Witam
Zakładam indywidualną DG , zastanawiam sie nad wyborem konta bankowego.. myślałem o Mbanku i Multibanku? Co o tym myślicie? Czy to prawda ,że dają jakąś karte kredytową na start? ale z jakim limitem?
|
Jaki bank? |
Jaki bank?
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam
Zakładam indywidualną DG , zastanawiam sie nad wyborem konta bankowego.. myślałem o Mbanku i Multibanku? Co o tym myślicie? Czy to prawda ,że dają jakąś karte kredytową na start? ale z jakim limitem?
Co do mBanku, masz tu link do oferty:
http://www.mbank.pl/firmowy/karty/kredytowe/Visa_Business_Credit/index.html Myślę, że przez infolinię wszystko Ci powiedzą dokładnie. Czytałem również ostatnio na pewnym społecznościowym portalu finansowym, że BOŚ ma również jakąś nową ofertę dla małych firm, ale nie wiem czy oferują kartę na starcie. Pozdrawiam
Ja polecam ING i Konto Direct SB
0 zł za prowadzenie konta 0* lub 3 zł za kartę - 0 zł kiedy zrobimy obrót na karcie debetowej za 300 zł 1 zł za wszystkie przelewy w tym Zusy- Usy i inne banki 0 ZŁ za przelewy w ING Ing MA MNóstwo bakomatów i wpłatomatów
Witam.
Jestem studentem i w tym roku już kończę. Mam bardzo dobry pomysł na firmę. TYLKO SZUKAM BANKU KTÓRY UDZIELI MI KREDYTU. Wiem że już wiele było mówione że ktoś kto zaczyna nie może dostać kredytu. Ale czy nie ma żadnego banku który by dobrze przyjrzał się biznes planowi i potem podjął decyzje co do kredytu?
Tak naprawdę w każdym banku płacisz za coś innego ale nadal płacisz i często wszystkie oferty tak naprawdę wychodzą "na równo". Jednak gdybym miał polecać byłby to Alior Bank.
Jeżeli Pan poleca w tym banku konto to rozumiem, że sam tam je Pan ma. Czyli co miesiąc płaci 5 zł opłaty podstawowej + 4 zł, gdy nie jest to Pana "główny bank? Lokata nocna także nie jest najlepszą lokatą na rynku.
Niestety nie podzielę się z Panem informacją na temat ile i za co płacę, jednak nie zapominajmy o możliwości negocjacji warunków współpracy. Mimo że to bank, to nadal ludzie z którymi nic nie stoi na przeszkodzie porozmawiać. Tak, jestem ich klientem. Jeżeli chodzi o lokatę to moim osobistym wrażeniem jest iż był to tylko trafny chwyt marketingowy, to jest konto, jak ktoś potrzebuję lokaty nie szuka jej w takim miejscu...
jest wiele stron gdzie sa rankingi kont. przelicz sobie ile mniej wiecej bedziesz robil przelewów. Zakładasz firmę wiec spodziewasz się w jaki sposób będziesz operował gotówką. Dlatego wybierz bank, który pod Ciebie będzie najlepiej odpowiadał. Czasem warto zapłacic 10 zł za prowadzenie r-nku ale miec przelewy za darmo... złoty środek
Co do mbanku to:
1.bezpłatne otwarcie i prowadzenie RACHUNKU firmowego, 2.bezpłatne przelewy do ZUS i US przez internet, 3.bezprowizyjne wpłaty gotówki we wpłatomatach mBanku, 4.brak wymaganego salda minimalnego i wpłat stałych, 5.dostęp 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu przez internet, telefon, SMS, 6.limit kredytowy dostępny po otwarciu RACHUNKU, 7.automatyczne regulowanie stałych płatności poprzez polecenie zapłaty i zlecenia stałe, 8.bezpłatna rejestracja w serwisie mikroFirmy, dowiedz się więcej... 9.wspólne zarządzanie RACHUNKAMI (do 5 współwłaścicieli), 10.obsługa koszyka płatności, 11.import odbiorców, przelewów i zleceń stałych więcej... 12.najlepsze konto firmowe dla przedsiębiorcy internetowego wg Bankier Więcej informacji -- napisz do mnie na PW
a ja proponuję zastanowić się nad pekao tylko nie mylić z pko! mam u nich konto i jestem zadowolony, duzo placówek i bankomatów więc nie ma problemu. Ostatnio nawet wprowadzili bardzo ciekawe i korzystne plany na stronie do logowania co bardzo się mi spodobalo!
Mam konto w Aliorze, i rzeczywiście lokata nocna to chwyt marketingowy, realnie jest to max kilka zł miesięcznie. Dla mnie jednak bardzo ważnym atutem były bezpłatne bankomaty wszystkich sieci. Mam również konto w ING (niestety nie pamiętam teraz jakie) i płacę miesięcznie 8zł za prowadzenie konta. Spróbuj jeszcze może z jakiejś porównywarki skorzystać.
Jaki bank? Moim zdaniem mbank. Mam tam konto już od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Wszystko co potrzebuje jest za darmo, głównie przelewy i prowadzenie konta, nie zapominając o darmowej karcie. Powiem szczerze, że warto jednak zastanowić się nad ofertą db, który oferuje darmowe wypłaty ze wszystkich bankomata świecie, albo ostatnio dość popularny bank pocztowy. A ba WBK wprowadził dużą kampanię reklamową swojego konta, oferując 100 zł za jego założenie.
Ja jednak osobiście skłaniam się ku mBankowi. Chyba między innymi z przyzwyczajenia:) Jakby ktoś był zainteresowany, to oferty różnych banków (np. mBanku) odnośnie kont osobistych, oszczędnościowych itd. może znaleźć na mojej stronie internetowej. Zainteresowanych proszę o napisanie PW. Pozdrawiam Piotr Boratyński
mBank mnie jakoś do końca nie przekonuje.... znacznie mniej bankomatów niż pekao no i wogóle chyba nie ma takiej sily przebicia jak pekao! dlatego nie zdecydowałbym się na konto w tym banku!!!!
Nie zgodzę się z tym. Na stronie pko jest napisane, że oferują 2000 bezpłatnych bankomatów, podczas gdy mBank ma ich 3800. W dodatku przy zapłaceniu 5 zł miesięcznie, można wypłacić pieniądze ze wszystkich bankomatów dostępnych w Polsce, bez prowizji. Osobiście nigdy bym się nie zdecydował na pko. Mają jakieś dziwne opłaty za prowadzenie konta itd. Zbyt wiele złego się o nich zasłyszałem od ich byłych klientów.
ale korzyści płynące z posiadania konta w jakimś banku nie mogą ograniczać się jedynie do tego, że przelew bezpłatny jest :/
a co z "bonusami" za lojalność typu dużo niższe oprocentowanie limitu kredytowego, albo specjalne warunki udzielania pożyczek, dla mnie te "bonusy" są więcej warte niż 5zł za prowadzenie konta :p dlatego spokojnie trzymam się pekao i nie szukam nowych banków
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|