|
Jak zrobić tanią reklamę strony internetowej |
Jak zrobić tanią reklamę strony internetowej
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Założyłam niedawno forum internetowe. Chciałabym je jak najszerzej wypromować, ze względu na to, że w dalszych planach mam zamiar ten projekt rozbudować, a na forum liczę, że znajdę ludzi chętnych do współpracy ;) Niestety na starcie nie mam kasy na płatne reklamy. Jakie są darmowe, legalne i skuteczne sposoby na reklamę takiego forum?
Linki na forach:) za darmo to cięzko będzie coś dobrego znaleźć, podaj mi adres strony tutaj albo na PW zobacze jaka tematyka i może pomyśle o jakiej współpracy(pozycjonowanie w zamian za coś z Twojej strony)
Powodzenia tez zacznę działać w tej dziedzinie :)
Witam
Jeżeli nie masz środków by sobie reklamę kupić możesz zrobić tak: w pierwszej kolejności zastanów się do kogo skierowane jest twoje forum. Określić swoją grupę docelową. Potem poszukaj innych miejsc w sieci, które ten Twój target skupiają i tam spróbuj zareklamować swoje forum. Możesz również zaprosić najbardziej aktywnych forumowiczów do współpracy. Możesz spróbować współpracować z bloggerami, którzy piszą na tematy związane z forum. Pozyskuj użytkowników. :) Pozdrawiam
wojtku jak tylko dopracuję jeszcze kilka szczegółów i ruszę pełną parą to wrzucę, dzięki za propozycję :) tematyka to hmm... ciężko powiedzieć :) coś między sztuką a majsterkowaniem. Ale szczegóły ujawnię dopiero jak pokażę link do forum - lada dzień :)
Jeśli do portalu dodasz jakieś nowe, interesujące rozwiązanie, to ludzie sami z siebie będą go polecać znajomym. Nie musi być to coś zupełnie nowego, czy twórczego. Chodzi tylko o to, żeby ludzie chcieli o tym mówić.
Swoją drogą jestem zwolennikiem nienachalnych programów partnerskich. Dajesz danej osobie 5% ze sprzedaży danej rzeczy, a ona sama zrobi wszystko, żebyś sprzedał jak najwięcej.
A jakie to forum ? Podaj coś więcej na pw.
adk no do samego forum to ciężko wymyślić coś szczególnego poza tematyką... a tą myślę że mam ciekawą :) z tą sprzedażą to też problem, bo na początku nie zamierzam na stronie zarabiać (może w dalszej przyszłości)...
Forum jeszcze się tworzy, ale już niedługo ruszy to upublicznię link :)
marketing wirusowy - nakręć video o Twoim portalu i wrzuć je na youtube ze znakiem wodnym (adres url ) , ma byc śmieszne i wywoływać emocje, ludzie sami zadbają o Twoją promocję, przesyłając filmik znajomym - potocznie zwana "poczta pantoflowa", po drugie pisz dużo postów na forach ale sensownie i na temat, pomagaj ludziom w ich problemach na forum i w stopce uzyj adresu Twojego forum i opisu - jesli to będą fora zbieżne tematycznie, możesz liczyć na wysoki "CTR" - stosunek klikniec do wyswietleń reklamy . - inaczej wysoka klikalnośc reklamy, dodaj strone do bezpłatnych serwisów ogłoszeniowych , ustaw status gg z linkiem do kontrowersyjnego posta itp.
"Content is the King. " Jak powiedział pewien mędrzec. O resztę zadba google - za darmo.
A jak już będziesz ten kontent miał... i będzie dobry, na prawdę dobry, to możesz też bliżej się zapoznać z serwisami typu wykop.pl
Viral dla forum? Musiałby być naprawdę dobry, żeby się przyjął. Ty piszesz, że na razie chcesz skupić się na bezpłatnej formie reklamy dlatego nie radzę podejmować tego działania. Podlinkuj inne fora, na których wypowiadaj się konkretnie, porusz blogi o tematyce forum, przygotuj się na żmudną pracę, ale efekty mogą być zaskakujące. Podobnie jak poprzednicy popieram, że kontent jest ważny, ale sam niestety nie zaważy na tym, że wzbijesz się w pozycjach. Zaproś kogoś do współpracy, do rozwijania poszczególnych działów. Będzie Ci znacznie łatwiej...
------------------------------ Pozdrawiam, Paulina Niżankowska ADSEO
Ciekawym pomysłem, szczególnie dla stron internetowych o tematyce młodzieżowej są tzw. wlepki- etykiety samoprzylepne z grafiką, rozdawane grupie docelowej, (na ulicach, podczas imprez ? ) Te osoby mogą je wyrzucić lub nakleić :) zgodnie z przeznaczeniem nalepek. ( Np strona o rowerach ... naklejamy na rowerze, grafika smok + adr strony ) Kask, analogicznie, przy małych projektach proponuję, zastosować białe( ew, folia) etykiety z czarnym zadrukiem, (niskie koszty reklamy.) Ps, warto się zwrócić do dobrego producenta. ( każda firma ma własną politykę marż,)
Mam firmę która zajmuje się pozycjonowaniem stron internetowych i z doświadczenia wiem że to zależy głównie od tematyki, ale przede wszystkim od słów kluczowych. W skrajnych przypadkach pozycjonować strony można nawet za darmo, o ile dla kogoś czas nie jest pieniądzem. Największym skarbem człowieka jest jego wiedza, a najwięcej informacji o marketingu internetowym SEM jak i o pozycjonowaniu stron SEO znajdą Państwo na forum.optymalizacja.com.
Pozdrawiam.
witam, ja np kiedyś korzystałem z usług firmy o nazwie Student-tv, to takie monitory zamieszczone na uczelniach wyższych, na których można wykupić czas antenowy na swoją reklamę. Pamietam ze o dziwo było to bardzo tanie, i bardzo sensownie przygotowane. Moze i nada się dla forum internetowego :) szczególnie, że ja odnotowałem calkiem wysokie zainteresowanie moimi usługami.
Pozdrawiam
Sprzeda bardzo tania reklame platnosc przez sms 4,88 jak cos to pisz pw
Sprawdź również podobne tematy:
- Kod strony internetowej - weryfikacja techniczna strony
- Grafilka do strony internetowej - Dochody ze strony internetowej - Pozycjonowanie strony internetowej - Projekt strony internetowej - Nazwa strony internetowej - Treść strony internetowej - Wspólnik do strony internetowej. - Stworzenie strony internetowej Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|