Witam, mam pytanie,
jaką byście proponowali strategie marketingową dla branżowego portalu internetowego?
Portal będzie posiadał wizytówki firm wyszukiwane po danym produkcie np. branża motoryzacyjna-opony-firma xx
Poza tym chcę zwiększyć ruch na stronie przez dział giełda i możliwość bezpłatnej publikacji przeglądani ogłoszeń wraz z dostępem do danych ogłoszeniodawców oraz aktualności z branży z możliwością dodawania informacji przez firmy o nowościach, inwestycjach,zmianach itp.Pomysłów mam mnóstwo wszystkie są uzależnione od ruchu na stronie.
(Płatny będzie wpis do katalogu firm-opłata symboliczna/ rok, oraz banery-również symbolicznie.)
PYTANIA:
1 Jak pozyskać potencjalnych klientów? Dzwonić i rozsyłać oferty? Czy odwiedzać ich osobiście?
2 Czy są firmy które zajmują się pozyskiwaniem klientów np. za % od wpisanego klienta?
3 Czy można pozyskiwanie klientów zlecić przedstawicielom handlowym którzy chcą sobie dorobić-ciekawe czy byli by chętni?
4 Jak rozreklamować portal pomijając linki,pozycjonowanie,obecność na forach (wątpię żeby na nich byli moi potencjalni klienci)i mailing na podobnych portalach.
PROBLEM W TYM ŻE IDEA BYŁA DOBRA TYLKO KASY BRAKUJE NA REKLAMĘ:(