|
JAKI RODZAJ DZIAŁALNOŚCI ??? - strona 2 |
JAKI RODZAJ DZIAŁALNOŚCI ???
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Wynajęcie hali i kupno narzędzi możecie, a nawet MUSICIE sfinansować właśnie z kapitału zakładowego (ew. wnieść aportem do spółki, ale to na jedno wychodzi). Spółka z o.o. to spółka z o.o i nic się tam nie może wziąć z powietrza.
a wiec tak upraszczając: zakładamy spółkę z oo wpłacamy kapitał zakładowy 50 000 zł a później z tych właśnie pieniędzy płacimy za wynajem hali, samochód i towar. Myślałem że ta kasa po prostu musi leżeć na koncie firmy i być pewnego rodzaju zabezpieczeniem dla klientów. Myliłem się ?
Myliłes się. :)
Żadna kasa nie musi leżeć na koncie spółki.
ok dzięki za wyjaśnienia. Jeszcze jedno pytanko. Ile w PLN kosztuje założenie takiej właśnie spółki i jak długo zajmie załatwianie formalności, no i przede wszystkim czy osoba nie będąca narodowości polskiej będzie potrzebowała jakichś wyjątkowych dokumentów do przedstawienia w Polsce jako jeden ze współwłaścicieli. Ups miało być jedno pytanie a wyszło 3. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.
Witam,
Jaka dzialalnoc gosp powinienem zalozyc jezeli chcialbym wraz z moim wspolnikiem handlowac towarami zarowno z PL jak i zagranicy? Chodzi mi glownie o mozliwosc wystawiania faktor na sprzedawane przez nas towary. Jakie sa koszta otwarcia oraz prowadzenia takiej firmy? Jezeli chcialbym zalozyc swoje logo i "naklejac " je na produkty bezmarkowe jakie dokumenty powinienem posiadac? Pozdrawiam Piotr Michna
Planuję wraz z kolegą założyć firmę - studio muzyczne oraz nagłaśnianie imprez oraz dodatkowo usługi muzyczne.Mam jednak do Was - fachowców pytanie.Jaki rodzaj działalności założyć?Z tego co czytałem, najprostszą formą jest jednoosobe przedsiębiorstwo ale jest nas dwóch i nie wiemy jak się okreśłić.Spółka cywilna?Proszę o radę, bo niewiele rozumiem z opisów tych spółek.Z góry dziękuję
Witam
1. Jaki wybrać rodzaj działalności gospodarczej tworząc firmę internetową, dokładnie internetową porównywarkę cen? Zyski będą uzyskiwane z reklam tekstowych i banerów oraz przekierowań na strony sklepów. 2. Czy firmy wykupujące u mnie kampanię będę chciały faktury VAT? Będę wdzięczny ze wszelkie wnioski, porady. Pozdrawiam
Znaczy chodzi o opodatkowanie? Polecam KPiR + VAT.
jaki rodzaj działalności byście polecali dla firmy, którą sam chcę prowadzić w przyszłości z zoną i nie bedzie konieczności zatrudniania osob dodatkowych jesli tak to na umowe-zlecenie. firma o profilu szkoleniowo doradczym
Jednoosobową działalność gospodarczą.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|