|
Jaka praca na studiach dziennych |
Jaka praca na studiach dziennych
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam własnie ukonczylem szkole srednia i zamierzam wybrac sie na studia. Oczywiscie mam nadzieje studia dzienne czyli stacjinarne ale niestety to sporo kosztuje poniewaz utrzymanie w akademiku jest bardzo drogie. W zwiazku z tym chcoalbym podjac jakas prace ale tylko na wekendy? Moze moglbym otworzyc jakis swoj drobniutki biznesik jesli tak to jaki?
korki dla licealistow i nizej.
biznesik ciezko bedzie bo praktycznie tylko weekendy masz wolne, czyli jakas gielda czy cos, ja jak studiowalem na dziennych to pracowalem jako kierowca w piekarni praca od 4 do 8 rano na zajecia zawsze zdazylem, co prawda czasem zmeczony ale mozna bylo sie przyzwyczaic
A ile kuba21 można w takiej piekarni zarobić??
Jeśli chodzi o interes to na studiach ewentualnie można rozstawić automaty z piciem lub gier, bo żeby mieć z nich pieniądze wiele się nie trzeba napracować.
Wszystko zależy od tego ile trwają zajęcia bo niektórzy nie maja ich prawie wcale. Praca dla studentów może być popołudniowa np. jako telemarketer, rozstawianie towarów w supermarketach, korepetycje, praca w sklepie popołudniami i weekendy, kelner, kucharz. Na pierwszym roku możesz spróbować popracować popołudniami, a na drugim roku może problem biznesu sam rozwiążesz. Polecam korepetycje bo nie za wiele można wiele zarobić. Zawsze możesz czymś handlować w akademiku- sam musisz zaobserwować jakie zapotrzebowanie będzie wśród studentów na dany towar. Pozdrawiam i powodzenia
1. Kiedyś był program w tv o studentach z AGH Kraków, nie mieli DG a zarabiali. Pytanie tylko czy legalnie... Wystarczy przejechać sie na wschód i kupić kilka kartonów jakiś tanich papierosów. W akademiku takie rzeczy lubią zbyt.
2. Gdzie będziesz studiować?
Ja wlasnie tez myslalem o malym handlu tylko ze na 1 roku bedzie troszke trudno:(. Studiowac bede w bydgoszczy na UTP (dawne ATR) pozdro
idz na zaoczne i pracuj.. :P
Potem po dziennych masz mgr, a co z tego jak brak doswiadczenia w pracy. Lepiej sie pomeczyc, popracowac i studiowac ale miec doswiadczenie i hajs, ktorego tak Ci bedzie brakowac na dziennych.. Ewentualnie wyjazdy na 3 miechy do uk pod czas wakacji ;] Pozdrawiam Jacek Niedźwiecki
Na studiach dziennych też można zdobyć doświadczenie w pracy a z tego co słyszałam i obserwowałam osoby studiujące zaocznie mają duże problemy ze znalezieniem pracy. Jeśli ktoś chce to na studiach dziennych zdobędzie duże doświadczenie i to w niejednej pracy i zarobi na akademik i resztę potrzeb. Sama studiowałam dziennie i pracowałam i starczyło i czasu i kasy nie tylko na pierwsze potrzeby ale i na rozrywki także jak się chce to można.
Powodzenia DL8TA dasz radę
logomarta, ile myślisz jest w stanie zarobić osoba studiująca dziennie? 1000zł na m-c.. a rozrywki trzeba troszke potraktować inaczej pracując bo następnego dnia musisz wstać rano i do pracy...
To co na szybko wpadło mi do głowy:
Dostawca pizzy - musisz mieć np motor Sprzątanie - potrzebujesz kapitału na zakup środków i narzędzi czyszczących Korepetycje - potrzebujesz wiedzy :) Akwizytor - musisz mieć dar przekonywania Allegro Giełda - ryzykowne w Twoim wieku Przedstawiciel handlowy - napisz z jakiego miasta jesteś bo poszukuje takowych ;) Roznoszenie ulotek Jak coś mi wpadnie to dopisze Pozdrawiam serdecznie
Witam
Jezeli jestes zainteresowany handlem (np. na allegro) to moge pomoc w zaopatrzeniu w tania odziez najlepszej jakosci. Zapraszam na priv.
awkm nawet jeśli jest to 1000zł to chyba sporo jak na studiującą osobę chyba że ktoś ma droższe rozrywki. Co do wstawania to już taka dola gdy się pracuje... coś za coś.
Ogólnie myślę że zrozumiałeś o co mi chodziło. Pozdrawiam
Do logomarta
A mozna wiedziec gdzie pracowałas studiujac na dziennych pozdro
Do CreoLab
Jak juz wczesniej wspomnialem studiowac bede w Bydgoszczy, natomiast mieszkam w malej miejscowosci niedaleko włocławka. pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka praca na studiach dziennych": - Praca po studiach z dyplomem - Co po studiach - praca czy firma ? - Jaka praca w UE - Dotacje dla studentów dziennych - jaka praca na umowe zlecenie ???
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|