|
Jaka nazwa dla firmy eventowej? |
Jaka nazwa dla firmy eventowej?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam. Potrzebuję nazwę dla firmy która będzie zajmowała się organizacją wszelkiego rodzaju imprez, na początek głównie wesel. Nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Nie wiem czy lepiej będzie użyć jakiejś obcojęzycznej nazwy czy raczej coś polskiego. Co myślicie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.Pozdrawiam
Witam,
Nazwa zapewne krótka, musi wpaść w ucho | oko i nie może kojarzyć się z wsią(tu mam na myśli marne imprezy pijackie, niekontrolowane) czy z różnego rodzajami Gang Bang :) "Feel the Noise", "Hałas", "Noise" ale to do imprez dla młodzieży, do wesel to może: "Biesiada"
Jeśli potrzebujesz profesjonalnej nazwy dla firmy, to zapraszam na priv.
Jest w kraju parę firm, które zawodowo zajmują się tworzeniem nazw dla firm i produktów.
Dają gwarancję jakości i zdolności, które nie są powszechne. Zamiast się męczyć i bawić w literata, lepiej wpisać jest "tworzenie nazw" czy "nowa nazwa firmy" i zobaczyć, czy przypadkiem profesjonalna nazwa nie jest zupełnie dostępna nawet dla start-upów. Copywriting nie gryzie :). Pozdrawiam,
Zgadzam się, nie dość, że nie gryzie, to pomaga. :) Naming jest zbyt ważny dla funkcjonowania każdej firmy, żeby nie polecić go specjalistom.
Witam. Naming, czyli tworzenie nazw dla firm to jeden z najważniejszych elementów marketingu decydujący o rozpoznawalności firmy.
Sama strona internetowa musi być "opakowana" nazwą , która "krzyczy", to znaczy wyróżnia się na tle konkurencji. Bardzo istotne jest, aby zawierała frazę kluczową lub słowo kluczowe, które będzie wpisywane do wyszukiwarki Google przez potencjalnych Klientów! Jeśli masz problem zasadź, tzw. drzewko skojarzeń (mapę myśli) i zerwij z niego pomysły. Wówczas na pewno znajdziesz koncepcję! Pozdrawiam serdecznie. NocnyCopywriter
Ale profesjonalnie zrobiony kosztuje. Ja np. za nazwę (w przypadku małej firmy) biorę min. 500 PLN (z wolną com-ką i pl-ką). W przypadku dużego brandu kwota wzrasta do x-tysięcy.
Niekoniecznie. Słowo kluczowe może znajdować się w samej domenie, a nie w nazwie jako takiej.
Niekoniecznie dla każdej. Wiele firm może się bez namingu spokojnie obejść.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka nazwa dla firmy eventowej?": - Jaka nazwa dla firmy - Nazwa firmy - jaka? - Jaka Nazwa Firmy? - Jaka nazwa dla firmy elektrycznej? - jaka nazwa dla firmy usługowej..
• Strona 1 z 1
|
|