|
Pomysł na Biznes |
Pomysł na Biznes
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chcialbym zalozyc wlasny biznes i nie wiem od czego zaczac. mam pomysl i kapital. ale nie mam biznes planu a slyszalem ze jest konieczny. czy ktos mi udostepni lub poda strone gdzie moge go znalezc. tak tylko na wzor. najlepiej jak to bedzie biznes plan firmy uslugowej. serdeczne dzieki :wink:
serdeczne dzieki za te cenne informacje :D
Witam
Siedząc w internecie wpadłem na pomysł handlu odzieżą markową , natknełem się na stronę http://www.aniremis.com i sprawdziłem ofertę odzieży markowej, wpisałem w wyszukiwarkę nazwy marek i doczytałem że w niemczech odzież ta dobrze się sprzedaje,wstępnie dogadałem się z firmą "aniremis" i otrzymałem jako hurtownik całkiem przyzwoite ceny ,odzież jest bardzo ciekawa. CO WY O TYM MYŚLICIE MIAŁO BY SZANSE WYPALIĆ :?: P.S w planach mam otworzyć sklep z tą właśnie odzieżą oraz możliwością zrobienia na niej dowolnaego nadruku,koszta małe bo 2 zamówienie na przelew (pierwsze zrobię za ok 2tys drugię (najwieksze :)) na przelew) a nadruki zlecełbym tej lub innej firmie.Dochodzi tylko koszt wynajmu lokalu ok 600 zł adaptacji 2 tys (zrobię samemu tylko materiały) pierwsze zatowarowanie ok 2 tys ,pracownik 650 zł,moj zus 250 zł (dla nowo otwierających) WIĘC PODSUMOWUJĄC KOSZTY INWESTYCJI OK 5 TYS ,KOSZTY STAŁE OK 2,6 TYS
Jaką przewidujesz marżę? I w ogóle z jakiego miasta jesteś? Bo te koszty stałe są chyba nieco zaniżone. Poza tym doliczyłbym jakieś ulotki a'la katalog wtedy dużo lepiej będzie sie sprzedawało.
Jeżeli chcesz otwierać coś takiego to raczej na przełomie sezonów.
Katalogi dostane od tej firmy
biorac pod uwage ze witryna http://www.aniremis.com/ nie istnieje to sie bierz do roboty ;) pozdr
Jak to nie istnieje przecież sprawdzałem przed chwileczka
rzeczywiscie teraz sie pokazala, wiesz prowadze Agencje Reklamy, chyba ktos cie robi w bambuko ta cala Agencja aniremis czy cos to po prostu prywatna osoba ktora przerobila DARMOWY szablon (layout identyczny tylko zmienione litery), daruj sobie interesy z podobnymi ludzmi ;)
pozdro
Mam właściwi przepis jak poprowadzić własny punkt opłat.
Sam prowadzę taki punkt od roku i jest z miesiąca na miesiąc coraz lepiej. Oczywiście mówię tylko i wyłącznie o uczciwym wykonywaniem swojej pracy. Nie chciałem wchodzić do żadnej sieci w obawi przed jej upadkiem. Prowadzenie takiej działalności jest wysoce opłacalne. Koszty, to: wynajem pomieszczenia (może być bardzo małe), komputer, internet, Bank PKO BP (niestety) w pobliżu. Powiem z jakimi bankami podpisać umowę i jak wynegocjować minimalne stawki za przelewy. [/b]
Wiesz ja tylko żucę mały cień na ten pomysł zasłyszany na innym forum , jak wiesz prowizja w przypadku tych rachunków jest znikoma sięgająca 0,1 - 2 % wartości rachunku , wyobraź sobie sytuację takową punkty te są jak wiadomo jednoosobowe - wchodzi klient płaci ci gotówką kilkanaście rachunków o wartości 5 tys - 10 tys ty masz z tego 3 zł a za 30 minut wchodzą jego koledzy i delikatnie proszą o zwrot , sugerując czym może się skończyć niezwrócenie pieniędzy To oczywiście drastyczny przykład , może dlatego sąsiedztwo banku jest ważne o tyle żeby biegać i wpłacać tam pieniądze co parę godz viviamo tutti in questo mondo di merda e non c'e uscita da qui
Jim Morrison
Oczywiście może tak być.................ale patrząc w ten sposób na życie, to jedyne wyjscie, to umrzeć :) A poważnie mówiąc, tak samo mogą owi koledzy wejśc do sklepu, czy gdziekolwiek. Są sposoby, by się ustrzec takich sytuacji, albo ich skutki minimalizować, np ubezpieczenie. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.
Wyjaśnij dokładnie jak to działa.
Wchodzi klient płaci gotówką rachunek za np: prąd 100zł ile z tego jest dla ciebie? Gdzie gdzie dalej wędruje gotówka, jakie są prowizje dla banków za przelewy? Ile kosztuje lokal, czy stoisko? I najważniejsze jaki jest popyt na takie usługi innymi słowy ile wyciągasz średnio dziennie?
Witam. Mam problem. Mianowicie jestem dosc mloda bo dopiero ma 19 lat. Dostałam się do finału konkursu i teraz mam problem gdyz ostatnie zadanie brzmi: projekt firmy twoich marzeń. Myślałam nad projektem restauracji. Z tym , że byloby to pomieszczenie skladajace sie z 2 sal. W jednej bylaby typowa restauracja z polskimi daniami, drugie zaś to herbaciarnia. Co wy o tym myślicie?? Czy nie jest to zbyt okepanay pomusł. Strałabys sie go nieco urozmacici, wprowadzajac typowy romantyczny nastrój, wystrój. Prosze o pomoc.
Oklepany jak cholera, jeśli ma to być coś ciekawego i oryginalnego pomyśl nad jakąś restauracją gdzie pod okiem kucharza przyrzadzasz potrawy dla siebie czy dla swojej rodziny jakie tylko chcesz, ot taki bajer :)
Witajcie
Doradzcie mi co mam zrobic w miasteczku 80 tysięcznym przy kapitale 10 000zł ? Moze macie jakieś pomysły - pomózcie !
Sprawdź również podobne tematy:
- Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł
- E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi - Pomysł na biznes [ specyficzna branża e-biznes ] - Zainwestujem w poważny biznes / pomysł na biznes - Czy "pomysł" na biznes to napewno dobry pomysł? - SUPER POMYSŁ "Pomysł na biznes" REKLAMA - Pomysł to pomysł na biznes - Pomysł na 1 biznes - Pomysł na biznes na wsi Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|