Witam!
Chciałem sie spytać na czym można zrobić dobre pieniądze mając jezioro oraz do 70 tys. Zł na inwestycje. Dodam że jest tam ośrodek nie zbyt dobrze prosperujący, więc nie ma tam zbyt dużo ludzi!
|
JAKI BIZNES NAD JEZIOREM |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!
Chciałem sie spytać na czym można zrobić dobre pieniądze mając jezioro oraz do 70 tys. Zł na inwestycje. Dodam że jest tam ośrodek nie zbyt dobrze prosperujący, więc nie ma tam zbyt dużo ludzi!
A jakie jezioro? gdzie? jaka powierzchnia i głębokość? jakieś większe miasta w okolicy?
masz jakas ziemie nad tym jeziorem? czy po prostu jezioro, bo nie rozumiem...
Mam kilka fajnych pomysłów i jeden bardzo niekonwekcjonalny :razz: . Ale to zależy gdzie te jezioro się znajduje.
Małpa zadał doskonałe pytanie - gdzie to jest, miejscowości,powierzchnia...
Ja zapytam jeszcze o drogi dojazdowe, ośrodki wypoczynkowe, konkurencja. Co do "wody" - jak bym miał 70 tys. to bym je wykorzystał, zarabiał i sądzę że po roku nastąpił by zwrot. Mówię to z punktu widzenia osoby spełniającej dużo czasu nad wodą. hahaha - ale chyba nick mówi sam za siebie :mrgreen: Jak chcesz pogadać to GG 8893236 lub mail : ratowski_m@o2.pl ps. ja mam tylko 10.000 i szukam jakiegoś interesu. Pozdrawiam
Dzięki za odpowidzi :mrgreen:
Jeziorko jest nie zbyt wielkie, znajduje sie niedaleko okolic kościeżyny! Największa głębokkość sięga 15 - 20 metrów. Ziemi jest niewiele do 100metrów od jeziora ponieważ własnością kiedyś było tylko jezioro ale że woda troche podeschła to jest nie wiele ziemi [ Dodano: Sob Mar 11, 2006 1:56 pm ] Jeśli chodzi o dojazd to trzeba jechać 3 kilometry polną drogą. Ośrodki wypoczynkowe odpadają, ponieważ jest zbyt mało ziemii. Jeśli chodzi o nick to dostosowałem go do forum :razz:
Codziło mi o mój nick i to że widać po nim żę jestem związany z wodą :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 2:21 pm ] CZY SPORY WODNE WCHODZĄ W GRĘ? WYPOŻYCZALNIA JAKIEGOŚ DOBREGO SPRZĘTU WODNEGO? JAK COŚ TO NA Prv.
Sproty raczej odpadają - zbyt małe jeziorko!
A poza tym jak wspomniałem jest już mały ośrodek i wyporzyczalnia sprzętu nie zbyt dobrze prosperująca więc odpada Bardziej myślałem o chodowli ryb albo trzciny cukrowej ale nie mam o tym zielonego pojęcia. No chyba że ktoś ma jeszcze jakieś dobre pomysły to proszę pisać!!!
jakiej w ogole wielkosci jest to jezioro? jak rozumiem to jest twoja wlasnosc, ale czy to oznacza ze mozesz z nim zrobic na co masz ochote?
Pomysł na pierwszy rzut może wydawać sie kretyński, ale miałbyś bodajże jedyną tego typu instalacje w Polsce ( jedna jest w Czechach ). Chodzi mianowicie o skocznie do ćwiczenia freestylu na nartach i snowboardzie. Konstrukcja przestrzenna ( bardzo prosta ), niewielka pompa do zraszania igielitu którym pokryta by była skocznia i najazd. No i kilkanaście par nart, desek. Zero wyciągów tylko schody. Mozna by jeszcze dodać urządzenie napowietrzajace wode ( zmiejsza gestość wody )
Jeżeli masz w okolicy 50-100km jakieś wieksze miasta to mogło by sie udać.
Nie wpadł bym na taki pomysł :roll:
20 km od jeziora jest Kościeżyna a jeszcze 50 km dalej Gdańsk Z tego co widze to jesteś obyty w tym temacie. Jak możesz to opisz mi bardziej szczegułowo ten sport bo ja nawet nie mam pojęcia jak wygląda taka instalacja :mrgreen:
|
|