|
Jak zdobyć klientów - baza noclegowa? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
od roku mam serwis z miejscami noclegowymi.niezle wypozycjonowany,liczba odwiedzin wzrasta co mies o pare tys,itd.niestety,nie mam az takich funduszy zeby zatrudnic firme do pozycjonowania (1500zl/mies),ani na powazna i kosztowna kampanie reklamowa.zdecydowalem sie na wprowadzenie oplat za reklame(nie mam zadnych adsense,ani nie sprzedaje linkow na allegro-wiec strona jest czysta i przejrzysta).i o oile,na 2 mies bezplatny to wszyscy sa chetni,to juz na oplacenie reklamy juz zdecydowanie mniej.ustalilem kwote niska,nawet kilkukrotnie od innych.i to tez niezbyt dziala.znajomi jak sie dowiedzieli o tej kwocie to stwierdzili,ze przesadzilem i ze jest za niska.nie chce zarobic w rok na jakies super auto,czy cos tam.ale bez pieniazkow z reklam serwis nie bedzie mogl sie rozwijac.moze ma ktos jakies doswiadczenia,albo pomysly jak to zrobic zeby bylo dobrze???
Za darmo oferuj wpis a na stronie zamieść reklamy. Możesz podzielić wpisy na darmowe i premium (obrazek, więcej znaków w ofercie, wyróżnienie itp).
Dokładnie tak jak powiedział Mateusz. Stwórz 2 typy wpisów darmowy z podstawowymi informacjami i płatny z możliwością dodania zdjęć i dodatkowych informacji. Powinno to zadziałać. I nie uciekaj od reklam bo w ten sposób nie zarobisz. Rozumiem takie posunięcia w stosunku do serwisów nie nastawionych na zarobek. Ale serwis typu baza noclegowa jest moim zdaniem serwisem typowo nastawionym na zarabianie kasy. Czy nie mam racji?
Więc postaw na Adsence, Tradedoublera i tego typu programy partnerskie. Jeśli byś to dobrze rozmieścił na stronie i nie chodzi mi tu o układ bannerów to zyski z programów partnerskich mogłyby przeróść twoje oczekiwania.
dzieki za podpowiedzi.teraz sprawa wyglada tak,ze klienci ktorzy wykupili reklame maja przedstawiona pelna oferte-zdjecia,opis i pelne dane teleadresowe(adres strony,email,telefon).natomiast Ci,ktorzy nie oplacili nie maja pelnej funkcjonalnosci konta(zablokowany dostep i brak danych kontaktowych).i tylko mam przez to dodatkowa robote,bo dostaje iles tam mejli z pytaniami ze strony o noclegi.osoba,ktora ma zablokowane konto dostaje mejla z informacja,ze ktos sie interesuje obiektem.i na tym sie konczy.0 zainteresowania.powoli zaczynam sie zastanawiac nad reklamami-skads przeciez musze miec $ na utrzymanie serwisu i chocby jego minimalny rozwoj...
Szanowny Panie e-turysta. Jestem wlascicielem osrodka wczasowego i to co Pan uwaza za reklame to jest skandal!.Nie chcialem kontynuowac platnego abonamentu na Pana stronie, z racj znikomego zainteresowania.Ale od tego czasu dostaje od Pana spam ,zeby sie tam ponownie zapisac.Oczywiscie moje mejle nic nie daja.A chcialbym zalowazyc,ze spam jest w Naszym kraju karany! wysoka grzywna w wysokosci kilkudziesieciu tysiecy zlotych(no chyba,ze ma Pan az takie zyski z serwisu i moze Pan sobie na to pozwolic).Moj mejl to spikel@wp.pl i mam nadzieje,ze to bedzie moj ostatni kontakt do Pana ,bo inaczej mozemy sie spotkac na sali sadowej! (przepraszam Administracje,ze nie napislaem do uzytkownika pw,ale mysle ,ze ta droga dotarcie do nie uczciwego czlowieka bedzie skuteczniejsze)
|
|