|
Jaka forma opodatkowania? - strona 3 |
Jaka forma opodatkowania?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Coś więcej czy reszty mamy się domyślić?
dzialalnosc : sklep internetowy, allegro. vatowiec. Branża It, marże małe. koszty to głownie koszty wysyłek, prowizje allegro.Co jeszcze chcesz wiedziec??
No... przede wszystkim, to przydałyby się.... CYFERKI. :)
przewidziany obrot na pcozatek okolo 20-30 tys mies. marza okolo 1-2% na poczatek, koszty serwera okokolo 500 zl rocznie brutto, telefony oklolo 200 zl brutto, internet 60 zl brutto..koszt wysyłki np. kurier 12 zl brutto, ja biore 20 zl od klienta, koszt wysłki poczta polska 5 brutto ja biore 10 zl.no i pewnie jeszcze jakies male koszty dojda..jeszcze cos??
prowizje allegro jako koszt tez
Przy tak małej marży to KPiR, zasady ogólne według skali + VAT (duże obroty)
to dobrze wybralem
a musi byc kasa fiskalna na poczatek??bo slyszalem ze nie. skarbowka tylko chce wyciag z konta i kwitki pobraniowe z poczty albo od kuriera, czy to prawda??
Witam. Prowadzę działalność usługową i jetem na karcie podatkowej.Obecnie jestem zatrudniony na umowe o pracę.
Chciałbym jeszcze handlować na allegro (odzież , bielizna). Z tąd moje pytanie jakie pkd muszę wybrać i jaka forma opodatkowania będzie najlepsza . Z góry dziękuje
PKD: 47.91.Z dotyczy ogólnie handlu przez internet a forma opodatkowania to nie takie proste :) wszystko zalezy od formy prawnej tej nowej dzialalnosci, spodziewanego poziomu kosztow, marzy...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka forma opodatkowania? - strona 3": - Jaka forma opodatkowania dla P.H.U - Jaka forma opodatkowania - Jaka forma opodatkowania - Jaka forma opodatkowania ?? - JAKA FORMA OPODATKOWANIA??? SERWIS GSM
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|