|
Jak zdobyć licencję,żeby sprzedawać bilety lotnicze? |
Jak zdobyć licencję,żeby sprzedawać bilety lotnicze?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam zamiar założyć agencję turystyczną i chciałbym sprzedawać tam bilety lotnicze.Dowiedziałem się jednak,że potrzebna jest do tego specjalna licencja.Czy ktoś wie może w jaki spoób ją zdobyć?
Jeżeli chcesz TLL to nie musisz mieć licencji IATA Jeżeli chodzi Ci o normalne linie to poszukaj informacji na stronie IATA. Potrzebny Ci między innymi pracownik, który już pracował na ich licencji i 50 tys dolarów kaucji :-)
Szczególnie te 50 tys dol to drobiazg ;-)
Ale na przekład w transporcie międzynarodowym również jest wymagane 50 tys dol kaucji i realizowane jest to polisą ubezpieczeniąwą z cesją. Może tutaj jest podobnie, bo jednak są biura turystyczne, których bym o taką gotówkę nie podejrzewał :-)
Witam. Jak zawiazac wspolprace z TLL w kwesti sprzedazy biletów??
Jest ktoś kto sie tym zajmuje bo mialbym kilka pytan odnosnie tej kwestii
witam
To moj pierwszy post na forum. Zastanawiam sie nad wlasnym biznesem. Co sadzicie o firmie esky.pl? Ktos z nimi wspolpracowal sprzedajac bilety? Ile placa prowizji? dzieki z gory za odpowiedz
Sprawdź również podobne tematy:
- Bilety lotnicze do USA przez internet
- Co mam zrobić żeby sprzedawać olej opałowy ?? - Zdjęcia lotnicze - Wlasne linie lotnicze - ZDJĘCIA LOTNICZE TWOJEJ FIRMY - Dokumenty niezbędne do odprawy /Lotnicze zawieszenie taryfow - Porty morskie oraz lotnicze - gdzie się opłaca? - Pomoc - Jak zamówić bilety w PKP - Pub w UK - potrzebne licencje. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|