|
Jaki podatek za grudzień? Skoro startuje z DG w grudniu |
Jaki podatek za grudzień? Skoro startuje z DG w grudniu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Niby bede musial zaplacic podatek do 28 grudnia w wysokosci jak za listopad, ale ja za listopad jeszcze nic nie zaplacilem, bo rozpoczynam DG w grudniu, wiec co ja mam zaplacic i kiedy?? POMOCY
"Firmy, które wybrały podatek liniowy opłacają podatek od
pierwszego uzyskanego dochodu (za miesiąc grudzień podatek płaci się do 20 dnia grudnia w wysokości ustalonej za miesiąc listopad)" JA STARTUJE W GRUDNIU, JAK MAM ZAPLACIĆ PODATEK DO 20 GRUDNIA TAKI JAK ZA LISTOPAD SKORO NIE MIALEM FIRMY JESZCZE W LISTOPADZIE ?!?
Zadanie dla ciebie.
Skoro nie miałeś działalności w listopadzie, a co za tym idzie nie osiągnąłeś dochodu i nie będziesz płacił zaliczki za listopad, a wiesz, że za grudzień płaci się do 20 grudnia w tej samej wysokości jak za listopad... TO ILE ZAPŁACISZ? Pomyśl przez chwilę, zastanów sie i odpowiedz... PS. Nawiasem mówiąc, wybór podatku liniowego w grudniu i pozbawienie się kwoty wolnej od podatku uważam za dość karkołomny.
Czyli za grudzien nie musze placic wogole podatku pomimo jakiegos dochodu jaki osiagne, czy jednak musze, ale kiedy ??
Zapłacisz po podsumowaniu całego roku, w terminie składania zeznania rocznego, czyli do 30 kwietnia 2009
przepraszam, że się podczepię pod wątek: to co w takiej sytuacji najlepiej zrobić, zakładając przychody na poziomie miesięcznym 4-5k i koszty w granicach 1300-1500k? -- Pzdr
Jak to co?
Zasady ogólne według skali podatkowej.
Ale jeśli ktoś za listopad nie płacił podatku bo miał np: znaczne koszty to w grudniu także go nie płaci.
Tak?
Zapłaci w rocznym do 30 kwietnia 2009
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Jaki podatek za grudzień? Skoro startuje z DG w grudniu": - Rozpoczecie dzialalnosci w grudniu a podatek dochodowy - Czy nie uważacie że skoro MLM ... - Po co zarabiać pieniądze skoro można je wygrać ? - Jaki podatek? - Jaki podatek vat?
• Strona 1 z 1
|
|