Przeszukałem forum i nie znalazłem takiego pytania (jak przeoczyłem to przepraszam).
1. Jakiego programu antywirusowego używacie w swoich biurach?
2. Jakie programy mogą być pomocne i umilić życie w pracy? (biuro kredytowe)
Dziękuję
|
Jaki antywirus i inne oprogramowania |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Przeszukałem forum i nie znalazłem takiego pytania (jak przeoczyłem to przepraszam).
1. Jakiego programu antywirusowego używacie w swoich biurach? 2. Jakie programy mogą być pomocne i umilić życie w pracy? (biuro kredytowe) Dziękuję
Ja nie używam żadnego, kwestia systemu operacyjnego.
Ja używam Windows XP Home Edition (myślę o zmianie na Profesjonal)
Tylko po co?
Tak naprawdę nie wiem. Mam XP H.E. Kupuję teraz nowy komputer do biura i w sklepach polecają Pro. (ja nie mam zielonego pojęcia czym różnią się dla takiego użytkownika jak ja). Ale ostatnio dowiedziałem się że mogę przenieść ten program który posiadam na nowy komputer (zgłaszam że np. stary mi się spalił) i używam go na nowym (nie wiem ile w tym prawdy).
Antywirusowy:
Avast - bo darmowy :) System : Win 2000 prof - bo akurat był razem z komputerem kiedyś
Avast darmowy do użytku niekomercyjnego.
Co do różnicy pomiędzy HE a PRO to dla mnie jedną z ważniejszych jest system restore ,w HE nie ma takiej opcji.Mam na komputerze ważne informacje i już nie raz bym je stracił a tak nie mam takiego problemu bo zawsze moge wrocic system.Oczywiscie najprosciej nagrywac wszystko na plyty ;) ale w moim przypadku musialbym nagrywac codziennie.
Temat oprogramowania to w zależności od branży głównie.
Jako OS mam Viste Business na stacjonarnym i Vistę home premium na Laptopie i nie narzekam jak na razie. Co do różnic między XP Home a Pro to również istotna jest możliwość pracy w domenie w tym ostatnim. Jeśli chodzi o antywir to używam G DATA internet security - na obu kompach. Jeśli chodzi o darmowe antywiry to do firmy jest bardzo ograniczony wybór który ogranicza się praktycznie do ClamAV który jest na licencji GNU ale nie ma ochrony rezydentalnej. Poza tym TrueCript do szyfrowania ważnych danych. Programy graficzne i inne programy branżowe.
|
|