|
Jaką działalność otworzyć??? |
Jaką działalność otworzyć???
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam.Moze ktoś mi podpowie jaką działalnosc otworzyć?Posiadam lokal 3 pomieszczenia około 70-80 m/kwad.Lokal znajduje się w moim domu.Liczył bym na dofinansowanie z UP.Lokal znajduje sie przy ulicy(dosc ruchliwej).W poblzu jest biuro rachunkowe,sklep motoryzacyjny,meble,UP,Zus otwieraja nie długo.Z góry dziękuje za pomysły.Myslałem tez o ajencji.
Mała gastronomia ?,sklep?,salon z trumnami :),poczytaj forum
A myślałeś o solarium? Jak nie ma w pobliżu czegoś podobnego ja na Twoim miejscu pomyślał bym coś w tym kierunku. Ostatnio solarium jest dosyć popularne, wiem bo moja żona przed poważniejszą imprezą lubi się zabarwić i zawsze musi się umawiać z wyprzedzeniem, taki mają ruch w interesie.
Z tego co opisujesz, miejsce jest bardzo dobre (jeśli rzeczywiście to wszystko jest w pobliżu).
Napisz proszę: Jakimi dosponujesz środkami finansowymi własnymi? Czy liczysz tylko te z UP ? Czy można będzie zaparkować samochód dojeżdżając do Twojej firmy? Jeśli nie, to ile trzeba będzie przejść piechotą od samochodu do Twojej firmy? Na czym się znasz? - Nie sztuką jest otworzyć pierwszy lepszy biznes, sztuką jest otworzyć coś na czym sie znamy i przynajmniej troche to lubimy. Moim zdaniem, jeśli przepływ ludzi jest duży, to tak jak piszą przedmówcy, można otworzyć różne działalności. Ważne jednak, by zbadać zapotrzebowanie na dany pomysł zanim go wprowadzisz. Może napisz, nad czym już sam się zastanawiałeś.
mieszkam w Kielcach jakies 500 metrów dalej jest ZUS i UP.20 metrów sklep motoryzacyjny i meble holenderskie.Solarium tez jest nie daleko znanej firmy.fryzjer , sts. Wkład finansowy z UP i jakies własne środki.Gastronomia odpada.Myslaęłm o sklep/hurtownia artykułów gospodarstwa domowego.A na czym sie znam??to powiedzmy że na handlu bo miaęłm z nim kawaęłk czasu stycznosc branza obuwnicza.Pozdrawiam
Hurtownię AGD odradzam, zjedzą cię giganty tego rynku. Jeśli hurtownia, to świetnie radzą sobie hurtownie z asortymentem dla dzieci: wózki, łóżeczka, ubrania, zabawki, rowerki itp. W Kielcach jest taka hurtownia na ul.Świętokrzyskiej, obok Tesco i zawsze jak tam przechodzę, to ruch mają ogromny.
Dzięki.Ale ja bardziej myslałem o artykułach typu garczki , miski szklaki,itp. A z tymi dla dzieci to rozwarze. Pozdrawiam
Jeśli w pobliżu są takie instytucje jak UP i ZUS to bym sie pokosił o coś w stylu KSERO+ wszystkie druczki pieczątki taki mały papierniczy :D na początek (ale to moje skromne zdanie)
Racja. Ja też myślę, że to dobry pomysł. Lukanio67, jeśli nie masz w pobliżu konkurencji to pomysł wart zaangażowania. Trzeba tylko pomyśleć jak ściągnąć tych ludzi, którzy przychodzą do ZUS-u, UP i biura rachunkowego, bo to będą Twoi potencjalni klienci. Napisz co o tym sądzisz.
a ja Ci moge załatwić towar na który zawsze znajdziesz klientelę.
Keilce duże mjiasto, prawie każda kobieta nosi rajstopy i dość często je kupuje. Może hurtownia artykułów pończoszniczych, bądz asortyment pończoszniczy jako dodatek?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaką działalność otworzyć???": - mam 120tys. jaką działalność otworzyć - Jaką działalnosc otworzyc by zarobic? - jaką działalność może otworzyć absolwent AiR? - Jaka działalnosc mozna otworzyc w tym kraju?? - Jaką działalność otworzyć, żeby wydać swoją płytę?
• Strona 1 z 1
|
|