny za jaką dany przedmiot jest wystawiony taka aukcja jest szybsza , ale zacząłem o reklamie jak rozreklamować na tymże portalu należy włączyć kamerki które będą pokazywały plac i to co na nim się dzieje bez względu na porę oraz kilka banerów z przedmiotami do aukcji w realu to na pewno zachęci do zakupów w realu lub przez internet ale to już inna bajka bo przecież nie będę opisywał błędów jakie popełniają obecne portale 3 Transport to sprawa jasna człowiek z autem o odpowiednim tonażu zwożący nam towar na aukcje z skąd ? a pomyślcie sami ale nie chodzi mi o zagranice tam za drogo znam miejsca gdzie można tanio kupić dobry sprzęt np. komputer o znośnych parametrach kompletny z monitorem za 200zł sam teraz taki mam na sprzedaż wiec nie mówcie mi że to nie możliwe bo się uśmieje Tak ogólnie na starcie biznes powinien przynieść 25tyś miesięcznie kto nie wieży niech policzy jeszcze raz jak wspomniałem aby plac uruchomić trzeba mieć o tym pojęcie pierwszy lepszy któremu się zdaje że to potrafi ,tego nie zrobi ponieważ jak już wspomniałem takie miejsca rządzą się własnymi prawami osoba nie zorientowana w temacie w miejscu gdzie powinna być tyko wymiana (chodzi o plac) popełni tak wiele błędów że grozi to nawet prokuratorem a nie znajomość prawa nie usprawiedliwia jak powiedział mi kiedyś pewien śledczy zresztą mój kolega . To co tu przeczytaliście to tylko szkic biznes planu nie które wartości są zaniżone inne zawyżone sorry wszystkiego wam przecież nie podam na tacy czynnik ludzki to tez ważny element nie pisałem jak pominąć prawo aby go nie łamać nie pisałem o gotowych rozwiązaniach i wątpię aby ktoś potrafił powiązać to w jedną całość poza mną Jak już wspomniałem to pomysł autorski nie powtarzalny . Wiem wiem czekam na krytyke, wasze opowieści jak to wy byście zrobili . Wiem o co zapytacie dla czego sam nie wezme się za ten interes ? Cierpię na depresje I pare innych mało przyjemnych chorób co nie pozwala mi na 100% dyspozycyjność .
zgadzam się z tobą w 100%
Mam nawet idealne miejsce na ten biznes - Złotopolice
Ja też- Szeszelewo koło Cycynopola
To może ja jednak pozostanę przy allegro... Po cholerę mam ruszać dupę z domu w sobotę rano, skoro mogę dokładnie to samo zrobić siedząc przy komputerze popijając zimne piwko? I jeszcze nie muszę za to płacić 5pln... Co mnie jako potencjalnego aukcjowicza zachęci do przyjechania do ciebie na plac i brania udziału w licytacji? Nie mam żadnej pewności, że cokolwiek mnie tam zainteresuje to raz, nie mam żadnej pewności, że uda mi się wylicytować to co mi się spodoba... To na jaką cholerę mam się tłuc ileś tam kilometrów. jak to samo mogę zrobić nie ruszając dupy z domu?
a to jest proste bo bedzie miejsce do wymiany bez gotówkowej towar za towar i jeśli zamienisz stare zabawki dziecka za używany Xbox to jak ci się nie opłaca to siedz na alegro z zimnym piwkiem ale wiele osób bedzie uważało inaczej uwież na słowo
Ciekawe tylko kto o zdrowych zmysłach bedzie chciał zamienić xboxa za stare zabawki??
chyba tylko jakiś "geniusz"...
a czy ja powiedziałem że dosłownie skoro w programie galieo kobieta zamieniła starą waliske po przez serje zamian na nową vespe (skuter) to chyba tv nie kłamie co ? zresztą było to robione na potrzeby badań socjologicznych Z tego wynika że Holender to ciapa ? nie wydaje mi się Ale są tu wszystko wiedzący tacy jak "rozny" wiec lepiej ich nie drażnić ;) ha ha
stary, nie drażnisz mnie nawet w najmniejszym stopniu. ja po prostu mam z ciebie totalna bekę, z resztą jak chyba wszyscy na tym forum :O
nie no tv prawdę ci powie. chłopie na jakim świecie ty żyjesz? masz pomysł na biznes, to go realizuj i nie zawracaj ludziom dupy, bo jak widać 5 stron bicia piany i nikt nie jest zainteresowany twoją inwestycją. zamiast tego mamy niezły serial w stylu co PiotrGeniusz znowu wymyśli. Nie chcesz sam się za to zabrać bo jesteś niedorozwojem? Twoje tłumaczenia są po prostu mega. Sam nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać jak przeczytałem, że masz jakieś psychiczne zjazdy, czy co ty tam nawymyślałeś. Nie dziw się, że nikt nie traktuje Cię poważnie... Jak dla mnie,to możesz kontynuować w nieskończoność. Twoje pomysły są lepsze od "Świat według Kiepskich". Poza tym, pokaż mi gdzie pisałem 'wszystkowiedząco'? Podaje ci przykłady dlaczego przeciętny obywatel taki jak ja kompletnie nie będzie zainteresowany twoim placem...
ty ............zeby admin się nie wkurzył jeśli ktoś z depresją i nerwicami jest nie dorozwojem to tego ci życze pomijając fakt że obraziłeś jakieś pare tyś ludzi którzy się do tego nie przyznają i cierpią w samotności kmiocie jeden zastanawiam się czy to nie podpada pod prokuratora taki brak tolerancji a prywatnie jak bym znał twój adres to dostałbyś w pysk To że się ze mnie śmieją to nic ja chce aby powstały miejsca gdzie bedzie można przyjść z towarem używanym i wymienić go na inny używany Nie ważne jak niech się śmieją jeśli w śród 4000 jest jeden który się nad tym zastanawia to cel osiągniety A Kiepscy wyśmiewają nas i nasze wady jeśli cie to śmieszy to z siebie się śmiejesz bo kiepski jest w każdym z nas w tobie też
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|