|
Jaka lokate wybrac? - strona 3 |
Jaka lokate wybrac?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
No przecież o tym mówię - to samo w mailu przecież;)
sorki ale nie dostalem maila
Ja wkleiłem maila... wysłanego miesiąc temu do gościa z podobym problemem co Twój, na poprzedniej stronie wątku jest.
ehhh... pozdrawiam:P
są lokaty funtowe też
Napisz że funty też istnieją:)
może ja wtrące swoje 3 grosze ...
Podpowiem wyrażajać sie prostym językiem. 1. Nie wrzucaj swoich pieniędzy na lokaty długoterminowe. W obecnej chwili stopy procentowe mają tendencję rosnącą wiec gdybyś związał się np. z lokatą na 2 lata która daje 7 %, może się okazać, że banki prześcigając się w ofertach będą dawały 7 % na porządku dziennym. a za 2 lata banki mogą (ale nie muszą) dawać 9% i wiecej ...tak na prawde nikt tego nie przewidzi. 2. Poza tym jeśli nie wiążesz się na długi okres zlokatą to jesteś w komfortowej sytuacji i możesz w każdej chwili zmienić sposób inwestowania. To ile potrzebujesz czasu na wgryzienie się w temat inwestowania to Twoja indywidualna sprawa. Kiedy poznasz już tajniki wszystkich ważniejszych lokat na rynku (aktualnych ofert) ...ich plusy i minusy, produkty strukturyzowane itp .... możesz przyjąć odpowiednią strategię inwestowania w miarę krótkim czasie po podjęciu decyzji gdyż po prostu nie jesteś związany długoterminowo. 3. W chwili kiedy okaże się, że potrzebujesz wybrać pieniądze (różnie bywa w życiu) ...łatwiej poczekać kilka dni , 2 - 3 tygodnie do końca lokaty a co za tym idzie kapitalizacji odsetek. Powodzenia
dziekuje za rady
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka lokate wybrac? - strona 3": - Jaka lokatę wybrac. - 50tyś. jaką lokatę wybrać ? - Jaką lokate wybrać najkorzystniej - Którą lokatę wybrać? - Która lokate wybrać?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|