|
Jaka umowa ? Proszę o pomoc |
Jaka umowa ? Proszę o pomoc
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Praca
Autor
Wiadomość
Witam. Niedawno zacząłem pracę na stacji benzynowej i pracodawca oferuje mi umowę-zlecenie ponieważ się uczę(jestem studentem) czy to dobra dla mnie umowa ? Pozdrawiam.
Dla Ciebie i Pracodawcy dobra, on nie musi odprowadzać różnych dziwnych składek, a ty gdybyś miał dostać taką samą kwotę brutto to dostaniesz więcej mając umowę zlecenie.
Nie jesteś natomiast w pełni traktowany jako pracownik (nie podlegasz pod kodeks pracy) Teoretycznie i tak powinna to być umowa o pracę jeżeli masz nadzór i pracujesz w wyznaczonych godzinach (znowu kodeks pracy) Polecam Kodeks Pracy (opisana umowa o pracę) oraz Kodeks Cywilny Bardzo przydatne lektury ;)
jako student raczej nie masz co liczyc na umowe o prace. przetestowalem to na wlasnej skorze. nie mniej jednak - dopoki jestes studentem to wygodny sposob zatrudnienia (jak wspomnial moj przedmowca). polecam przeszukac internet - mozna znalezc wiele informacji o zaletach i wadach umowy zlecenia.
Ostatnio dostałem nową propozycję pracy. I jestem nią zainteresowany lecz tam proponują i umowę o pracę. Teraz pracuję na umowę zlecenie i czy mogę tak po prostu z dnia na dzień zrezygnować z aktualnej pracy bez poniesienia żadnych kosztów itd. ?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaka umowa ? Proszę o pomoc": - jaka dotacja?? prosze o pomoc - Na jaka dotacje moge liczyc, prosze o pomoc - PROSZĘ O POMOC!!! JAKA DZIAŁALNOŚĆ JEST OPŁACALNA??? - prosze o pomoc - umowa o dzieło - proszę o podpowiedź
• Strona 1 z 1
|
|