Witam
Mam 18 lat
Czy jest jakaś ulga uczniowska/studencka w placeniu podatku, przy otworzeniu dzial. gosp ?
Pozdrawiam
|
Jaki podatek |
Jaki podatek
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam
Mam 18 lat Czy jest jakaś ulga uczniowska/studencka w placeniu podatku, przy otworzeniu dzial. gosp ? Pozdrawiam
Nie. Podatek to nie najważniejsza rzecz, najwięcej płaci się na początku dla ZUS, ale są ulgi dla wszystkich, poczytaj na forum.
Jak już wielokrotnie było mówione nie ma takich ulg.
to teraz jestem troche zmieszany
Przyszly tesc mojego wspolnika z ktorym otwieram firme, jest radca prawnym, a jego zona ksiegowa. Beda nam pomagac na poczatku w rozwinieciu firmy. I z tego co udalo mi sie u nich dowiedziec, podobno jest taka ulga dla ucziow i studentow, a podatek placi sie ok 250-350 PLN (a nie 700 pln jakbym musial placic normalny) \ Ktos moze to potwierdzic ?
W takim razie radzę albo dokładnie słuchać co mówią albo nie korzystać z ich rad ;-)
Ulga jest dla wszystkich spełniających warunki - niezależnie czy to student czy nie. A Obnizony ZUS na dzień dzisiejszy to 278,65 PLN.
Mylisz pojęcia podatek a ZUS. To są dwie odrębne sprawy.
Chodzi o co miesieczna oplate :)
Witam
mam pytanie gdybym chciał otworzyc firmę zajmującą się sprzątaniem z dochodem nie przekraczającym 10000tys złotych to jaka najlepiej wybrac forme opodatkowania?? z gory dziekuje za pomoc
chce zalozyc dzilalnosc gospodarcza
Kupuje rzeczy od ludzi z zagranicy(prywatnych) nie dostaje zadnych dowodow sprzedazy, rzeczy sa uzywane. Niekiedy skupuje duze ilosci od ludzi. Potem przywoze do polski i sprzedaje na allegro. Jaki mam placic podatek jezeli otworze dzialalnosc gospodarcza?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki podatek": - Jaki podatek? - Jaki podatek vat? - Jaki podatek 3% czy 19% ? - Jaki podatek? - Jaki podatek?
• Strona 1 z 1
|
|