|
Jak zwiększyć szanse żeby dostac dotacje z urzędu pracy |
Jak zwiększyć szanse żeby dostac dotacje z urzędu pracy
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam Wszystkich mam pytanie do was mam 20lat i chciałbym dostać dotacje na działalność na sprzęt do lasu jestem pilarzem bez sprzętu a bym właśnie na to chciał wydać kaskę z pup jak napisać np taki wniosek żeby dostać na 99% i czy wiek nie będzie przeszkadzał mam nadzieje ze ktoś jest tu taki kto dostał dotacje na otworzenie formy w lesie mam nadzieje ze ktoś mnie zrozumie Pozdrawiam
Wiek jest ważnym czynnikiem bo niejako pokazuje że prawdopodobnie nie masz dużo doświadczenia a to będzie wpływać na szanse otrzymania dotacji.
Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na priv a dam Ci dane do firmy która profesjonalnie i skutecznie zajmuje się przygotowywaniem takich wniosków. Pomogą Ci tak żebyś dostał tą dotację. Ardeum.pl - Agencja Marketingowa
Ubiegając się o dotację, trzeba spełniać przynajmniej dwa podstawowe warunki
odpowiednie wykształcenie i doświadczenie. Jeśli chcesz coś robic w czym nie masz żadnego doświadczenia i kwalifikacji będzie ci bardzo trudno przekonac kogoś żeby zainwestował w takie przedsięwzięcie. Możesz w takie sytuacji wzmocnić swoja pozycję podpisując umowy przedwstępne z dostawcami odbiorcami, współpracownikami itp. Jeśli pokażesz ,że sa już klienci ( firmy czy osoby) zainteresowani twoją ofertą to zawsze może pomóc. pozdrawiam Bożena Kubera
Jeśli jesteś osobą z doświadczeniem w tej branży, wiesz jak pozyskiwać zamówienia- pracę, jesteś zdeterminowany- to sądzę że pozwoli ci to odnieść sukces. Pamiętaj jednak, że aby otrzymać dotację z PUP trzeba być zarejestrowanym w UP jako osoba bezrobotna.
Gadanie urzędasów. Popaprańców za stołka, którzy nie mają żadnego pojęcia o prowadzeniu firmy.
Wykształcenie i doświadczenie. No to jedziemy, Cieć ma zawodówkę i oczywiście doświadczenie w zamiataniu. Zakłada firmę np, Sprzątacz osiedlowy i składa wniosek o dotacje, gdyz właśnie stracił pracę jako dozorca na osiedlu. (warunek, musi być bezrobotny zarejestrowany w UP) Pan urzędas, przegląda papierki i stwierdza trzeba poprawić. Więc przyszły dozorca przedsiębiorca zapiep....... do drugiego urzedasa o wsparcie, ten dopisuje co trzeba. Przyszły przedsiębiorca idzie do UP, a pan urzędas znowu sprawdza i mówi ok. Przyjęte, proszę czekać na odpowiedź! Mijają dni, pan dozorca przedsiębiorca otrzymuje informację, że zostaje dotatcja przyznana. Podskakuje, cieszy się, kolegom mówi, że założył firmę, no prawie założył. Idzie dumny do urzędu, podpisuje papiery i otrzymał 20 000 tyś zł. Jest szczęśliwy, iż je musi szybko wydać, bo czas nagli. Kupił sprzęt jak przystało na dozorce przedsiębiorcę. Podpisał umowy znajdując osiedle, więc wzioł się do roboty. Nie mineło miesiąc dwa, a tu nagle. Puk, puk, dozorca się pyta. Kto tam: Urząd skarbowy - Kontrol!, A to ZUZ i znowu Urząd Pracy na kontrol przychodzi, czy firma dochód przynosi. I tak co kwartał a tu nagle po pół roku, osiedle rezygnuje z usług dozorcy przedsiębiorcy. Biedny lata , szuka, obieździł całe miasto nawet zawitał do innego. A tu nagle kontrol wita, znowu urzędnik z Urzędu Pracy wita. A ten bidula, poci się, skomle, że nie ma zamówień, brak dochodów. Więc na to urzędnik donośnym głosem - oddawaj kasę! Bo źeś przepier........ Urzędnik pan wielki wipisuje wniosek, o zwrot dotacji, bidny dozorca przedsiębiorca. CO teraz będzie, bieda zagląda. Minął miesiączek a może dwa, a tu komornik puka. Kuzyn jest wściekły, bo też go przywitał, Więc razem płacą dotację, odsetki, prowizje dla komornika. I o to wniosek jest taki. Zanim złożysz wniosek, to się zastanów?
dotacje z UP to jedna wielka pomyłka! dają niecałe 20 000zł, to przecież mało by otworzyć coś z perspektywą. Ale skoro się ubiegałeś to już twój problem. Dotacje z UP, musisz miec żyrantów - dwóch. Co kwartał kontrole, jeśli firma nie bedzie dochodowa to każą Ci oddać kase z odsetkami, nazywają kłamcą i złodziejem.
tak z ciekawości zapytam, czy jest jakikolwiek zapis w umowie dotacji, który mówi o dochodowaości firmy albo wielkości sprzedaży? pozdrawiam
Bzdura!!!UP nie sprawdza dochodowości przedsięwzięcia, owszem co 3 miesiące trzeba do nich zanieść zaświadczenie z ZUS że opłaca się składki i z Urzędu Skarbowego że figuruje się w ewidencji podatników prowadzących DG, a to ile na tym zarabiam w ogóle ich nie interesuje :).
Jeżeli ktoś gardzi tymi 20tyś. zł to widocznie jest bardzo bogaty. Ja dotację dostałam niecały rok temu i uważam że bardzo mi w życiu pomogła i nie było to 20tyś tylko połowa tej kwoty. Mało tego nie miałam żadnego doświadczenia, a biznes plan napisałam własnoręcznie bez niczyjej pomocy. Jak dotychczas jestem bardzo zadowolona firma z miesiąca na miesiąc ma się lepiej :).
20000 to jeszcze mało od tak za nic ? tylko za napisanie biznesplanu ? każdy kto chce coś swojego otworzyć nie gardzi taką kaską, chyba że chce tylko zgarnąć dotację na firmę krzak i nie inwestować tych pieniędzy w żadną działalność (a znam i takich co sobie obliczyli ile im zostanie po odliczeniu całości na zus i księgową bo przecież o podatkach nie ma mowy przy zerowym dochodzie ). Wracając do tematu Urzędy często patrzą również na ilość wniosków na jeden kierunek działalności, więc jeśli nie masz dużej konkurencji to masz duże szanse na te pieniążki.
Sprawdź również podobne tematy:
- Czy mogę dostać dotację i czy w ogóle mam szansę?
- Żeby dostać dotacje z PUP, trzeba mieć własny lokal - Ile trzeba mieć stażu jako bezrobotny zeby dostać dotację - Dotacje z urzędu pracy ! - Wnioski pod Dotacje z Urzędu Pracy - Jak Pozyskac Dotacje z Urzędu Pracy i UE - Dotacje z EU z urzedu pracy Warsztat - Wpadłem na pomysł o dotacje z Urzędu Pracy - Dotacje z Urzedu Pracy a wyjazd na szkolenie Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|