|
Jaka stawka za kilometr? |
Jaka stawka za kilometr?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. Zwracam się do Was z pytaniem : jaka obowiązuje lub przyjmowana jest stawka za 1 km samochodem osobowym,z uwzględnieniem amortyzacji auta,paliwa itp. Dostałem propozycję pracy w pewnej firmie w moim mieście, firma jest duża,jest spółką akcyjną. Posiadam samochód marki Mercedes Benz E 320 CDI W 211 z roku 2004, moja praca na umowę-zlecenie,polegałaby na wożeniu prezesa i jego zastępców,kierowników,gości przybywajacych do firmy z zagranicy i innych pracowników których mi zlecą. Jak mi wiadomo były by to głównie kursy na lotniska do Berlina, Poznania, Wrocławia. Dodam, że oczywiście będę ubezpieczony w tej firmie. Auto pali w trasie ok 9litrów oleju napędowego. Jaką mam powiedzieć stawkę zanim podpiszę umowę? Czy, będąc osobą fizyczna, nie mającą zarejestrowanej firmy , mogę odpisać sobie np koszty paliwa lub inne? Za odpowiedzi serdecznie dziękuję.
no praca fajna. Ale po pierwsze codziennie będziesz miał jakies trasy? Po drugie stawka podobno wynosi jakieś 85groszy/km
npiotr, dzięki za odpowiedz. Zgadzam sie że praca fajna. W miesiącu może byc kursów kilka a może i nie być ich wcale, wszystko zalezy od 'tych na stołkach' czy beda podrózować w interesach. Ta cena 85 gr za km to brutto czy netto?
Za 85 gr to nawet Pan Kazio hulajnogą nie będzie chciał jeździć.
Tyle to wynosi urzędowa stawka kilometrowa do odliczania kosztów eksploatacji w Księdze Podatkowej. W tym wypadku można sobie dowolnie skalkulować cenę, a cena skalkulowana vs. cena urzędowa, to dwie pary kaloszy.
Wielkot,z Twojej wypowiedzi nadal nie wiem nic konkretnego. Czy nikt się nie orientuje w temacie?
Nie wiesz po ile wozić? Jakie są ceny rynkowe?
No to poszukaj ludzi z samochodami, weź telefon do ręki, przedstaw się jako Pan Prezes i zapytaj za ile będą cię wozić?
stawka to 1,20 + vat dla samochodu osobowego o silniku 2Litra !! Kiedys widzialem taki taryfikator i byl uzalezniony tylko od pojemnosci silnika a nie od ilosci spalania benzyny!! My jako firma z autem z takim silnikiem za tyle jezdzimi i jest to oficjalna stawka obowiazujaca w kraju
Jako osoba prywatna nie mozesz nic odliczac. Pozdrawiam
pezet40-właśnie o taką odpowiedz mi chodziło, konkretna i na temat. Dziękuje
1,20 + VAT heh, to ja wolę jechać taksówką za 1zł z Vatem
taksówka 1zł z vatem? za km? lol ja mieszkam w zamościu zadne ceny warszawskie nic podobnego normalne srednie ceny krajowe a nawet nizsze... i ostatnio jechalem taksowka do dziewczyny o godzinie 15.00 (kurs dzienny) od mojego domu do jej domu jest 11km 700metrow !! zaplacilem 30zł (jezdzilem taryfa najtansza w miescie) o godzinie 22.30 wracalem ta sama trasa i zaplacilem 42zł (kurs niby to nocny) i ni w grzyb nie chce mi wyjsc twoja zlotowka z vatem... idac twoim tokiem rozumowania wychodzi ze powinienem zaplacic okolo 14zl...
ale Ty gadasz. Ja mówię o dalszych trasach, a nie jazda po mieście. U mnie w mieście spokojnie za 1zł z VATem/km jedziesz gdzies dalej i to nie byle czym.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka stawka za kilometr?": - Jaka stawka za kilometr? - Jaka stawka PTU ? - Jaka stawka ryczałtu? - Ryczałt jaka stawka? - jaka stawka ryczałtu?
• Strona 1 z 1
|
|