Witam!
Otwieram firmę, która będzie świadczyć Usługi Brukarskie i Remontowo-Budowlane. Macie jakieś propozycje jak nazwać Firmę? Proszę o propozycje... może powiązane z moim imieniem Robert :) Z góry Dzięki! Pozdrawiam!
|
Jaka nazwa dla firmy? Usługi brukarskie i remontowo-budowlan |
Jaka nazwa dla firmy? Usługi brukarskie i remontowo-budowlan
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam!
Otwieram firmę, która będzie świadczyć Usługi Brukarskie i Remontowo-Budowlane. Macie jakieś propozycje jak nazwać Firmę? Proszę o propozycje... może powiązane z moim imieniem Robert :) Z góry Dzięki! Pozdrawiam!
wystarczy połączyć bru jak brukowanie z rem jak remont wychodzi Brurem albo Bruremo
BRUREM - PODOBA MI SIĘ! bardzo fajna i przyjemna nazwa.
Myślę,że powinna być dla Ciebie dobra. Wielki plus za kreatywność, takie banalne a takie genialne;)
Brurem- moim zdaniem słaba. Ja bym się nie decydował.
Proszę o dalsze propozycje :) zbyt mało żeby coś wybrać... co myślicie o takich nazwach? SolidBud, FachBud ?
FachBud już istnieje fachbud_pl Solidbud też www_solid-bud
RemBud, RoBud, RemBruk, RoBruk, TechBud. Najlepsze jakieś krótkie, łatwe do zapamiętanie nazwy, może także coś z fachowych nazw. Osobiście polecam zrobić sobie listę kilkunastu nazw i pokazywać ją Znajomym, Rodzinie i zobaczysz, która im najbardziej się podoba. ;)
Wszystkie wymienione tu nazwy są tragiczne. Więcej nie trzeba nawet dodawać.
słowa krytyki zazwyczaj popiera się dobrym logicznym wytłumaczeniem
w następnym poście proszę o pańską genialna propozycję - panie blizna , jeśli nie zostanie ona udzielona będę uważał to jako bezczelną formę nabicia kolejnego posta ,którym nie wnosi pan nic do tego tematu.
Witaj,
Nie sądzę, żeby nazwa firmy, przynajmniej na początku działalności, miała tak ogromne znaczenie. Najważniejsze będzie, jakim będziesz kontrahentem i na jakim poziomie usługi będziesz świadczył - i tak też będą odbierać Twoją firmę partnerzy biznesowi. Nazwa firmy będzie dobrze postrzegana, jeżeli będziesz dobrze wykonywał swoją pracę. Wiele jest firm, których strojna fasada www i nazwy ma się nijak do poziomu świadczonych usług; z drugiej strony dużo firm, które znam, nawet nie ma swojej strony www, nazwę bardzo przeciętną, a przyciągają klientów.... Jak widzisz, co jednemu się podoba, drugiemu nie będzie odpowiadało. Co do nazwy, spróbuj pożonglować trochę z przedrostkami "bud" lub jeżeli wolisz trochę obcobrzmiące nazwy, "bau" lub "build" i innymi jak np. "max", "fix", "stone", "fach", "prof".... Multum możliwości, proponuję weekendową burzę mózgów
Ciężko się zdecydować i ciężko coś wybrać! Proszę rzucajcie jeszcze jakieś propozycje :)
Na co ja pacze...:) Drogi panie splat- czy myśli pan, że mam czas i ochotę, aby każdą podaną nazwę rozkładać na czynniki pierwsze i opisywać dlaczego jest zła...? Taka wiedza kosztuje i nie mam zamiaru dawać jej tutaj za free. A żądanie podania nazwy rozśmieszyło mnie, że o mało się poranną kawą nie oblałem. Żeby stworzyć profesjonalną nazwę musiałbym co najmniej jeden dzień poświęcić na wykonanie tego zadania. Chyba pan nie sądzi, że zrobię to za darmo...? Mam inne zajęcia. Miałbym dawać za darmo komuś coś, za co moi klienci płacą? Czysty idiotyzm. Tutaj padały różne propozycje, a wszystkie bez przemyślenia i bez znajomości zasad tworzenia nazw (dla mnie to widać od razu). Tym się różnimy- ja jestem zawodowcem, a tutaj wypowiadali się amatorzy. Tyle w temacie. PS. Odnośnie nabijania postów- widać kto jakimi kategoriami myśli. Dziecinne założenie, bo co mi niby przyjdzie z nabijania postów...? Gdybym miał na to czas oraz, co najważniejsze, niewytłumaczalną dla mnie chęć nabicia jak największej liczby postów (jaką co poniektórzy może i mają) to przez prawie dwa lata pobytu na forum miałbym ich pewnie ze 2k, jak co poniektórzy. Ale mam niecałe 500... A tutaj napisałem wyłącznie dlatego, że szkoda mi się zrobiło założyciela wątku, że może dostać jedną z tak kiepskich nazw. Ale w sumie i tak mu za dużo powiedziałem- chce za darmo, to niech ma byle co. Na co ja pacze...:)
Zauważyłem ze wiele mniejszych firm ma syndrom wymyślania fatalnych nazw. U mnie w okolicy np wiele firm ma nazwę tego typu: Bartex, Złomex, itd... beznadzieja.
Ale podążając tym tokiem, możesz wymyślić Robex Brux :) Proponuję nazwać coś co Cie wyróżni, a chociażby: Sokół, Zeus, Kameleon itd... Niby powszechne nazwy ale łatwo się kojarzą już z czymś.
Popieram ReeKona, fajnie by było gdyby nazwa mówiła coś o firmie i zarazem nie była sztampowa (złomex - olaboga! :) )
Może coś zagranicznego: np.: Space (przestrzeń, miejsce, obszar, pomieszczenie) - i w kontrze Twoja firma która wypełnia tą przestrzeń BlueStone (niebieska skała) niebieski - niepowtarzalny, wyróżniający, skała - solidny, ponadczasowy ...wymyślone na przykład raczej jako wskazówka jak znaleźć nazwę :)
Wymyślenie nazwy firmy nie może opierać się wyłącznie na wiedzy dotyczącej świadczonych przez nią usług, w dodatku podanej w bardzo skondensowanej formie!
A gdzie analiza otoczenia komunikacyjnego? Analiza SWOT? Cele? Obszary komunikacyjne? Internauta wymyśli dla Ciebie nazwę nie wiedząc nawet, gdzie zakładasz swoją firmę... Jeśli odniesie sukces - gratuluję, ale szczerze wątpię... Nie bez powodu popularnością cieszą się firmy PR-owe, marketingowe, copywritingowe... Widocznie na coś się przydaje pomoc specjalistów...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka nazwa dla firmy? Usługi brukarskie i remontowo-budowlan": - usługi brukarskie - Jaka nazwa dla firmy - Nazwa firmy - jaka? - Jaka Nazwa Firmy? - Jaka nazwa dla firmy elektrycznej?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|