|
Jaka jest szanasa że PUP udzieli mi kredytu ? |
Jaka jest szanasa że PUP udzieli mi kredytu ?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Planuję rozpocząć DG.Mam 24lata, miesiąc temu skończyłem studia (moje wykształcenie mgr. inż. - nie ekonomiczne). Mój pomysł na biznes to firma handlująca materiałami wykończenia wnętrz przy wykorzystaniu narzędzi e-commerce (w skrócie handel za pośrednictwem internetu), znam się doskonale na pozycjonowaniu stron internetowych i całym tematem związanym z e-biznesem. Ten sam biznes tylko w wersji bez "e-" - klient tradycyjny, prowadzi moja mama - moja firma ma robić to samo tylko przez sieć i generować dużo wyższe przychody działając na skalę całego kraju (a nawet UE). W czym problem ? Lokal którym będę dysponował to pomieszczenie biurowo-magazynowe o pow.30m2 sąsiadujące w ramach tego samego budynku z pomieszczeniem w którym DG prowadzi moja mama - będę miał umowę użyczenia lokalu. Czy z racji podobieństwa DG prowadzonej przez moją mamę z planowaną przeze mnie i lokalizacją lokali może przekreślić szanse na uzyskanie bezzwrotnego kredytu z PUPu ? Dodam iż większość (jak nie wszystkie środki) które bym otrzymał chciałbym wydać na oprogramowanie e-commerce, które będzie jednym z kluczowych narzędzi generujących przychody. Proszę komentarz. Z góry dziękuję i pozdrawiam. ps. moje miasto ma 120tys. mieszkańców
PUP nie udziela kredytów ani pożyczek ;-)
Według mnie nie będzie problemu. Pamiętaj, że to wszystko jest tylko kwestią dobrego opisu.
Sprawdź również podobne tematy:
- Ktory bank udzieli kredytu na urlopie wychowawczym
- Firma ma 3 miesiące, jaki bank udzieli kredytu ? - Czy jest bank który udzieli pożyczki pod zast. mieszkania - Czy jest możliwe uzyskanie kredytu 20k bez doch w papierach - Czy jest wogóle możliwość dostania kredytu na rozpoczecie - Jaka jest różnica? - Jaka jest wartość Biznesu ? - Pytanie: Jaka reklama jest efektywna? - Jaka produkcja jest najbardziej opłacalna ? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|