|
Jaka spółka ? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich.Mam pytanie do tych którzy coś wiedzą o spółkach a więc chce otworzyć klub bilardowy i chce zatrudnic swoją rodzine do obsługi klubu niewiem czy moge zarejestrowac spółke tylko na siebie jako spółka jednoosobowa może jakąś inną spółke utworzyć razem z rodziną ?
Jest sporo możliwości jednak wybór najlepszego rozwiązania jest niemożliwy bo podałeś za mało informacji.
Może rozwine temat.
Chce otworzyć klub bilardowy wmiare mały ok.4 stołów na metrazu 200m2 wraz z małym sklepikiem sprzedając akcesoria do bilarda ( kije,krede,talk )wszystko to co jest potrzebne do gry w bilard żeby klient nie martwił się że niema kija albo zabrakło mu kredy.Chce to zrobic sam chce być właścicielem, żone zatrudnie jako obsługa sklepiku i barku.Tak to sobie wymyśliłem myśle że to niezły pomysł na jesienne i zimowe dni.
Jaką kwota dysponujesz? Na co dokładnie? Jakie przewidujesz obroty i zyski? Chcesz tam zatrudnić tylko żonę czy kogoś jeszcze?
Pieniądze z "Funduszu pożyczkowego" max.120 000 zł. przeznaczyć chce je na zakup stołów oraz wyposażenie klubu, obrut w skali miesiąca ok.20.000 zł zysk z tego ok.6000 zł na czysto, i tylko żone narazie powinno starczyć.
Zastanawiam się po co Ci spółka? Na spółkę z o.o. będą za małe przychody - je prowadzenie jest drogie więc bez sensu pomniejszać sobie dochód. A spółka cywilna..? Czy ja wiem? Chyba tylko po to aby żona płaciła mniejszy ZUS.
Tak właśnie myślałem skoro mam być sam w prowadzeniu klubu to myśle że spółka niepotrzebna zarejestruje bez spółki tak chyba najlepiej i na zasadach ogólnych jeśli chodzi o podatki.
|
|