|
|
Jaki najlepszy pomysł na reklamę? |
Jaki najlepszy pomysł na reklamę?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Jaki, waszym zdaniem, jest najlepszy sposób na reklamę marki bądź produktu? Ostatnio firma BoConcept, producent eleganckich i ekskluzywnych mebli, rozpoczął niecodzienną akcję promocyjną. W Warszawie, Trójmieście czy Katowicach, ten elitarny koncern meblowy przemienił zwykłe, szare i brudne uliczne ławki w bardzo luksusowe i komfortowe siedzienia. A to wszystko dzięki prostemu pomysłowi, jakim było naciągnięcie na ławki wygodnych i bardzo estetycznych pokrowców z logo firmy. Przyzwyczajeni też jesteśmy do tego, że podrzuca nam się różne ulotki i katalogi pod drzwi mieszkań. I tu znowu BoConcept wyróżnił się swoją nienachalną kampanią: katalogi z ich luksusowymi produktami można było sobie wziąć i obejrzeć w czasie jazdy taksówką. Jak na mój gust, to naprawdę bardzo ciekawe i przede wszystkim "z klasą" akcje promocyjne. Co o tym sądzicie?
każdy pomysł jest w miarę ok:-) Inne np: -pozycjonowanie strony w internecie(wcześniejsze jej skonstruowanie oczywiście wraz z ofertą); -kampanie reklamowe np z użyciem balonów; -wszelkiego rodzaju wlepki autobusy/słupy ogłoszeń. masa rozwiązań:-) Dużo fajnych firm co się tym zajmują masz na favore.pl- bez reklamy - wpisz tylko 'reklama' i powinno wyskoczyć ileś ofert na ten temat.
Prócz takich niecodziennych działań ta firma meblowa również wymalowała swoje logo na chodnikach w większych miastach. Zastanawiam się czy to faktycznie dobry i skuteczny sposób reklamy, zwłaszcza tak ekskluzywnych produktów. Czy to nie mija się z wizerunkiem firmy, która stawia na prestiż i elegancję?
Jak dla mnie bomba z tymi ławkami. Muszą mieć naprawdę kreatywnego pracownika w dziale marketingu..
Dobry przykład dla wszystkich przedsiębiorców- nie podrabiać tylko tworzyć własną reklamę.
Też tak uważam. Pozytywnie i z klasą. No i na tych pokrowcach było napisane, że to, że nie że zazwyczaj ławka tak nie wygląda to nie ich wina ;) Oryginalnie i dowcipnie.
Jestem ciekawa, czy spotkaliście się z podobnymi akcjami, z innymi małymi formami happeningów reklamowych? Mam nadzieję, że podobnych akcji będzie coraz więcej.
Podoba mi się akcja Always, która była pokazywana w telewizji na VivaPolska, gdzie dbali o to żeby kobietom było wygodnie, pamiętam że mieli bardzo wygodny fotel (oczywiście z logo firmy) i na nim nosili kobiety. Nie śledziłam tego aż tak bardzo i nie jestem pewna czy naprawdę chodzili po mieście czy to był tylko klip reklamowy. Jeśli to pierwsze to kampania też dość wymyślna.
Pora żeby firmy odeszły od ulotek a zaczęły kreować własny wizerunek, własną reklamę, wyjść do klientów i naprawdę miło się sprzedać. Kto zna jeszcze inne dobre kampanie reklamowe proszę się odezwać.
Zazwyczaj firmy z tzw. wyższej pólki mają fajne, pomysłowe sposoby na sprzedanie swojej marki. Im bardziej kreatywnie tym fajniej, tez mi się podoba. Ja chciałbym zwrócić uwagę na ofertę firmy Promotional Partners, oni zajmują się tworzeniem reklamy mobilnej. Co ich wyróżnia na rynku- posiadają flotę aut składających się z najpopularniejszych modeli samochodów, które wraz z zaprojektowaną i naklejoną na nie reklamą wypożyczają swoim klientom. Świetny pomysł, bardzo chwytliwy.
dla mnie najlepsze są gołe baby :) żadnej reklamie z gołą babą nie odpuszczę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki najlepszy pomysł na reklamę?": - Jaki program najlepszy? - Umowa (jaki najlepszy typ?) + US - Jaki kurier najlepszy? - Jaki inwestor najlepszy? - Lakiernictwo - jaki kompresor najlepszy ? - JAKI NAJLEPSZY KREDYD DLA STUDENTA
• Strona 1 z 1
|
|