Witam,
proszę o pomoc w wyborze reklamy dla mojej firmy bo niestety ruch i interesie prawie zerowy.
Prowadzę serwis komputerów moją grupą docelową są firmy głównie średnie ponieważ powiedzmy sobie wprost z klientów indywidualnych nie ma za dużych pieniędzy.
Próbowałem już reklamy w gazecie, rozdawanie kalendarzyków ale z reklamą w gazecie było tak że odzywali się do mnie klienci indywidualni natomiast co do kalendarzyków to ludzie je brali ze względu właśnie na kalendarzyk a nie na zawarte z tyłu informacje o mojej firmie.
konkurencja nastawia się właśnie na firmy istnieje już dosyć długo bo parę lat na swoim koncie mają podpisaną umowę na stałą obsługę firm w ilości ok. 20.
problem jest tego typu w jaki sposób mogę zdobyć klientów biznesowych, chodzi mi o stałą obsługę tzw outsourcing?
Myślałem o rozsyłaniu maili z prośbą o przesłanie oferty dotyczącej stałej obsługi ale wydaje mi się że mało osób będzie tym zainteresowanych.
Następnym pomysłem było żeby stworzyć ofertę, wydrukować ją na ładnym papierze firmowym i pobiegać po firmach ale jest to pracochłonne ponieważ w moim mieście jest bardzo dużo firm do których mógłbym z taką ofertą wystąpić nie robił bym nic innego jak tylko biegał po firmach.
Na billboard mnie nie stać tak samo jak na reklamę w lokalnym radiu.
Mam stronę www, która nie jest tak dobrze wypozycjonowana. staram się poprawić pozycję w google.
Z klientami indywidualnymi nie ma takiego problemu, reklamuje się z gazecie i to wsio.
Bardzo proszę o pomoc jak mogę wypromować firmę.
pozdrawiam