|
|
Jaki interes można prowadzić na wsi? |
Jaki interes można prowadzić na wsi?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam sie jaki dochodowy interes można rozkręcić na wsi? Mam 19 lat, mieszkam na wsi z 400 innymi ludźmi. Jest to w woj. kuj-pom. 40 km od Bydgoszczy. Nie posiadam żadnej ziemi. Przy domu stoi stara, pusta obora. Moja kasa zamyka sie na około 10000 zł. W promieniu 10 km od domu istnieje lakiernia samochodowa, fabryka zniczy i hotel dla psów. Mam dobre kontakty z rolnikami. Proszę o dobre pomysły na rozkręcenie dochodowego interesu. Z góry dziękuję ;)
Może sprubój skup od rolników produkty rolne - i potem sprzedaż hurtowa, z małą obróbką, np po porcjowanie, opakowanie drobne itp.
mrozo23 - dublujesz temat. Niedawno też temat był podobny, lecz inaczej sformułowany. Za kwotę 10 tys zł jest ciężko coś otworzyć własnego. Lepiej je zainwestuje w pewny pomysł który Ci przyniesie zyski. Przy takich pieniądzach bez problemu w skali roku zarobisz więcej niż zainwestujesz. Chcesz poradę jak to zrobić? Napisz prywatną wiadomość.
Proponuję wyjazd z domowego ciepełka w świat za chlebem. Najlepiej od razu za granicę. Zainwestuj te swoje 10tys w naukę angielskiego i koszty podróży. Po paru latach tułaczki będziesz miał wiedzę która pozwoli ci ocenić do czego nada się ta stara obórka o której piszesz. Wówczas może wrócisz i pokażesz nam co można rozkręcić na wsi.
Nawet ciekawy pomysł z tym skupowaniem od rolników. W okolicy większość rolników żyje z mleka. Wiec odpada. Wolał bym ziemniaki lub jakies owoce ;)
Jak na wsi to proponuje ogórki kiszone - bardzo chętnie kupię z 5 kg :) no i worek ziemniaków też oczywiście :)
Napisz mi na prv z jakiego jesteś miasta to może będę mógł spełnić twoje żądanie;P
Podryw na biznes :D Ciekawe kto w tym związku będzie kobietą?
Żądanie Padora jest dla mnie zbyt wysokie. Po znajomości mogę załatwić tanio 3 kg korniszonów i pół wora kartofli. Ale zawsze grosz wpadnie
podryw na korniszona fuj
Leetr akceptuje twoje skłonności homoseksualne, ale ja taki nie jestem, więc nie obrażaj mnie. Rozmawiamy o biznesie, a nie o życiu towarzyskim.
- dzieciaków rozmowy o "biznesie"
A więc słucham dalszych ofert bo nadal jestem zainteresowany ogórkami i ziemniakami ale uwaga (!) wole kobiety :) więc niektórych to chyba zmartwi hahahaha :)
Powiedz to ojcu na pewno odetchnie z ulgą :D Ale tak czy siak uważaj gdy schylasz się po mydło zwłaszcza w towarzystwie osób które "akceptują skłonności homoseksualne" To że ktoś widzi skłonności homoseksualne nawet tam gdzie ich nie ma podstaw się doszukiwać nie dowodzi że jest hetero, tylko wskazuje że ma on kłopoty z logicznym myśleniem i jest zdolny do posługiwania się małpimi złośliwostkami w dążeniu do sukcesu . To że ktoś się tłumaczy ze swoich skłonności w topiku o "biznesie" oznacza że ma z tym problem. Inaczej mówiąc obnażyłeś swój słaby punkt :) Ale dla nas na tym forum istotne jest żeby z dostępnych przesłanek zawsze wyciągać prawidłowe wnioski bo tylko wówczas możemy prawidłowo ocenić rzeczywistość i w oparciu o to podejmować prawidłowe decyzje. Bez tej umiejętności nasze życie będzie pasmem porażek bez względu na to za jaki "biznes się weźmiemy".
Można bez schematu płci jak kto woli :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki interes można prowadzić na wsi?": - Czy można prowadzić kilka firm? - Czy pod takim PKD można prowadzić działalność - Czy można prowadzić 2 rodzaje działalności za pieniądze UP? - Czy można samemu prowadzić księgowość we własnej firmie? - Czy firme można otworzyć, prowadzić w dowolnym miejscu?? - Jaki interes na wsi??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|