|
Jaki biznes pomysl z tego forum udalo wam sie zrealizowac |
Jaki biznes pomysl z tego forum udalo wam sie zrealizowac
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Bardzo prosze o odpowiedz jesli ktos uzyl pomyslu z tego forum oraz jak mu idzie jakie mial problemy itp tid
Ja realizuje kazdy ktory wymyslilem, 2 opisalem kiedys, i wlasnie realizuje i idzie bardzo dobrze...:)
Zreszta ja mam zawsze dobre pomysly moze napisac ksiazke" 1000 pomyslow Roberta Długpolskiego ":)
opisales na forum jak tak to poprosze link z checia poczytam
Szukaj:) po to wyszukiwarka jest :)
A tak na prawde pomyslow jest tu multum szkoda tylko ze ludzi zainteresowanych dzialaniem nie ma...
Tutaj są 3 typy ludzi
1.Mają pomysł(nie koniecznie sensowny) i brak funduszy 2.Mają pieniądze i brak pomysłu 3.Mają pomysł i pieniądze i stoją w miejscu
ja bym dodal jeszcze jeden typ maja pomysl ale nie chce im sie ruzycz tylka z miejsca bo no wlasnie bo zawsze cos nie tak...
ja nie opisuję tych, które realizuję w obawie przed konkurencją, ale wkrótce może wrzucę tutaj kilka z wielu, ponieważ samemu jest je trudno zrealizować, a przynajmniej nei wszystkie na raz. jaki sens jest je trzymać dla samego siebie, kiedy się wie, że najszybciej można je zrealizować za kilka ładnych lat lub wogóle z powodu braku czasu. może najpierw przedstawię je znajomym, a w razie braku zainteresowania wkleję na forum, a nóż ktoś skorzysta
pzdr
A który wędkarz powie publicznie gdzie biorą ryby?
Ludzie!!!Wiec po co jest to forum w takim razie?Forum o biznesie,gdzie sa zakładki z pomysłami itd, a sie okazuje ze jest to jedna wielka fikcja bo nikt nie powie co mozna zrobic by zarobic, bo jak juz mu sie udało to reszta juz jest potencjalna konkurencja.Typowa Polska.Szkoda pisac.Jak psy ogrodnika-mam,ale nie dam bo za 5 lat sam bede realizowal.SUPER.I sie dziwic ze ludzie jada za granice,nie tylko po pieniadze, jada zyc w normalnym kraju,gdzie jest zupełnie inna mentalnosc.Chcesz sprobuj,zobacz czy sie sprawdzisz, czy dasz rade,ja Ci sie uda to moze połaczymy siły i stworzymy korporacje kiedys, a przeciez i tak wszystko zalezy nie od pomyslu tylko potem od reklamy-jej sposobu i innych rozwiazan i zarzadzania tym pomyslem w odpowiedni sposob.
Po co się zaraz tak frustrować? Forum (z tego, co zdążyłam się zorientować - jestem tu raptem kilka miesięcy) ma służyć i (służy) pomocą m.in. w przygotowaniu się do realizacji jakiegoś pomysłu. Ludzie wymieniają się swoimi uwagami i doświadczeniami, sugerują sobie wzajemnie różne rozwiązania, a czasem polecają sprawdzone metody na osiągnięcie konkretnego celu. Nigdzie nie jest jednak napisane "Wejdź na to forum, a wszystko zrobimy za ciebie - na tacy dostaniesz od nas przepis na sukces". Żeby coś osiągnąć, trzeba też coś z siebie dać, włożyć trochę pracy i wysiłku we własne przedsięwzięcie. Niestety wiele osób przychodzi tu nie po konsultacje, ale po gotowy "przepis na sukces". Zero wkładu własnego, za to postawa roszczeniowa - jak najbardziej!
Z tego co mi się wydaje (podkreślam - jest to moja subiektywna ocena), to forum ma służyć wymianie myśli i poglądów, rozwijaniu kreatywnego myślenia, szukaniu pomysłów niejako "między wierszami" publikowanych tu postów. Pomoc tu można znaleźć i potwierdzi to wiele osób, ale oczekiwanie, że inni odwalą całą robotę za kogoś, komu po prostu nie chce się samodzielnie pomyśleć, jest według mnie mocno nie na miejscu...
w 100% zgadzam sie z eweliną, też to tak widze
Co innego jest dzielenie się doświadczeniem bezosobowo typu dobry biznes to hurtownia łożysk, na start wystarczy 30 000, samochodzik dostawczy + lokal, towar będziemy dowozić starym transitem a klientów znajdziemy w dużych montowniach gdzie przedstawimy im foldery i ofertę a co innego pisanie tak, ja w Krakowie mam hurtownię łożysk, towar biorę od Heńka Murawskiego z Rzeszowa, klientami moimi są: Kazek z PaFaWagu i Gienek z Polmozbytu, marżę mam 15% bo mam niezłe ceny u Heńka, tak myślę.
Mateusz powinieneś zrobić Ewelinę rzecznikiem prasowym forum - wszystko potrafi składnie i przekonywująco wyłożyć ;-)
Tylko żeby już żelazka pod firanką nie stawiała ;-)
zakladajac ten temat nie chodzilo mi o to ze ktos mi powie" gdzie biora ryby", jestem ciekaw jak to forum dziala na ludzi "szukajacych" pomysl bo tak na oko strzelam. postow w temacie poysl na biznes jest gdzies z 10tys ale czy choc 10 zostalo wprowadzone w zycie jesli tak to z jakim skutkiem i dlaczgo akurat ten pomysl sporod tej calej kopalni ktora sie znajduje w temacie pomysl, czy kazdy tak sobie paple w tym temacie co to on nie ma za biznesu na oku ale zadnego nie realizuje bo nie ma czasu, bo duzo pracy, bo za wiele przeszkod itp, itd , skoro tak podchodzicie do tego tematu to po co wogole komentowac wszystko w dziale pomysl na biznes skoro nic nie zostalo wprowadzone w zycie
To jest dobry temat na pracę magisterską a nie na sondę tak lub nie. To jakby zapytać czy za pomocą komunikatora gadu-gadu znalazłeś miłość swojego życia i uważać, że skoro nikt nie odpowiada to tak nie jest. Rozejrzyj się po swoim mieście i zobacz ile jest działających biznesów. Dużo, prawda?
Sprawdź również podobne tematy:
- Mam pomysl ale jak go zrealizowac!!??
- Pomysł dla tego forum - Jak się ma podtytuł tego forum do zawartości? - Kto z Was pozyskal iwestora z tego forum? - Witam (nawiązując do tradycji tego forum) - Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. - Czym różnią się inwestorzy z tego forum od aniołów biznesu - Jaki jest tego koszt? - Jaki podatek VAT ??? Gdzie tego szukać ??? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|