|
Jaka sieć komórkowa? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Jak w pytaniu, nie chodzi tylko o to żeby była jak najtańsza (ale to najważniejsze kryterium) ale też czy jesteście zadowoleni. Przeglądając taryfy można się pogubić. Chodzi o dwa trzy telefony dla małej firmy.
Kazdy napisze co uzywa, ja orange i sobie chwale. Moze to zasługa doradcy klienta biznesowego.
Do dzisiaj mam telefony w sieci Era i bylem zadowolony...do dzis :) Nie bede sie rozpisywał ale jednak podpisze się pod Mateusz, ORANGE
rok temu plus mial bardzo dobra oferte ktora bil na glowe kazda siec niestety ja bylem w orange zwiazany umowa i nie moglem sie pzreniesc ale ogolnie powiem tak
Plus ma fajne oferty dla nowych urzytkownikow. W porownaniu z konkurencja potrafi zaoferowac tanszy telefon w podobnym abonemecie do tego po przeliczeniu minut wychodzi sie lepiej ale przedluzajac juz umowe nie wyglada to tak rozowo bo wtedy oferta dla nowego klienta jest atrakcyjniejsza nic dla tego co przedluza umowe (bardzo DUZY minus ale teraz juz mozna z nr migrowac ;) ) Era nie zawsze dla nowych klientow sa tak laskawi i na wejsciu czasem placi sie drozej chyba ze wlasnie jest promocja a konkurencja swoje promocje wypuscila troche wczesniej to era tylko w tym momecie guruje. Bardzo duzm dla mnie plusem jest to, ze przedluzajac umowe dostaje sie juz lepsze warunki a z kazdym razem przedluzajac dostaje sie je coraz lepsze. Tak ze jak ktos przedluza umowe 2 lub 3 raz to nawet najlepsza promocja konkurencji juz cen ery nie przebije (chyba ze byl bys duzym klientem z kilkoma kartami majacymi bilingi przekraczajace ponad 300zl kazdy) Orange to jest tak po srodku Tansza od Ery porownywalna do Plusa na poczatku przedluzajac umowe dostaje sie lepsze warunki niz w plusie podobne w erze ale przedluzajac po raz kolejny era juz jest lepsza a orange zostaje w miejscu... jednak w Orange postawili sobie duzy nacisk na obsluge klienta i zatrudnionych ludzi i moze tylko dlatego przedluzylem z nimi umowe bo bylem w kliku punktach i zostalem za kazdym razem bardzo fachowo obsluzony w porownaniu z konkurencja... Poza tym jestem w orange ponad 4 lata i nigdy nie mialem najmniejszych klopotow z siecia w przeciwienstwie do abonamentu ery czy plusa Play nowa siec nie mialem z nia zadnego kontaktu oferta wyglada dobrze ale jak bedzie w praniu? Nowa firma majaca pojecie o telekomunikacji ale o UMTS juz troche mniejsze wiec moga byc poczatkowo problemy z awaryjnoscia sieci. Znajac siebie na pewno zaryzykuje i sprawdze ta siec jak tylko beda dostepni w moich regionach (spodobalo mi sie logo :D )
Dziękuję za odpowiedzi. Znajomi w większości posiadają telefony w orange i tutaj też dobrze o nich sie wypowiadają wiec chyba i ja się na orange zdecyduję.
Widzę, że mocno tu zachwalacie Orange, czyli opinie, że to najlepszy partner w biznesie mogą być prawdziwe. Zresztą sam też mam z nimi dobre doświadczenia.
heh a ja wole Plusa:) mamy 3 telefony w firmie i sprawuja sie bardzo dobrze, połączenia sa tanie i nie wychodzi duzo do płacenia na koniec miesiąca. do tego zastanawiamy się nad internetem bezprzewodowym, więc pewnie iplus będzie, rachunki na tym samym wyciągu itp więc to daje wygodę. modem 1 zł kosztuje, można dokupywac transfer wiec jest ok.
pozdrawiam
przykład: ORANGE - abonament 301 zł, w tym 860 darmowych minut, koszt minuty połączenia do wszystkich 0.35zł/min, lub abonament 165zł w tym 460 darmowych minut, koszt minuty 0.36zł/min. (wszystkie ceny netto). proponuję orange, aczkolwiek prawda jest taka, że każdy operator ma podobną ofertę.
Ja mam w PLUSIE i bardzo sobie chwalę.
Ja mam w Orange i powiem, że za bardzo nie dbają o stałych klientów...:/ Przy przedłużaniu umowy nie ma żadnych rewelacji...:/
Za to teraz PLAY ma najlepszą ofertę patrząc po cenach, jednak nie wiem jaki oni mają zasieg... Mógłby mi ktoś o tym powiedzieć...?
a po co wam w ogóle ABONAMENTY??????? ja mam telefony na kartę Sim+ i TakTaka; nie płacę abonamentu; nie jestem związana ŻADNĄ umową; nie muszę sprawdzać rachunków (czy w tym miesiącu przycięli na mnie czy sobie odpuścili); współpracowałam i z erą i z plusem, i każda sieć naciągała klientów; jedna mniej, jedna więcej; a ceny w telefonach na kartę są teraz na orawde konkurencyjne;
jest taniej, z promocjami wychodzi duużo taniej, poza tym jak mi zabraknie pieniędzy na karcie to nie trzeba nigdzie latać. Duuża różnica jest też jak się dzwoni z zagranicy.
taaaaaaaaaaaaaaaak i kaganiec na 2 albo 3 lata
No kaganiec tak... Ale zalezy jak na to spojrzysz, bo jeśli chcesz mieć ten sam numer cały czas, a ja zmieniać nie zamierzam ,bo to się wiąże ze utratą wielu kontaktów... Więc karta, nie karta i tak zostajesz w jednej sieci cały czas...
każdy kij ma dwa końce, a czasmi nawet trzy ;) a po tych dwóch latach już masz umowy krótsze -np. roczne, a jak nie podpiszesz kolejnej umowy to idziesz na starej i możesz w każdym czsie wystąpić, chociaż to sie nie opłaca ;)
|
|