Witam !
Jakiś czas temu zrodził się w mojej głowie dobry pomysł na ciekawy i intratny biznes w sieci. Postanowiłem zlecić realizację tego pomysłu profesjonalistom.
Taka w dużym skrócie jest historia powstania sklepu internetowego nokiashop.pl.
I w tym momencie pomysł jest oczywisty - sklep internetowy w dobrze rozwijającej się i bardzo dobrze rokującej branży z bardzo dobrymi narzędziami do pracy.
Serwis powstał ok. 3 m-cy temu, wcześniej funkcjonował na innej platformie.
Największą jego zaletą jest domena, która w zasadzie pozycjonuje się sama oraz numer telefonu infolinii, odpowiadający domenie - to już są narzędzia doskonałe ale to jeszcze nie wszystko.
Bardzo ważnym, wyróżniającym elementem jest indywidualna, charakterystyczna szata graficzna wykonana przez profesjonalną agencje interaktywną.
Ponadto engine, mechanizm sklepu został starannie wybrany - rozwiązania darmowe nie wchodziły w rachubę. Dzięki niemu, prowadzenie e-biznesu nie zawęża się tylko do sprzedaży w sklepie ale również umożliwia współpracę z serwisem allegro oraz z wieloma porównywarkami cen.
Moja Pytanie do Was jest następujące:
Na jaką kwotę wycenili byście taki biznes ?
Zakładając, że nowy właściciel przejmuje wszystko co opisane powyżej + know-how czyli bardzo ważne informacje o tym jak najefektywniej prowadzić taki biznes, z których dostawców korzystać, jak dalej rozwijać działalność.