Witam!
Zamierzam zacząć grać na giełdzie, jednak nie będzie to wielkie granie gdyż mam tylko 1000 zł. Jaki polecacie dom maklerski? Internetowy czy raczej w normalnym banku?
|
Jaki dom maklerski? |
Jaki dom maklerski?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam!
Zamierzam zacząć grać na giełdzie, jednak nie będzie to wielkie granie gdyż mam tylko 1000 zł. Jaki polecacie dom maklerski? Internetowy czy raczej w normalnym banku?
Witam,
tylko internetowy! teraz juz sie nie biega do bankow i nie dzwoni do maklerow :) Ja uzywam bossa, mBank jest do bani, slyszalem ze dobrych jest jeszcze kilka. Duzo na temat DMow (plusy minusy) opisuje sie na pl.biznes.wgpw. Trwaja tam regularne dyskusje. Co najwaznejsze wypowiadaja sie klienci, wiec wiedza gdzie jest dobrze a gdzie zle. Co do inwestowanej kwoty, to moga zjesc Cie prowizje, no ale od czegos trzeba zaczac, moze akurat trafisz na te lepsze inwestycje ;) czego oczywiscie Ci zycze. Pozdrawiam Jerry
Praktycznie kazdy Dom Maklerski jest wlasnoscia banku. Kazdy dom maklerski ma obsluge przez internet. Jerry pisze ze poleca ci Domy Maklerskie internetowe cokolwiek by to mialo znaczyc:). BOSSA ktorego uzywa Jerry to DM Banku Ochrony Srodowiska:). Ja polecam udac sie osobiscie do DM podpisac umowe z obsluga przez internet i telefon. Wbrew temu co pisze jerry DZWONI sie do maklerow. Nie zawsze masz dostep do internetu zeby wykonac tranzakcje. Prowizje tez cie nie zjedza. Prowizja to ok. 0,4% minimum 5 zl wiec jak masz
1 tys i wykonasz kilka tranzakcji rocznie nie zauwazysz nawet ze wydales cos na prowizje. Oczywiscie mozesz sprzedawac i kupowac codziennie ale wedlug mnie na dluzsza mete nie ma to sensu. Trzeba grac dlugoterminowo. Czy 1 tys to malo. Zalezy z jakiej strony spojrzysz. Jezeli ten tysiac co roku bedzie rosl o 100% po 10 latach masz 1 mln:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki dom maklerski?": - Jaki wybrać dom maklerski? - jaki wybrać dom maklerski? - Jaki jest najtańszy i najlepszy dom maklerski? - Jak załorzyć dom maklerski ? - internetwydom maklerski
• Strona 1 z 1
|
|